Alergia la par de animale

Descriere Remediu Naturist

 
 
Relatia dintre oameni si animale isi are radacinile in cele mai vechi timpuri, iar aceasta legatura continua sa existe si astazi, poate chiar mai puternica decat a fost vreodata. Totusi, contactul cu necuvantatoarele expun oamenii la alergeni de origine animala, animalele de casa fiind principala cauza a aparitiei alergiilor. 
 
Cele mai frecvente tipuri de alergii sunt cele la caini si pisici, insa pot aparea astfel de reactii si la iepuri, hamsteri sau alte animale cu blana.
 
Alergia la parul de caine si de pisica
 
Alergenii ce provin de la caini si pisici se afla in saliva, transpiratia si urina acestora. Acestea au obiceiul sa se curete singure, in special pisicile, astfel incat alergenii ajung sa fie prezenti atat pe piele cat si pe blana. Atunci cand parul cainelui sau al pisicii incepe sa cada, saliva se usuca si se transforma in praf, iar alergenii se vor raspandi peste tot prin casa. Aceste substante alergenice pot persista o perioada indelungata de timp in atmosfera. Studiile au aratat faptul ca desi intr-o casa nu mai traiesc animale de cativa ani de zile, alergenii lasati in urma lor continua sa existe in aer.
 
Toate rasele de caini emit material alergenic responsabil pentru reactiile alergice, asadar nu exista o anumita rasa fata de care sa resimtim o sensibilitate mai mare sau mai mica, totul raportandu-se la cat de mult ne expunem la parul de animale. Chiar si la rasele de caini sau de pisici care nu au par se gasesc substante alergenice pe stratul exterior al pielii. Totusi, animalele cu blana formata din fire de par lungi pot adaposti si alti alergeni precum praf, polen, mucegai, ceea ce poate conduce mai repede la aparitia unei alergii. 
 
Unele persoane pot fi sensibile la substantele ce se folosesc la ingrijirea animalelor de casa precum pudra impotriva purecilor sau sapunuri. 
 
Expunerea la parul de animale in primii ani de viata ai unui copil joaca un rol important in dezvoltarea gradului de sensibilitate la alergenii de acest tip. Studiile in acest domeniu sunt, insa, neconcludente. In timp ce unele demonstreaza ca persoanele care au crescut in case in care se aflau animale prezinta simptome mai severe decat cei care au crescut in case fara animale, altele sugereaza faptul ca expunerea copiilor inca de la o varsta frageda la alergeni pot determina o crestere a rezistentei organismului. Totusi, pentru persoanele cu eczeme, rinite alergice sau astm, este recomandat sa nu stea in preajma animalelor, desi nu prezinta inca semne ale unei alergii la parul acestora.
 

Metode de prevenire a alergiei la parul de pisica sau de caine

 
  • La caini, caderea parului, iritarea pielii si infectiile bactriene pot fi prevenite daca rutina de curatare se tine in spatii deschise. Pieptanarea adecvata a blanii, efectuata de altcineva in afara de persoana care sufera de alergie, este un pas important in tinerea in frau a simptomelor.
  • In cazul pisicilor, alergenii din casa pot fi redusi cu pana la 90% daca pisica este spalata o data sau de doua ori pe saptamana. Izolarea ei intr-o anumita parte a casei nu este o masura eficienta, deoarece alergenii se vor raspandi in toata casa de pe hainele stapanilor. 
 

Alergia la parul de iepure, hamsteri sau la pasari

Iepurii, rozatoarele de dimenisuni mici sau pasarile de colivie se numara si ele printre preferintele iubitorilor de animale. Iepurii si porcusorii de Guineea sunt destinati a fi tinuti afara, in aer liber, in timp ce  hamsterii, soriceii si pasarile trebuie tinute in casa. Aceste animale, in special perusii si hamsterii, sunt asociate aparitiei simptomelor astmului. 

 
La animalele mici, urina este cea mai importanta sursa de substante alergenice, iar obiectele din cusca sunt cele mai contaminate. Alergenii sunt raspanditi in aer atunci cand ele se misca in cusca, rascolind continutul din litiera. 
 

Simptomele alergiei la par de animale

 
Simptomele alergiei la parul de animale apar imediat dupa expunere si pot dura chiar si dupa ce nu va mai aflati in preajma animalului, din cauza faptului ca subtsantele alergenice raman in aer, pe mobila sau pe haine.
 
