Antibacterian

Descriere Remediu Naturist

 

Bacteriilesunt vietuitoare care au doar o singură celula. Sub un microscop, acestea arata ca niste bile, tije sau spirale. Cele mai multe dintre  bacterii nu ne vor afecta sanatatea - mai putin de 1% sunt bacterii patogene. Majoritatea sunt de ajutor, unele ajuta la digestia alimentelor, altele distrug celulele cauzatoare de boala si ofera organismului vitaminele necesare. Bacteriile sunt, de asemenea, utilizate in producerea de alimente sanatoase, cum ar fi iaurtul si branza.
 
In contrast, bacteriile infectioasene pot imbolnavi. Acestea se reproduc rapid in corpul nostru. Multe dintre ele produc substante chimice numite toxine, care pot deteriora tesutul si ne pot imbolnavi. Exemple de bacterii care produc infectii includ Streptococcus, Staphylococcus, si E. coli.
 
Antibioticelesunt tratamentul obisnuit. Atunci cand luam antibiotice, este necesar sa urmam cu atentie instructiunile. De fiecare data cand luam antibiotice, crestem sansele ca bacteriile din corpul nostru sa invete sa le reziste, cauzand rezistenta la antibiotice. Mai tarziu, am putea obtine sau raspandi o infectie pe care antibioticele respective nu o mai pot vindeca.
 
Odata cu descoperirea antimicrobienelorin 1940, oamenii de stiinta au profetit infrangerea bolilor infectioase, care au afectat omenirea de-a lungul istoriei. Cu toate acestea, puterea de vindecare remarcabila a antibioticelor invita utilizarea acestora pe scara larga si adesea intr-un mod inadecvat. O utilizare excesiva a antibioticelor duce la rezistenta la antibiotice in randul bacteriilor, la aparitia complicatiilor in tratamentele ulterioare si la cresterea costurilor de asistenta medicala.
 
Accesul limitat la ingrijire medicala si tratamente eficiente, practica obisnuita de auto-medicatie, precum si disponibilitatea medicamentelor contrafacute, au exacerbat rezistenta la medicamente. In tarile dezvoltate, infectiile dobandite in spitale si centrele de ingrijire medicala sunt o sursa majora de boala si de moarte. In plus, infectiile comunitare dobandite sunt in continua dezvoltare, atat sub forma de epidemii independente cat si ca surse primare de rezistenta in spitale. In cazul in care rezistenta la tratament continua sa se raspandeasca, lumea noasta moderna ar putea reveni cu gandul la veacurile intunecate ale medicinei, inainte ca medicamentele miracol din ziua de azi sa fi existat vreodata.
 
Ce este rezistenta antimicrobiana?
 
Rezistența antimicrobiana este rezistenta unui microorganism la un medicament antimicrobian care a fost initial eficace pentru tratamentul infectiilor cauzate de acesta. Microorganismele rezistente (inclusiv bacterii, fungi, virusuri si paraziti) sunt capabile sa reziste atacului medicamentelor antimicrobiene, cum ar fi medicamentele antibacteriene (de exemplu, antibiotice), antimicotice, antivirale si antimalarice, astfel incat tratamentele standard devin ineficiente si infectiile persista, crescand riscul de raspandire.
 
Evolutia tulpinilor rezistente este un fenomen natural care apare atunci cand microorganismele se multiplica in mod eronat sau atunci cand trasaturilerezistente sunt schimbate intre ele. Utilizarea si utilizarea abuziva a medicamentelor antimicrobiene accelereaza aparitia unor tulpini rezistente la medicamente. Practicile proaste de control al infectiilor, conditiile sanitare inadecvate si nepotrivite de manipulare a alimentelor incurajeaza raspandirea in continuare a rezistentei antimicrobiene.
 
Care este diferența dintre rezistenta la antibiotice si rezistenta la antimicrobiene?
 
