Alaptare deficitara

Descriere Remediu Naturist

 

Calitatea laptelui matern este afectată  doar în cazuri extreme de privare, sau printr-un aport excesiv de un anumit produs alimentar. Dar cantitatea de lapte depinde foarte mult de dieta mamei. Alimente absorbite de o mamă care alăptează nu numai ca ii îndeplinesc nevoile nutriționale proprii, care sunt mai mari în cursul perioadei post-natale, dar, de asemenea, îi permit si să producă lapte. O femeie care nu se alimentează corespunzător poate avea totusi un copil sanatos, dar va fi în detrimentul sănătății ei. Dacă nu primeste suficientă hrană, corpul va face ca producția de lapte sa fie prioritara,iar nevoile mamei vor merge nesatisfacute. Se intampla la fel ca si in timpul sarcinii, atunci când nevoile nutriționale ale fătului au fost îndeplinite înainte de cele ale mamei. De fapt, copilul, care cantareste doar cateva kilograme, va primi aproape 1.000 de calorii pe zi în laptele matern!

Ce intelegem printr-o alaptare deficitara?

Aproape toate mamele trec printr-o perioadă de interogatoriu, in care se intreaba dacă productia lor de lapte este adecvata, în special atunci când acestea încep alăptarea.

Multe femei cred că productia lor de lapte este scăzută atunci când nu este. Acest lucru se poate întâmpla dacă isi vor pierde senzatia de satietate la nivelul sânilor sau în cazul în care laptele inceteaza sa mai curga prin sfarcuri. Insa acestea sunt de fapt semne că organismul s-a adaptat la cerințele de hrănire ale copilului. Un copil trece printr-un puseu de crestere, si ar putea dori, de asemenea, mai mult lapte decat de obicei, iar alimentatia lui mai frecventa pot lăsa sânii fara lapte.

În cele mai multe cazuri copilul consuma mult lapte, insa se poate si ca mama sa nu produca sufient lapte, producandu-se o alptare deficitara. Aceasta probleme de multe ori poate fi corectata,insa, in unele cazuri, o sursă de lapte scăzută poate pune copilul la risc de malnutritie.

Care sunt cauzele unei alaptari deficitare?

O alimentare cu lapte se poate diminua temporar în cazul în care mama nu si-a hrănit copilului destul de des din cauza durerii mamelonului, unei alaptari letargice, sau datorita unei tehnici de alatare necorespunzatoare. . O boală sau pastile pentru controlul sarcinii, care contin estrogen poate afecta, de asemenea, producția de lapte. Pentru câteva femei, o condiție biologică sau fizică, cum ar fi o tulburare hormonala sau o interventie chirurgicala la san determină scaderea productiei de lapte matern.

Pentru majoritatea femeilor, însă, problema reală este nasterea, nu productia de lapte. Ele produc o multime de lapte, dar din anumite motive, cum ar fi o tehnica incorecta de alaptare, copilul nu primeste suficient lapte.

Cum îmi pot da seama daca bebelusul meu primeste suficient lapte?

Aici sunt moduri prin care puteti sa va dati seama de acest lucru:

  • Copilul dumneavoastră câștigă in greutate 30 de grame pe zi în primele trei luni de viata si aproximativ 15 grame pe zi de la vârsta de 3 pana la 6 luni. (Nou-nascutii vor pierde de obicei, o parte din greutate lor de la nastere în primele zile înainte de a o obține înapoi.) Copilul ar trebui să revină la greutatea de la nastere in 10 pana la 14 de zile după naștere. Creșterea în greutate este cea mai bună dovadă că copilul dumneavoastră primeste suficient.
  • In prima lună, bebelusul tau are cel putin trei scaune pe zi și au o culoare galbene-muștar din a cincea zi după naștere. După prima lună, scaunele devin mai puțin frecvente. Unii copii vor merge chiar și o data pe i sau la doua zile.
  • Copilul trebuie alaptat frecvent (la fiecare două până la trei ore), pentru un total de cel puțin opt mese pe zi.
  • Il auziti ca înghite și observați uneori lapte în colțurile gurii lui.
  • Copilul apare sanatos si activ.
  • Copilul uda șapte sau opt scutece pe zi. Scutecele de unica folosinta sunt mai absorbante, ceea ce face greu de observat cand se umezeste.

Cum pot stimula aprovizionarea cu lapte?

