Arsurile solare

Descriere Remediu Naturist

Produse naturiste recomandate in remediu naturist pentru arsurile solare:

Soarele are numeroase beneficii asupra corpului uman, atat din punct de vedere estetic (obtinerea unui bronz de durata), psihologic (prevenirea sau ameliorarea starilor depresive), cat si fiziologic (stimularea sintezei vitaminei D, a absorbtiei calciului si a fosforului). Totusi, expunerea prelungita la soare poate fi daunatoare organismului uman, provocand aparitia diverselor leziuni la nivelul pielii, dintre care cele mai frecvente fiind arsurile solare.

Ce sunt arsurile solare?

Arsurile solare sunt inflamatii ale pielii, aparute ca o consecinta a contactului de lunga durata cu razele ultraviolete provenite de la lumina solara. Printre cele mai daunatoare raze ultraviolete se afla cele de tip B (UVB), care cauzeaza majoritatea arsurilor solare, si A (UVA).

Pielea are un sistem natural de a face fata radiatiilor solare, insa atunci cand ne expunem la soare mai mult decat este indicat, capacitatea acestuia de a functiona este drastic redusa. In acest caz, cresterea nivelului de melanina, un pigment protector al pielii, este accelerata, pentru a putea lupta impotriva efectelor daunatoare ale luminii solare. Cantitatea de melanina pe care o poate produce fiecare individ depinde de caracteristicile genetice, insa majoritatea oamenilor nu au un nivel de melanina indeajuns de mare incat sa-i protejeze corespunzator. De aceea, este foarte importanta folosirea corecta a lotiunilor fotoprotectoare.

Atunci cand ne expunem la soare, tegumentul absoarbe razele ultraviolete, iar pentru a raspunde inflamatiei produse de acestea, elibereaza in piele substante care sa actioneze ca niste intermediari: histamina, acid nitric, prostaglandine, TNF, etc. De asemena, fluxul de sange din vase creste, ceea ce face ca terminatiile nervoase ale pielii sa produca inrosirea pielii si cresterea temperaturii zonei afectate.

Care sunt simptomele arsurilor solare?

  • Simptomele arsurilor solare nu apar imediat dupa expunerea la soare, ci pot trece de la 12 pana la 24 de ore pana cand efectele contactului exagerat al pielii cu soarelui sa apara.
  • Primul semn ca suferiti de o arsura solara este culoarea rosie a pielii si sensibilitatea cutanata, insotita de o usoara durere locala si o senzatie de usturime sau mancarime.
  • Daca arsura solara este mai grava, pe zona afectata pot aparea flictenele (formatiuni asemanatoare unor basici pline cu lichid).
  • Eventual, in cazuri mai severe, la simptomele mentionate anterior se pot adauga dureri de cap, stari febrile, frisone sau senzatii de greata.
  • Timpul de vindecare a arsurilor solare este de cateva zile sau chiar mai mult. Primul semn de ameliorare este decojirea stratului superior al pielii, care poate lasa in urma ei o culoare neuniforma.

 

Cauzele aparitiei arsurilor solare sunt:

  • expunerea excesiva la soare
  • neaplicarea unei creme de protectie solara


Factori de risc in arsurile solare

Gravitatea arsurilor solare este influentata de momentul expunerii la soare. Radiatiile ultraviolete ating intensitatea maxima intre orele 10:00 – 16:00, iar efectele lor nocive nu sunt direct proportionale cu gradul de seninatate al vremii de afara, ultravioletele fiind un pericol real chiar si atunci cand este innorat. De altfel, efectele nocive ale acestora vor fi mai puternic resimtite daca in apropierea noastra se afle zone de reflexie a luminii: apa, zapada, nisip, etc sau daca ne aflam la altitudini mari.

De asemenea, exista cateva categorii de persoane  predispuse la arsuri solare, in special persoanele cu tenul sau parul deschis la culoare. Copiii fac si ei parte din aceasta categorie, din cauza faptului ca au pielea mai subtire si mai sensibila decat a adultilor. Evitarea orelor de varf este esentiala in cazul lor, diminuandu-le astfel timpul de expunere la soare si, implicit, riscul de a suferi de arsuri solare.