Rezistenta la antibiotice, se referă in mod specific la rezistenta la antibiotice, care se produce la bacteriile comune ce cauzeaza infectii. Rezistenta la antimicrobiene este un termen mai larg, care cuprinde rezistenta la medicamente pentru tratarea infectiilor provocate si de alti germeni, cum ar fi parazitii (de exemplu malaria), virusurile (de exemplu, HIV) si fungii (de exemplu, Candida).
 
De ce este rezistenta la antimicrobiene o preocupare la nivel mondial?
 
Mecanismele de rezistenta se tot consolideaza si răspândirea la nivel mondial pune in pericol capacitatea de a trata bolile infectioase comune, ducand la deces si invaliditate in randul persoanelor care, pana de curand, ar fi putut sa aiba o viata normala. Fara un tratament anti-infectios eficient, multe tratamente medicale standard nu vor face fata si va exista un risc foarte ridicat de complicatii.
 
Rezistenta antimicrobiana ucide!
 
Infectiile cauzate de microorganisme rezistente de multe ori nu raspund la tratamentul standard, ducand la boli prelungite, cheltuieli mai mari de ingrijire a sanatatii, si un risc mai mare de deces.
 
Ca un exemplu, rata de deces pentru pacientii cu infectii grave cauzate de bacterii comune tratate în spitale poate fi de aproximativ doua ori mai mare decat la pacienți cu infecții cu infectii cauzate de aceleasi bacterii, dar non-rezistente. De exemplu, la persoanele cu MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilina, o alta sursa comuna de infectii severe in comunitate si in spitale) se estimeaza ca exista o sansa cu 64% mai mare de a muri decat la persoanele cu o forma non-rezistenta a infectiei.
 
Cum poate face rau unui om rezistenta la antibiotice?
 
In cazul in care un numar mare de bacterii sunt rezistente la antibiotice, va fi mai dificila si mai costisitoare tratarea infectiilor bacteriene umane. Atunci cand antibioticele nu reusesc sa isi faca treaba, consecintele includ vizite suplimentare la medic, spitalizare extinsa, o nevoie de antibiotice mai puternice si pentru a le inlocui pe cele ineficiente, zile de lucru pierdute si, uneori, moartea.
 
Cum putem preveni aceasta rezistenta la antibiotice?
 
Raspunsul este unul foarte simplu, prin eliminarea cauzei! Daca utilizarea excesiva a antibioticelor produce tulpini din ce in ce mai rezistente de bacterii, abordarea unui tratament cat mai adecvat ar fi cheia problemei. Antibioticele ar trebui utilizate numai in cazurile in care se fac investigatii si se cunosc exact germenii cauzatori de infectie si numai in cazul in care este vorba despre o infectie cu care organismul nu poate lupta singur. De foarte multe pot fi rezolvate diverse probleme prin utilizarea de produse naturiste, cu efect antibacterian, care lupta cu agentul patogen foarte eificient, nu produc tulpini rezistente si, in plus, sprijina sistemul natural de aparare al organismului. Sa nu uitam ca antibioticele ataca toate bacteriile din organism odata cu cele cauzatoare de boala, inclusiv flora microbiana buna, care ne protejeaza si fara de care coprul ramane predispus la imbolnavire.
 
Produse naturiste Calivita cu efect antibacterian

- Extractul din plante cu efecte puternic antibacteriene fac ca suplimentul nutritiv ParaProteX sa fie un excelent antibiotic natural, eficient impotriva infectiilor urinare, vaginale, bacteriene, parazitare si fungice.

- Uleiul de Oregano – Oregano Oil Calivita – prezinta proprietati antibacteriene, antimicotice, antiparazitare si antibiotice puternice fiind util in tratamentul diferitelor infectii bacteriene , precum  Salmonella, Escherichia coli, Staphylococcus aureus si Klebsiella pneumoniae, dar si impotriva celor parazitare, precum cele provocate de Giardia.

