Descriere Remediu Naturist

 

Anexitaeste o boala inflamatorie care afectează în general trompele uterine si ovarele, dar poate afecta, de asemenea, si uterul. Atunci cand uterul este afectat, conditia este numita metroanexita. Leziunile inflamatorii apar cel mai frecvent in trompele uterine iar ovarele şi uterul sunt mai puţin deteriorate. Alte denumiri pentru această afectiune: salpingita - inflamaţie a trompelor uterine, şi ooforita - inflamatie a ovarelor.

Agenţii patogeni cauzatori de anexita pot fi: Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Enterococcus, gonococci, streptococi, etc. Boala apare cel mai adesea după avort, naştere, introducerea unui dispozitiv intrauterin, dar este posibila contaminarea şi în timpul actului sexual.

Infecţia care a pătruns în mucoasa  vaginului este transferata trompelor uterine si ovarelor, dar agentul patogen poate intra şi in fanere sau alte focare inflamatorii prin vasele sanguine sau limfatice. Inflamaţia fanerelor duce la aderente între trompele uterine şi ovare, care de multe ori poate fi cauza infertilitatii feminine. Totuşi, nu la toate femeile care au o infectie inflamatia ajunge la nivelul tesuturilor vecine. Pentru debutul si progresia bolii factorii predispozanţi pot fi: diferite boli inflamatorii extragenitale, non- igiena personala, expunerea constanta la stres, frig, etc - care slăbesc sistemul imunitar şi permit răspândirea infectiei primare.

În unele cazuri, debutul bolii poate apărea neclar şi lent, dar cele mai multe femei se plâng de dureri pelvine pe partea dreapta sau spre stânga. În funcţie de cursul bolii durerea este constantă sau intermitentă. Pacienţilor cu o temperatura a corpului crescuta li poate agrava starea generala de sanatate. Aceste simptome sunt date de inflamaţia acută a fanerelor.

Fără un tratament în timp util, anexita devine cronica, caracterizata prin perioade de exacerbare frecvente. Una dintre manifestarile majore ale inflamatiei cronice a fanerelor este o perturbare a ciclului menstrual, care are loc în mai mult de jumatate dintre pacientii cu diagnostic, de asemenea, îngrijorati de durerile menstruale. Datorita tulburarilor de somn, femeia devine iritabila, cu o capacitate redusă de muncă, iar durerea din timpul actelor sexuale duce la o scădere a dorinţei sexuale.

Daca o femeie cu un proces inflamator acut va consulta un medic imediat, acesta va avea o şansă mai mare ca tratamentul anexitei sa se incheie printr-o recuperare completa. Pentru tratamentul bolii acute se aplică: terapia cu antibiotice, agenti desensibilizanti, analgezice anti-inflamatorii. Este de asemenea important în timpul tratamentului şi, mai ales după, sa se respecte toate recomandările medicului, astfel reducand riscul de reapariţie a procesului inflamator şi numărul de recăderi în boli cronice.

Studiile statistice arată că  una din patru femei suferă de anexita şi în 60% din cazuri, infecţia devine cronică.

Cauzele anexitei

  • Cauza principală a anexita poate fi o infectie care se transmite in timpul actului sexual neprotejat, iar în acest caz, tratamentul trebuie urmat de ambii parteneri sexuali.
  • Alte cauze sunt infectiile vaginale (vaginita) sau infectii uterine, care sunt transmise trompelor uterine.
  • Infecţii abdominale: apendicita pot fi transmisa prin ligamentul care conecteaza apendicele la ovar, rezultand în anexita.
  • Alte infecţii abdominale, care pot fi transmise la organele genitale, cauzand infectii secundare. Expunerea la frig sau alternativ cald-rece, statul pe suprafete reci (scari de beton, etc.) pot favoriza aparitia anexitei.

Diagnosticul şi simptomele de anexita

Anexita afectează, în general, trompele uterine, dar inflamatia este mai pronunţată într-o trompa uterina, care devine simptomatica. Simptomele formelor acute de anexita sunt caracterizate prin:

  • Durere la nivelul abdomenului inferior, unilateral sau bilateral. Durerea poate fi surda şi, uneori, poate deveni intensă, accentuata de eforturile urinarii sau defecarii.
  • Febră.
  • Secretii vaginale modificate si mai abundente.
  • Tulburări menstruale, manifestate mai ales prin hemoragie abundentă şi menstruatie prelungită.
  • Greaţă şi vărsături, dureri de cap şi urinare frecventă în cantităţi mici.
  • Stare de rău.

Complicaţiile anexitei

Din păcate, cea mai rea complicatie provocata de anexita şi, de asemenea cea mai comună este infertilitatea. Pentru ca o femeie să devină gravidă, în timpul ovulaţiei ouăle trebuie să fie fecundate de un spermatozoid, iar acest lucru se intampla in trompele uterine. Daca o femeie are anexita, trompele uterine sunt îngustate şi este posibil ca oul să nu fie eliberat, iar din acest motiv femeia nu poate ramane insarcinata in mod natural.