Prevenirea arsurilor solare

Pentru a evita neplacerile create de arsurile solare, dar si pentru a preveni aparitia altor afectiuni mai grave ale pielii, trebuie sa urmam cativa pasi simpli inainte de a ne expune la soare:

 

  • utilizarea corecta a cremelor de protectie solara
  • evitarea expunerii la soare in orele de varf
  • consumarea a minimum 2 litri de lichide pe zi
  • evitarea bauturilor alcoolice
  • evitarea administrarii de medicamente fotosensibilizante inainte de expunerea la soare


Suplimente naturiste CaliVita de ajutor in tratarea arsurilor solare

Folosirea unei creme calitative pentru protectia solara este esentiala, insa asocierea acesteia cu o sursa de vitamina A consolideaza capacitatea corpului de a respinge razele ultraviolete. Beta Carotene actioneaza ca un catalizator in procesul de bronzare, ajutand la reflectarea ultravioletelor inainte ca acestea sa patrunda in straturile profunde ale pielii.

Atunci cand suferim de arsuri solare, este foarte important ca produsele de vindecare pe care le folosim sa se potriveasca tenului nostru. Lotiunea Hand and Body este potrivita tuturor tipurilor de piele, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa incercati o multitudine de creme pana sa ajungeti la ceea ce va doriti. Creata pe baza de ulei de masile, Hand and Body hidrateaza pielea in profunzime si ajuta la vindecarea oricarui tip de leziune.

Atunci cand suferim de orice afectiune, corpul incearca sa lupte impotriva ei prin suprasolicitarea sistemului imunitar. Arsurile solare nu numai ca ii cer corpului sa vindece zona lezata, ci si sa respinga elementele care pot duce la aparitia unei infectii. Liquid Chlorophyll, cu extract din lucerna, intareste sistemul imunitar si sustine procesul de refacere a tesuturilor afectate, ajutand totodata la vitaminizarea organismului.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Arsurile solare