- Extractul de patrunjel si usturoi prezinta efect de antibiotic natural, prin urmare Garlic Caps Calivita ofera protectie impotriva infectiilor si previne racelile si gripele.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Antibacterian

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ParaProteX174.00 Ron1-1-1100 tablete = 100 gDetalii Produs
ParaProteX este un cocktail de plante cu efect antibacterian, antifungic si antiparazitar puternic, fiind util in tratamentul diverselor forme de infectie: bacteriana, fungica sau parazitara.
2. Oregano Oil120.00 Ron4-4-4 picaturi - adulti; 2-2-2 pic - copii, diluate intr-o lingura de apa30 mlDetalii Produs
Oregano Oil contine acid rozmarinic, carvacrol si timol, substante naturale cu efect antibaterian si antibiotic puternic. Este util in tratamentul racelilor, gripelor si al infectiilor de orice fel: bacteriene, micotice, virale, parazitare.
3. Garlic Caps73.10 Ron1-1-1 ATENTIE, persoanelor cu insuficienta renala cronica sau nefrite cronice, nu se recomanda acest preparat.100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Garlic Caps este un supliment natural pe baza de extract de usturoi, cu un puternic efect antibacterian, fiind util in tratamentul racelilor, infectiilor si intarirea imunitatii.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Bacteriilesunt microorganisme care nu sunt vizibile pentru ochiul liber. Aceste organisme mici formeaza grupuri si provoca diverse infectii.

 

Vestea buna pentru omenire este ca nu toate bacteriile sunt daunatoare. Mai puțin de 1% din bacterii provoca infecții, insa aceste infectii duce la proasta funcționare a organelor umane. Problema principală este că aceste bacterii se reproduc rapid în organism, în condiții favorabile.

Exista mai multe soiuri de bacterii carese dezvolta rapid în anumite părți ale corpului. Simptomele de boli bacteriene variază în funcție de tipul de infectie bacteriana, zona a corpului care este infectata, precum și de alți factori, cum ar fi vârsta pacientului și istoricul de sanatate. Simptomele de boli bacteriene pot semăna, de asemenea, cu simptomele altor boli, cum ar fi colita, gripa, și infecțiile virale. Din feircire, datorită științei medicale, exista numeroase tratamente antibacteriene.

Care sunt cauzele bolilor bacteriene?

Bolile bacteriene sunt cauzate de bacterii daunatoare (bacterii patogene). Marea majoritate a bacteriilor nu provoca o boala, si majoritatea bacteriilor sunt de fapt utile și chiar necesare pentru o sanatate buna. Bolile bacteriene apar atunci cand bacteriile patogene ajung într-o zonă a corpului, care este în mod normal sterila, cum ar fi vezica urinara, sau atunci când invadeaza bacteriile utile in locuri cum ar fi intestinele, vaginul sau gura. Mai puțin frecvent, infecții bacteriene pot aparea atunci cand bacteriile sanatoase se multiplica necontrolat.

Diferite moduri prin care bacteriile patogene care pot intra organism

Bacterii patogene pot intra in organism printr-o varietate de mijloace, inclusiv:

• Contaminarea prin muscaturi, tăieturi, erupții cutanate, escoriații și la alte leziuni  în piele, gingii și țesuturi

• Consumul de alimente contaminate

• Muscaturi de insecte infectate

• Contact sexual cu o persoană infectată

• Inhalarea de aer contaminat cu picături din nas și plămâni

• Sarutul cu o persoană infectată

• Schimbul de ace pentru tatuare sau consumul de droguri

• Prin ochii, urechi sau uretra

• Atingerea fecalelor sau fluidelor corporale infectate, si nespalarea pe maini inainte de a manca sau de a atinge gura, ochii sau nasul

Odata ce bacteria patrunde in corp, un sistem imunitar sanatos va recunoaște bacteriile ca invadatorii străini și va încerca să le ucidă sau să le oprească de la reproducere. Cu toate acestea, chiar și în cazul unei persoane sănătoase, organismul nu este întotdeauna în măsura de a impiedica bacteriile sa se înmulțeasca și sa se răspândeasca.Pe masura ce bacteriile dăunătoare se reproduc, ele pot evicționa bacteriile și microorganismele  sănătoase și emit toxine care deterioreaza celulele din organism.

Bacteriile patogene comune și tipurile de boli bacteriene care le determina

• Escherichia coli și Salmonella cauzeaza intoxicații alimentare.

