Descriere Remediu Naturist

 

Simptomele atoniei

Atoniaeste o scadere a tonusului normal al unui organ. Acest termen este utilizat in principal in legatura cu muschii si defineste un deficit in puterea contractiilor musculare. Fiecare muschi poate fi afectat: muschii aflati sub controlul voluntar, precum si musculatura neteda. De exemplu, atonia intestinala duce la o scadere a vitezei de digestie si progreseaza spre constipatie. Atonia este un simptom al carui cauza trebuie sa fie investigata si corectata pentru a permite recuperarea tonusului muscular normal. Sindromul Forster sau astazia este o boala congenitala (prezenta la nastere), caracterizata prin atonie musculara generalizata care provoaca tulburari de circulatie majore. Atonia, in general, este o problema de sanatate ce poate fi tinuta sub control in functie de gradul si localizarea sa, precum si in functie de factorul determinant.

In situatii extreme, muschii pot prezenta o pierdere completa de putere sau miscare de orice fel. Un numar de diferite probleme de sanatate implica aceasta pierdere de tensiune musculara normala, inclusiv boli, cum ar fi atonia gastro-intestinala, atonia uterina si convulsiile atonice.

De multe ori, lipsa de tensiune musculara este insotita de un sentiment de slabiciune in muschi. Raspunsul la orice tip de stimulare este minim in cel mai bun caz, pana ce cauza principala este identificata si tratata. Deoarece exista atat de multe cauze diferite, pe langa traumele evidente, medicii, uneori, trebuie sa efectueze teste detaliate inainte de a fi posibil sa ajunga la un diagnostic si sa puna in aplicare un anumit tip de tratament.

Cauzele si tipologia atoniei

Unele forme au loc atunci cand a existat un anumit tip de trauma pentru organism. De exemplu, o femeie poate avea atonie uterina ca urmare a nasterii. In aceasta situatie, miometrul nu are capacitatea de a se contracta in mod normal odata ce placenta a fost eliminata. Atunci cand este necesara o cezariana, trauma suferita in zona de mijloc a corpului poate, de asemenea, face ca muschii uterului si cei din jurul sau sa nu mai functioneze corect pentru o perioada de timp. In ambele situatii, se poate produce o cantitate neobisnuita de sangerare  - ca urmare a atoniei.

Un fenomen cunoscut sub numele de atonie gastro-intestinala poate sa apara dupa o interventie chirurgicala. In acest scenariu, muschii din zona abdominala nu pot sprijini functia naturala a intestinelor. Rezultatul final este ca produsele alimentare nu trec prin tubul digestiv asa cum ar trebui. In functie de severitatea inactivitatii musculare, poate fi necesar sa se furnizeze nutrienti pentru pacient prin intermediul unui flux intravenos, pana ce muschii din zona incep sa se recupereze in urma operatiei. Adesea, aceasta conditie este temporara si o data ce trauma a trecut, grupele musculare din zona incep sa functioneze corect, din nou.

Alte cauze care stau la baza sunt de obicei identificate. Boli virale si diverse tipuri de infectii, in special  cele care afecteaza functionarea sistemului imunitar, pot determina slabiciune musculara si lipsa de raspuns. Boli cum ar fi diabetul pot duce, uneori, la aceasta conditie. Scleroza multipla, boala Parkinson si tulburarile psihice, inclusiv anorexia nervosa ar putea fi un motiv pentru instalarea atoniei.

Factori de risc pentru atonie

  • Interventiile chirurgicale
  • Sindromul Forster
  • Ruperea de membrane
  • Agentii cu efect de relaxare a musculaturii si anestezicele
  • Nastere
  • Diabetul
  • Tulburarile psihice
  • Scleroza multipla
  • Anorexia nervoasa

Prevenirea atoniei

Atonia poate avea multe cauze si diverse localizari, iar prevenirea acestei conditii este destul de complexa. Obiectivul este utilizarea de agenti care au drept scop imbunatirea transmisiilor nervoase, fortifierea musculaturii si redarea elasticitatii. De asemenea exista exercitii fizice pentru grupe diferite de muschi ce poate ajuta la prevenirea slabiciunii.

Tratament naturist pentru atonie cu produse Calivita

Rhodiolin poate ajuta foarte mult in controlul atoniilor cauzate de anxietate si alte tulburari psihice, dar este util in orice tip de atonie datorita capacitatii sale de a impiedica relaxarea musculaturii.  

Noni Lichid este de asemenea un supliment natural ce poate ajuta in tratementul atoniilor datorita capacitatii de a imbunatii transmisia nervoasa prin restabilirea functiei receptorilor de acetilcolina.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Atonie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Rhodiolin161.00 Ron120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolin contine rhodiola rosea, o planta cu efect benefic pentru sistemul nervos si muscular. Trateaza depresia, anxietatea si alte tulburari psihice, corelate cu atoniile, ajuta la imbunatirea transmisiei nervoase si refacerea tonusului muscular.
2. Noni Lichid236.00 Ron946 mlDetalii Produs
Noni Lichid restabileste functia receptorilor de acetilcolina, imbunatind astfel transmisia nervoasa. De asemenea este un bun antiinflamator si analgezic, promoveaza refacerea tesuturilor deteriorate si sustine echilibrul psihic.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Atoniaeste o afectiune in care un muschi sau un grup de muschi in organism si-au pierdut capacitatea de a se extinde si retrage intr-un mod normal. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Atrofie musculara (tratament)Detalii Afectiune
Atrofia musculara este, de asemenea, cunoscuta sub numele de irosire musculara si reprezinta momentul în care masa musculara scade din cauza mai multor factori. 
Carcei (mioclonii, spasme musculare prin deficit de Ca, Mg)Detalii Afectiune
Spasmele musculare, de asemenea, cunoscute sub numele de fasciculaţii musculare, sunt contractii musculare involuntare, minime în intensitate şi localizate la un singur domeniu.
Dureri musculareDetalii Afectiune
  Sindromul miofascial dureros (SMD) este un mod fantezist de a descrie durerile musculare. Se referă la dureri și inflamații în țesuturile moi ale corpului. Durerea miofasciala este o afectiune cronica care afecteaza fascia (tesutul conjunctiv care acoperă mușchii).
Miastenia GravisDetalii Afectiune
O afectiune caracterizata prin slabiciune musculara episodica produsa prin pierderea sau disfunctia receptorilor acetilcolinei. Miastenia gravis afecteaza mai mult muschii masticatori, ai pleoapelor, de control si de mişcare a ochilor, muschii care controleaza vorbirea, expresiile faciale, inghitirea, si chiar, uneori, muschii care controleaza miscarera limbului si gatului, precum respiratia. Majoritatea oamenilor sufera de oboseala musculara la inghitire, in efectuarea expresiilor faciale si in deplasarea ochilor si pleoapelor.Simptomele de miastenia gravis pot semana cu cele ale altor afectiuni nuerologice.
Crampe musculareDetalii Afectiune
Crampele musculare constituie contractii bruste si involuntare a unuia sau mai multor muschi. Desi in general sunt inofensive, crampele musculare fac imposibila folosirea muschilor afectati pentru o perioada scurta de timp.
Sarcopenia (pierderea masei musculare)Detalii Afectiune
Sarcopenia este un sindrom de natura geriatrica ce reprezinta pierderea progresiva a muschilor scheletici ce intervine o data cu inaintarea in varsta. Majoritatea oamenilor incep sa piarda masa musculara incepand cu varsta de 30 de ani, insa aceasta pierdere creste exponential cu varsta. 

0 recenzii pentru Atonie

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 3 + 0

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.