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Beta Carotene73.64 Ron100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Beta Carotene este o sursa naturala de vitamina A, foarte utila in mentinerea structurii si sanatatii pielii.
2. Hand and Body Lotion90.00 Ron1000 mlDetalii Produs
Hand and Body Lotion ajuta la refacerea pielii deteriorate datorita compozitie de plante, ulei de masline si vitamine: A, E si B, antioxidanti puternici ce protejeaza pielea si contribuie la refacerea unui nou tesut cutanat.
3. Liquid Chlorophyll278.00 RonLichid 473 mlDetalii Produs
Liquid Chlorophyll contine clorofila lichida, bogata in nutrienti ce intaresc imunitatea, sporesc procesul de vindecare a leziunilor, previn infectarea tesutului afectat cu germeni, au efect antiinflamator si antibacterian, imbunatesc circulatia.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Arsurile solaresunt inflamatii ale pielii, aparute ca o consecinta a contactului de lunga durata cu razele ultraviolete provenite de la lumina solara. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Arsuri ale pielii in general si de soareDetalii Afectiune
O arsura poate fi provocata de foc sau obiecte incinse, de substante chimice acide, electricitate sau soare. Arsurile pot fi clasificate in trei grade diferite, in functie de gravitatea lor.
Cancer de pieleDetalii Afectiune
Cancerul care se formează în ţesuturile pielii este cunoscut sub numele de cancer de piele. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de cancer si exista multi factori care determina acest lucru, inclusiv expunerea excesivă la soare, bronzatul, sistemul imunitar slab, etc.
DegeraturiDetalii Afectiune
Degeraturile sunt o conditie caracterizata printr-o deteriorare a pielii si, uneori, a altor tesuturi din organism provocata de temperaturi extrem de scazute, sub punctul de inghet al pielii. 
Dermatite (inflamatii ale pielii) si dermatozeDetalii Afectiune
Dermatitele seminifica inflamatia pielii, dar poate cuprinde si afectiuni cutanate neinflamatorii.
Dezinfectant la nivel de epidermDetalii Afectiune
Antisepticele sau dezinfectantii sunt agenti chimici care incetinesc sau opresc dezvoltarea microorganismelor (germeni) pe suprafetele exterioare ale corpului si care ajuta la prevenirea infectiilor.
EczemeDetalii Afectiune
Eczema este un termen medical utilizat frecvent pentru a descrie o afectiune a pielii. In majoritatea cazurilor, aceasta afectiune a pielii este un tip de dermatita sau o inflamatie a epidermei si este, in mod normal, o afectiune persistenta a pielii, care provoaca uscare sau eruptii. 
FurunculozaDetalii Afectiune
Furunculoza este o boala infectioasa caracterizata rin formarea de furuncule. Un furuncul este o infectie a pielii care de obicei începe în foliculul de par. Furunculele sunt infecții cauzate de bacterii Staphylococcus aureus. Aceasta bacterie este gasit in mod normal pe piele. Insa odata ce exista o leziune pe piele din cauza unei rani sau unui obiect strain, aceste bacterii pot crea boli de piele, cum ar fi furunculoza. Daca Staphylococcus aureus ajunge in fluxul de sange, aceasta poate provoca conditii care pun in pericol viata.
Infectii ale pielii capuluiDetalii Afectiune
O infectie a scalpului este o afectiune  in care un agent infectios, cum ar fi bacteriile, virusurile sau ciupercile infecteaza pielea de pe cap. De obicei, nu implica si pielea de pe fata. Infectiile scalpului sunt foarte frecvente si de obicei, nu reprezinta o amenintare semnificativa la adresa sanatatii, deoarece sunt superficiale. Cu toate acestea, pot avea o serie de efecte adverse, de la formarea de leziuni pana la pierderea parului, care,  la randul lor, pot avea repercursiuni psihosociale datorita factorului estetic.
MatreataDetalii Afectiune
Matreata apare atunci cand pielea capului devine uscata sau grasa si produce fulgi albi de piele moarta, care apar in par sau pe umeri. Incepe sa apara de obicei intre 10 si 20 de ani, si afecteaza pana la 40% din persoanele cu varsta de peste 30 de ani.
Micoze - mancarimi de pieleDetalii Afectiune
Micozele pot fi definite ca ciuperci, fungi sau drojdii, care se reproduc prin inmugurire. Drojdiile includ Candida, Jiroveci Cryptococcus, si Pneumocystis. Speciile patogene de Candida includ C. albicans, C. krusei, C.parapsilosis, C. tropicalis, C. lusitaniae, C. glabrata (Torulopsis glabrata), C. guilliermondii, C.pseudotropicalis si C. dubliniensis.
Lentigo (pete solare)Detalii Afectiune
Lentigo este o afectiune a pielii, caracterizata prin aparitia unor pete de culoare inchisa pe diferite parti ale corpului. De cele mai multe ori lentigo este benign si poate aparea la orice varsta. Lentigo apare cel mai adesea pe fata, maini, antebrat, decolteu, fese, umeri si gambe.
FoliculitaDetalii Afectiune
Foliculita este o afectiune des intalnita a pielii caracterizata prin inflamarea foliculilor de par si este cauzata, de cele mai multe ori, de bacterii sau ciuperci. Foliculita se prezinta sub forma unor mici umflaturi rosii sau a unor cosuri aparute in jurul foliculului de par. Aceasta afectiune de natura infectioasa se poate raspandi si transforma in leziuni ce se vindeca foarte greu.
Paloarea (paliditatea pielii)Detalii Afectiune
Paloarea sau paliditatea pielii reprezinta o pierdere anormala a culorii pielii si a membranelor mucoase din cauza cantitatii reduse de sange care circula prin piele.
Rubeola (pojarul german)Detalii Afectiune
Rubeola este o infectie cauzata de virusul rubeolic, ce se incadreaza in familia numita Togavirus si se caracterizeaza printr-o iritatie rosie pe suprafata pielii. In afara de aceasta eruptie cutanata neplacuta, persoanele care sufera de rubeola sau pojar german, prezinta episoade de febra si noduli limfatici inflamati.
CearcaneDetalii Afectiune
Cearcanele din jurul ochilor reprezinta o problema deranjanta atat pentru femei, cat si pentru barbati, iar uneori si copiii pot fi afectati. Se spune ca cearcanele sunt cauzate de oboseala, suprasolicitare psihica sau lipsa de somn. Desi toate aceste supozitii sunt adevarate, si mostenirea genetica joaca un rol important in aparitia lor.   
Keratoza pilara (foliculara)Detalii Afectiune
Keratoza pilara este o afectiune dermatologica des intalnita care se prezinta sub forma unor brobonite, mici umflaturi dure, pe suprafata pielii, putand fi usor confundate cu niste cosuri. Aceste formatiuni se formeaza mai ales in zone in care creste par.

0 recenzii pentru Arsurile solare

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 4

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.