• Helicobacter pylori cauzeaza gastrita si ulcer.

• Neisseria gonorrhoeae cauzeaza gonoree, o boala cu transmitere sexuala.

• Neisseria meningitidis cauzează meningita.

• Staphylococcus aureus produce o varietate de infecții în organism, inclusiv acnee, celulită, abcese, infecții ale rănilor, sindromul de soc toxic, pneumonie și intoxicație alimentară.

• Bacteriile streptococice cauzeaza o varietate de infecții în organism, inclusiv pneumonie, meningita, infectii ale urechii și in gât.

Bolile bacteriene sunt contagioase si pot duce la complicatii grave care pun viața în pericol, cum ar fi otrăvirea sângelui (bacteriemie), insuficienta renala si sindromul de soc toxic.

Ierburi antibacteriene: lupta împotriva infecțiilor și omoară bacteriile

Multe ierburi si uleiuri sunt agenți antibacterieni naturali și pot fi utilizate ca ceaiuri, tincturi si unguente. Unele dintre cele mai eficiente plante contin berberina - goldenseal ese una dintre cele mai utilizate pe scară largă. Plantele aromatice, care contin uleiuri esentiale sunt de asemenea antibacteriene si antiseptice.

Uleiurile esentiale extrase din condimente si ierburi sunt, în general, recunoscute pentru compușii lor activi antimicrobieni.

Alicina si izotiocianatul de alil sunt compuși cu conținut de sulf. Alicina, izolata din uleiul de usturoi, inhibă cresterea bacteriilor gram-negative și gram-pozitive. Compusii cu conținut de sulf sunt de asemenea prezenti in ceapa, praz si arpagic.

Eugenolul, carvacrolul si timolul sunt compuși fenolici și se găsesc în scorțișoară, cuișoare, salvie si oregano. Cantitatea de ulei esential este deosebit de mare în cuișoare, iar eugenolul cuprinde 95% din aceasta cantitate. Prezența acestor compuși in scorțișoară și cuișoare, atunci cand sunt adaugate la elementele de panificație, funcționează ca inhibitori de mucegai, în plus față de adaosul de gust și aroma dat produselor coapte. Uleiurile esențiale de oregano și cimbru (care conțin carvacrol si timol) sunt eficiente  împotriva ciupercilor depoitate pe cereale.

Plante care lupta impotriva infectiilor bacteriene

Germenii sunt peste tot. Unii si-au stabilit reședința în corpurile noastre și ne fac bine, cum ar fi bacteriile prietenoase care colonizeaza intestinele, tractul respirator superior și sistemul urinar inferior, si cei care lupta impotriva microbilor rai, care contribuie la apărarea imunitara și o bună digestie. Alti microbi - virușii, bacteriile si paraziții - fac ravagii atunci când ne invadeaza corpurile.

Din fericire, natura ne ofera u număr mare de plante cu efecte antimicrobiene. Multe dintre aceste plante sunt ierburi și condimente culinare, cum ar fi usturoiul, ghimbirul, cimbrul si scortisoara. Asta înseamnă că, indiferent unde vă aflați, puteți găsi, probabil, un aliat pe bază de plante in magazinele alimentare locale. Ierburile nu acționeaza la fel de rapid sau puternic ca si medicamente. Pentru infecții grave, antibioticele pot salva vieți. Pe de altă parte, ierburile produc mai putine efecte secundare si nu par a fi asociate cu o rezistență microbiană precum antibioticele.

Usturoiul(Allium sativum) are acțiune amplă împotriva unui număr mare de organisme și promovează, de asemenea, functia imunitara. Oamenii din întreaga lume au folosit usturoiul ca hrana si medicament pentru mii de ani.  Usturoiul are o activitate antibacteriana impotriva Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Pseudomonas, Mycobacterium, precum și impotriva speciilor asociate cu diaree (Escherichia coli, Salmonella, Clostridium, Klebsiella, Bacillus subtilis). Din fericire, deși oarecum misterios, usturoiul interfereaza cu bacteriile cauzatoare de boala, dar nu si cu cele "prietenoase", cum ar fi Lactobacillus care colonizează intestinele.