Daca experimentati urmatoarele simptome dupa ce ati venit in contact cu un animal, inseamna ca suferiti de alergie la animale:
 
  • stranutat
  • mancarimi ale ochilor
  • lacrimarea ochilor
  • secretii nazale
  • congestie nazala (nas infundat)
 
In plus, un alt semn al alergiei la parul de animale sunt simptomele dermatologice precum mancarimi ale pielii sau aparitia unor pete rosii si umflate si simptomele specifice astmului (dificultati de respiratiei si senzatie de sufocare)
 

Masuri de prevenire impotriva alergiei la parul de animale

  • Nu tineti animale de companie.
  • Restrictionati accesul animalelor in casa sau in dormitor.
  • Spalati cainii sau pisicile in mod frecvent.
  • Aveti grija de sanatatea animalului si oferiti-i o igiena adecvata.
  • Persoanele care vin in contact cu animale ce traiesc in curte ar trebui sa isi schimba hainele si pantofii inainte de a intra in casa si sa isi spele parul.
  • Indepartati covoarele din camera in care tineti animalele, iar pe cele din alte camere curatati-le cu un aspirator cu filtru HEPA. 
  • Faceti curatenie in casa in mod frecvent.
  • Spalati cat de des puteti lenjeriile de pat. 
  • Folositi solutii impotriva alergenilor.
  • Folositi un filtru de aer si aerisiti bine camerele.
  • Nu lasati animalele sa va linga pe fata sau pe maini.
  • Spalati-va pe maini cu sapun antibacterian dupa ce ati pus mana pe animale, mai ales daca urmeaza sa pregatiti masa.
  • Nu lasati copiii sa se joace in preajma unei litiere sau a oricarui loc in care isi fac nevoile animalele.
  • Asigurati-va ca animalul dumneavoastra este sanatos prin prezentarea regulata la medicul veterinar. 
  • Mentineti blana animalului curata prin stergerea labelor sau spalarea cu sampon special dupa fiecare murdarire. 
Diagnostic
 
Alergia la animale poate fi stabilita chiar si de pacient sau de catre medicul primar, insa doar un medic alergolog poate pune cu exactitate diagnosticul si poate pune la punct un plan personalizat de tratament, pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor. 
 

Tratament in caz de alergie la par de animale

 
  • Cea mai eficienta metoda de a evita rinita alergica este evitarea substanetelor alergenice care provoaca simptomele.
  • Antihistaminicele sau alte medicamente administrate la recomandarea farmacistului ajuta la ameliorarea simptomelor, insa nu reprezinta o solutie pe termen lung. 
  • Daca suferiti de o alergie la animale, adresati-va medicului alergolog cu privire la posibilitatea urmarii unei imunoterapii, singura metoda cu adevarat eficienta in tratarea alergiilor pe termen lung.  
 

Suplimente naturiste CaliVita de ajutor in tratarea alergiei la par de animale

 
ImmunAid de la CaliVita este un supliment alimentar destinat atat copiilor cat si adultilor, pe baza de Gheara Pisicii, o planta recunoscuta la nivel global pentru proprietatile benefice asupra organismului uman. ImmunAid va ajuta sa luptati impotriva problemelor autoimune sau inflamatorii, intarind rezistenta organismului in fata alergenilor.
 
Beta Carotene este o sursa naturala de vitamina  A, care protejeaza organismul de radicalii liberi prin actiunea sa la nivel celular. Beta Carotene intareste sistemul imunitar, contribuind la mentinerea unei stari de bine permanente. 
 
Evening Primrose Oil are ca ingredient principal uleiul de primula, o planta provenita din America de Sud dar a carei utilizare s-a raspandit rapid la nivel mondial. Primula, sau "luminta de seara" a fost folosita sub forma de ulei de vechii indieni pentru tratarea unui numar impresionant de afectiuni. Evening Primrose Oil este recomandat in tratarea bolilor de piele si in ameliorarea simptomelor de astm.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Alergia la par de animale

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ImmunAid200.00 Ron180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
ImmunAid este un fortifiant natural al sistemului natural cu efect imunomodulator si antiinflamator, ce creaza rezistenta impotriva alergenilor. Un sistem imunitar sanatos nu va fi afectat de alergeni.
2. Beta Carotene73.64 Ron100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Beta Carotene contine vitamina A in forma naturala, un atioxindat puternic ce protejeaza impotriva agresiunilor radicalilor liberi. De asemenea, intareste sistemul imunitar, astfel fiind prevenite conditii precum alergiile.
3. Evening Primrose Oil97.00 Ron100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
Evening Primrose Oil este un ulei de primula, care contine acizi grasi esentiali cu efec benefic dovedit stiintific in tratamentul conditiilor de piele, precum si in ameliorarea alergiilor si astmului.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Contactul cu necuvantatoarele expune oamenii la alergeni de origine animala, animalele de casa fiind principala cauza a aparitiei alergiilor. Cele mai frecvente tipuri de alergii sunt cele la caini si pisici, insa pot aparea astfel de reactii si la iepuri, hamsteri sau alte animale cu blana.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
tuse
congestie nazala, secretii apoase din nas si stranutRinita alergica
pungi sub ochi de culoare albastruie
cutanat: eczema, urticarie, prurit/mancarimi

0 recenzii pentru Alergia la par de animale

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 5 + 8

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.