Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Alergia alimentara

Despre afectiune

Alergia alimentara este un raspuns al sistemului imunitar care are loc de indata ce consumam un anumit tip de alimente. Chiar si cateva grame din alimentul respectiv sunt necesare pentru a determina semne si simptome precum probleme digesitve sau blocarea cailor respiratorii. 

Reteta naturista recomandata in remedii pentru Alergia alimentara

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Noni Lichid 178.46 Ron 946 ml Detalii Produs
Noni Lichid este un foarte bun modulator al sistemului imunitar, care protejeaza organismul de agentii patogeni. Alergiile apar atunci cand exista disfunctii imunitare. Noni Lichid este un antialergen natural, cu multiple proprietati benefice.
2. Oregano Oil 94.09 Ron 30 ml Detalii Produs
Oregano Oil este un antiseptic natural ce elimina bacteriile ingerate impreuna cu diverse alimente ce pot cauza neplaceri si intoxicatii. De asemenea actioneaza ca un antibiotic natural, ce estompeaza alergiile cauzate de diverse alimente.
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

 
 
Alergia alimentara este un raspuns al sistemului imunitar care are loc de indata ce consumam un anumit tip de alimente. Chiar si cateva grame din alimentul respectiv sunt necesare pentru a determina semne si simptome precum probleme digesitve sau blocarea cailor respiratorii. 
In unele cazuri, alergiile alimentare pot da nastere la alte manifestari ce ne pot pune viata in pericol, reactii cunoscute ca anafilaxie.
 
Alergiile alimentare afecteaza mai mult copiii decat adultii, celor mici disparandu-le simptomele asociate acestei afectiuni pe masura ce cresc.
 
Alergia alimentara si intoleranta alimentara
 
Alergiile alimentare pot fi confundate cu usurinta cu o reactie mult mai des intalnita, denumita intoleranta alimentara. Intoleranta la anumite alimente este o conditie medicala serioasa, care nu are nicio legatura cu sistemul imunitar.
 
Diferenta dintre cele doua notiuni consta in faptul ca o alergie la alimente, sau o hipersensibilitate, este o reactie anormala a corpului ale carei simptome apar imediat dupa consumarea alimentelor, in timp ce intoleranta alimentara isi va face simtita prezenta dupa 8 ore sau chiar dupa cateva zile. De altfel, alergiile alimentare provoaca inflamatii ale mucoasei si, eventual, ale pielii pe cand intoleranta prezinta simptome precum migrena, dureri abdominale sau hipertensiune.
 
De exemplu, o persoana care este alergica la lapte prezinta cu totul alte simptome fata de o persoana care nu poate sa digere laptele din cauza unei intolerante la lactoza. 
 
 
Simptomele alergiei alimentare
 
Pentru unele persoane, o reactie alergica la o anumita mancare poate fi suparatoare, insa nu se transforma intr-o afectiune mai grava, iar pentru altele, aceasta poate fi un motiv de panica care le poate pune viata in pericol.
 
Simptomele alergiilor la alimente apar dupa cateva minute sau dupa mazxim doua ore de la ingerarea alimentului in caz. Cele mai frecvente semne ale unei alergii la alimente sunt:
 
  • furnicaturi sau mancarimi in cavitatea bucala
  • urticarie, mancarimi sau eczeme
  • ameteala, stare de confuzie sau lesin
  • umflarea buzelor, a fetei, a limbii, a gatului sau a altor parti ale corpului
  • respiratie suieratoare sau dificulati de respiratie
  • congestie nazala 
  • durere abdominala
  • diaree
  • greata sau varsaturi
Socul anafilactic
 
In  unele cazuri, alergia la anumite alimenete poate determina aparitia unei reactii alergice grave, numita soc anafilactic. Socul anafilactic poate pune viata pacientului in pericol, simptomele fiind urmatoarele:
 
  • blocarea cailor respiratorii
  • umflarea gatului difiultati de respiratie
  • scaderea drastica a tensiunii arteriale
  • puls rapid
  • ameteala, stare de confuzie sau pierderea constiintei
 
Socul anafilactic este o urgenta si trebuie tratat imediat. Netratat, acesta poate duce la coma sau chiar la deces. 
 
 
Cauzele alergiei alimentare
 
Atunci cand aveti o reactie alergica la un aliment, inseamna ca sistemul imunitar identifica din greseala o mancare sau un ingredient din acea mancare, ca fiind daunator pentru organism.
 
Sistemul imunitar determina celulele sa elibereze anticorpi, denumiti si imunoglobuline pentru a neutraliza substanta alergenica. Daca se intampla sa mai consumati si a doua oara acel aliment, corpul va avea un raspuns si mai rapid, deoarece acesta tine minte substanta in fata careia trebuie sa lupte prin eliberarea histaminei. 
 
Majoritatea alergiilor la alimente sunt cauzate de anumite proteine ce se gasesc in:
 
  1. Fructe de mare (creveti, homar sau crab)
  2. Arahide
  3. Alune de padure sau alune pecan
  4. Peste
  5. Oua
 
La copii, cele mai multe alergii sunt determinate de:
 
  1. Oua
  2. Lapte
  3. Arahide
  4. Alune de padure
  5. Faina de grau
 
Factori de risc
 
  • Trecutul medical al familiei. Daca membrii familiei sufera de astm, eczeme, urticare sau alte alergii precum alergiile la polen, riscul de a suferi de alergii alimentare este crescut.
  • Alte alergii. Daca suferiti de alergie la un anumit aliment, prezentati un risc crescut de a deveni alergic si la altele. De asemenea, daca sunteti alergic la praf sau la alte elemente, riscul de a suferi si de o alergie la alimente este  mai mare.
  • Varsta. Alergiile la alimente sunt mai des intalnite la copii. Pe masura ce cresc, sistemul digestiv se dezvolta mai bine, iar corpul devine mai capabil de a absorbi alimentele. Din nefericire, doar alergiile la lapte, soia, faina de grau sau oua dispar atunci cand copiii cresc. Alergiile la arahide sau la fructele de mare pot fi pe viata.
  • Astm. Astmul si alergiile la alimente sunt de multe ori asociate.
 
Factori de risc pentru soc anafilactic
 
  • astmul
  • varsta adolescentei 
  • netratarea la timp cu epinefrina a simptomelor alergiei la alimente
  • inexistenta simptomelor alergiei la alimente precum urticaria sau alte afectiuni ale pielii

 

Tratament pentru alergiile alimentare

 
Singurul mod de a preveni o reactie alergica este evitarea alimentelor care provoaca aparitia simptomelor.
 
In cazul unei reactii alergice minore, medicamentele recomandate de un farmacist, precum antihistaminicele, pot ameliora simptomele. 
 
Atunci insa cand reactia alergica este mai grava, este nevoie de o injectie cu epinefrina si de prezentarea de urgenta la medic. Multe dintre persoanele care sufera de alergii poarta cu ele o injectie cu epinefrina, care este facuta in coapsa.
 

Suplimente CaliVita de ajutor in tratarea alergiilor la alimente

 
Noni Lichid, un produs natural conceput dupa cele mai inalte standarde de calitate, este un remediu eficient impotriva alergiilor. Substantele active din compozitia acestuia, precum damnacantalul, serotonina, scopoletina, xeronina, acidul capronic si caprilicul, asigura protectia organismului impotriva agresiunilor imunologice si au efecte beneficie asupra digestiei.
 
Oregano Oil actioneaza in corp ca un antibiotic natural, prin administrarea caruia se previne reaparitia alergiilor.