Usturoiul abordeaza, de asemenea, fungii (Candida, Cryptococcus, Trichophyton) și paraziți, cum ar fi (Giardia lamblia, Entamoeba histolytica, trypanosomes, Leishmania).

Activitatea antivirală include gripa A și B, citomegalovirus, rhinovirus, HIV, virusul herpes simplex 1 și 2, rotavirus, precum si unele specii care cauzeaza pneumonie. Un studiu a constatat ca persoanele care au luat un supliment de usturoi timp de 12 săptămâni din noiembrie pana in februarie au avut mult mai putine raceli decat cei care au nu au luat. Alte specii de Allium (arpagic, ceapă, praz) au o activitate antimicrobiană puternica.

Ghimbirul(Zingiber officinale) are suport stiintific ca un agent anti-greata. Aceasta poate oferi si alte beneficii celor afectati de diaree infectioasa. Extractele din ghimbir sunt active împotriva bacteriilor care infecteaza tractul intestinal (Salmonella typhimurium, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa Vibrio cholerae, Helicobacter pylori), pielea  și țesuturile moi (Staphylococcus aureus), precum și tractul respirator (Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae). Ghimbirul are o activitate antifungică împotriva Candida albicans. Este, de asemenea, in eliminarea  viermilor intestinali.

Exista o serie de alte condimente culinare care nu numai sporesc aroma, ci, de asemenea, ajuta la conservarea alimentelor, datorită efectelor lor antimicrobiene. De exemplu, cele două specii principale de scortisoara, Cinnamomum Cassia (de asemenea, numita C. aromaticum) și Cinnamomum verum (de asemenea, numita C. zeylanicum), ambele au efecte antibacteriene și antihelmintice (anti-viermi). Alte mirodenii și plante aromatice culinare, care se încadrează în această categorie includ nucșoara, cuișoarele, ardeii iuti, hreanul, chimenulși tamarindul.

Mai multe plante din familia mentei sunt utilizate în mod obișnuit ca ierburi culinare si medicinale contra infectiilor. Membrii acestei familii au gusturile si mirosurile lor caracteristice, precum și uleiuri esențiale cu efecte medicinale, raspunzatoare pentru proprietatile antimicrobiene. Exemple de aceste plante includ cimbrul (Thymus vulgaris și alte specii), salvia (Salvia officinalis), oregano(Origanum vulgare și alte specii), rozmarinul(Rosmarinus officinalis), busuiocul(Ocimum basilicum), lavanda și menta (Mentha spicata). Cimbrul si oregano conțin timol, un puternic antimicrobian natural.

Echinaceaare unele proprietati antivirale si antibacteriene, deși capacitatea sa de a ajuta la recuperarea mai rapida de la infecții pare să rezulte din proprietatile benefice asupra imunitatii. Cu toate acestea, un studiu recent a constatat că extractul din Echinacea purpurea, inhiba unele bacterii respiratorii, inclusiv Streptococcus pyogenes, care cauzeaza infectii in gat. Numeroase studii au arătat că aceasta planta, consumata frecvent în cantități adecvate poate scurta cursul unei infecții respiratorii virale.

Socul negru(Sambucas nigra) și lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra), sunt două alte plante medicinale utile în timpul sezonului de receala și gripă. Soc are activitate antivirală împotriva virusurilor gripale și îmbunătățește sistemul imunitar. De asemenea, scurtează semnificativ severitatea si durata de gripă. Radacina de lemn dulce este calmanta, expectoranta si ofera consolidare antivirala și imunitara. Pentru că acționează asupra rinichilor pentru a stimula retenție de sodiu și apă (și pierderea de potasiu), acesta planta nu poate fi luata pe o perioada mai mare de câteva zile. Nu ar trebui să fie consumata de către femeile gravide, si nici de persoanele cu boli de inima, boli de rinichi, sau hipertensiune arteriala.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Antibacterian

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 7 + 1

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.