Tratamentul anexitei

Tratamentul pentru anexita este pe baza de antibiotice şi ar trebui să fie iniţiat rapid. Deoarece anexita este o infectie, tratamentul constă în administrarea antibioticelor. Medicul poate sugera pacientului, înainte de rezultatele antibiogramei (metoda de testare utilizata pentru a determina sensibilitatea germenilor la anumite antibiotice), sa utilizeze antibiotice cu un spectru larg sau antibiotice care au dovedit prin practica medicala ca sunt eficiente in tratarea anexitei.

În cazul în care tratamentul a început la timp cu medicamente adecvate, procesul inflamator acut din trompele uterine poate să fie eliminat complet. În formele deosebit de severe de anexita acuta purulenta se foloseste laparoscopia, procedeu prin ca este eliminat puroiul. În anexita acuta uşoară temperatură este prea mare(până la 38 grade), durerea nu este brusc pronunţata, şi nici alte simptome. În acest caz, tratamentul de multe ori se efectuează în spitale sau ambulatoriu sub supravegherea unui medic.

Ca si in cazul oricarei alte infectii, pacientul cu anexita nu trebuie sa se auto-trateze cu antibiotice si nici să pună sticla cu apa fierbinte pe stomac deoarece contribuie la răspândirea inflamaţiei. Sexul este strict interzis.

Ameliorarea simpotimele nu indica neaparat vindecarea anexitei. O inflamaţie rămasa netratata corespunzator poate ajunge la o forma cronică. Anexita cronica este caracterizează printr-un curs cronic de schimbare a perioadelor de exacerbare şi îmbunătăţire. Exacerbarea procesului inflamator cronic în fanere apare în timpul hipotermiei, intr-o perioada de oboseala excesiva, sau in timpul menstruatiei. Cu această durere progresiva în partea de jos a abdomenului, menstruatia devine grea, lunga şi dureroasa. Tratamentul este, de asemenea, pe baza de antibiotice.

Efectul de cronic este foarte trist in cazul anexitei. In cazul in care inflamaţia sudeaza trompele uterine, in viitor, acest lucru poate provoca sarcina ectopica si infertilitate. În plus, boala nu poate trece fara a lasa urme si pentru sistemul nervos. O lungă perioadă de anexita poate dezvolta o excitabilitate nervoasă crescuta, iritabilitate, oboseală rapidă.

Infecţia cu Chlamydia, cea mai des intalnita la femei, include, dar nu se limitează la uretrita, ci de multe ori poate infecta intregul sistem urinar. Pentru unii pacienţi care suferă de infecţii cu Chlamydia, simptomele nu sunt prea evidente sau sau chiar inexistente uneori, insa aceasta infectie s-ar putea extinde la nivelul ţesuturilor şi le-ar putea infecta inconştient.

În cazul în care sistemul de reproducere feminin este infectat cu Chlamydia, ar putea aparea boli inflamatorii ale tractului genital, cum ar fi cervicita, salpingita, sau anexita.

Organul care este infectat de obicei cu Chlamydia este cervixul femeii, prin care s-ar putea infecta si fatul inducand astfel avortul. Dacă infecţia cu Chlamydia se extinde în continuare, se pot dezvolta salpingita si anexita şi, prin urmare, functia fertila este afectata in mod direct ducand la infertilitate. În plus, infectia cu Chlamydia poate provoca o sarcina ectopica, avort, sau moarte fetală, motiv pentru care este necesar pentru pacienţii care sunt afectati de aceasta infectie să-i acorde o atenţie corespunzatoare.

Produsele naturiste Calivita care pot fi de ajutor in tratamentul anexitei 

  • White Whillow cu extract de salcie alba( aspirina naturala) este util in calmarea durerilor, scaderea febrei, are efect antiinflamator si este un stimulent al sistemului imunitar.
  • ParaProteX este un antibiotic natural care poate fi folosit in tratamentul infectiilor urinare si vaginale, in eliminarea parazitilor, bacteriilor, ciupercilor si a diferitelor forme de candida.
  • Evening Primrose Oil sau uleiul de primula ajuta la inlaturarea simptomelor neplacute din timpul mentruatiei 


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Anexita

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. White Whillow83.00 Ron1-2-1100 capsule = 53 gDetalii Produs
White Whillow este o aspirina naturala - extract din salcie alba - cu proprietati antiinflamatorii si analgezice. Este utila in calmarea durerilor si scaderea febrei, precum si in reducerea inflamatiei provocata de anexita.
2. ParaProteX174.00 Ron1-1-1100 tablete = 100 gDetalii Produs
ParaProteX este un antiseptic si antibiotic natural ce ajuta la vindecarea infectiilor urinare si vaginale, raspunzatoare cel mai adesea pentru anexita. De asemenea, este eficient in tratamentul pentru candida, de obicei asociata cu anexita.
3. Evening Primrose Oil97.00 Ron1-0-1100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
Evening Primrose Oil este foarte util in inlaturarea neplacerilor cauzate de menstruatie, care atunci cand sunt asociate cu o anexita sunt mult mai intense.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Anexitaeste o boala inflamatorie care afectează în general trompele uterine si ovarele, dar poate afecta, de asemenea, si uterul. Atunci cand uterul este afectat, este numita metroanexita.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Anexita

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 5 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.