Dacă nu produceti sufiect lapte pentru a satisface nevile copilului, încercați următoarele:

  • Consultați un profesionist in lactație. Acesta poate cântări copilul și va poate oferi sfaturi cu privire la modul de a spori rezerva de lapte.
  • Hraniti-va copilul de multe ori. Sesiunile de frecvente de alaptare stimuleaza corpul sa produca mai mult lapte. Asigurați-vă că oferiti ambii sani la fiecare alaptare.
  • Atunci când modelul copilului de supt si inghitire încetinește, utilizați compresia sanilor pentru a crește fluxul de lapte la copil și pentru a goli complet sanul. 
  • Stimulati-va organismul să producă mai mult lapte prin adăugarea unei sesiuni de pompare între alaptari. Pastrati laptele dupa pompare pentru a-l da copilului la alaptarea viitoare, dacă este necesar, până când aprovizionarea cu lapte creste.
  • Nu suplimentati alimentatia cu orice aliment solid sau formula, cu excepția cazului în care medicul decide că capilul are nevoie de hrană suplimentară din motive medicale.
  • Evitati utilizarea unui suzete. În schimb, încurajati-va copilul să suga la san, deoarece va stimula productia de lapte.
  • Un copil somnoros ar putea avea nevoie să fie trezit și încurajat să suga lapte (prin urmare, stimuland glandele sa produca mai mult lapte). Pentru a-l ține treaz și interesat, încercați sa-l mutati frecvent in poziții alternative, sau chiar să-l dezbracati. Unele mame se joace cu picioarele copilului lor în timpul meselor pentru a-l menține treaz.
  • Mamele care determină faptul că producțialor de lapte este mica ar trebui sa isi verifice nivelul de hormoni tiroidieni. Un nivel tiroidian scăzut poate reduce aprovizionarea de lapte.
  • Luați în considerare utilizarea de plante aromatice, care au reputatia de a crește producția de lapte.

Cum poate fi afectat copilul de o alaptare deficitara?

Daca bebelusul tau are nevoie de mai mult lapte decât primeste în ​​mod regulat, el poate fi diagnosticat cu insuficienta in greutate, o afectiune care poate inhiba dezvoltarea fizică și psihică. Apelati la medicul pediatru al copilului dumneavoastra pentru un consult imediat în cazul în care bebelusul nu ia in greutate sau pierde in greutate. Tehnicile de îmbunătățire a alăptarii ajuta de multe ori, dar în unele cazuri, creșterea în greutate lentă indică o problemă de sănătate serioasă.

Dieta mamelor care alapteaza

Ce înseamnă să te hrănești corect în timp ce alaptezi?

-Creșterea consumului de apă cu un litru pe zi, astfel încât să se bea un total de 2.5 - 3 litri. Femeile care alăptează tind să le fie sete, mai ales în timpul sesiunilor de hrănire, deoarece o parte din consumul lor de apa se duce direct la producția de lapte. Dar nu exagerati: prea mult lichid, de asemenea, poate reduce producția de lapte.

-Creșterea aportului caloric zilnic la 2.500 de calorii: puteti manca chiar mai mult, dacă doriti sa continuati alăptarea pentru mai mult de trei luni (2800 de calorii pe zi). Dar, din nou, fiti atente: mamele care alăptează sunt mai mult tentate spre dulciuriFAceti loc mai mult pentru alimentele sanatoase! Manacati mai multe proteine. Regula de bază este să mănâncati un gram de proteine ​​în fiecare zi pentru fiecare kilogram pe care il aveti.

- Impartitiaportul caloric pe parcursul a cinci mese, mic dejun, prânz, gustare dupa-amiaza, cina, și o gustare suplimentara în timpul serii. Pe masura ce corpul produce lapte continuu, este nevoie ca aportul caloric să fie regulat.

-Stati departe de tutun. Nicotina trece direct prin laptele matern la copil. în cazul în care nu te poți controla, faceti o pauză de cel puțin o oră între țigară si următoarea alimentare, astfel incat nicotina sa aiba timp sa se descompuna, cel puțin parțial.

-Evitați consumul regulat de alcool. Alcoolul trece prin laptele în mai puțin de o oră și, dacă copilul il consumă în cantități mari, ii poate intarzia cresterea. daca beti un pahar de vin sau bere, faceti acest lucru după o sesiune de hrănire.

-Nu luati medicamente fără a consulta în prealabil un medic. Cele mai multe antibiotice, sulfamide, laxative chimice, precum și toate produsele care conțin iod sunt contraindicate în timp ce alăptați. Alte medicamente, luate pe o perioadă lungă de timp, poate fi, de asemenea, periculoase.

- Feriți-vă de poluanți precum nicotina si reziduuri de pesticide, deoarece acestea trec ușor trece prin laptele mamei la copil.

-Consumați alimente care conțin vitamina B 9 (acidul folic). Anticonceptionalele accentueaza deficitul de vitamina B 9, și pot contribui, de asemenea, la un deficit de vitamina B 6. In timpul sarcinii, acidul folic este vital pentru dezvoltarea sistemului nervos al copilului. Mamele care alăptează sunt bine sfătuite să continue administrarea de vitamine prenatale. Acidul folic, de asemenea, pot fi găsite din abundență în sparanghel, varza, porumb, năut și spanac. Multe alte produse alimentare, cum ar fi grâu și sucul de portocale, au fost imbogatite cu acid folic. Verificați etichetele de pe pachete.

Se zvonesc o mulțime de lucruri despre alimentele care pot irita bebelusii, precum telina, macrisul, citricele, ceapa, varza, condimentele, prazul, conopida, prin producerea de gaze sau prin modificarea gustului laptelui mamei sale. De exemplu, unii oameni spun ca usturoiul creste productia de lapte, alții spun că produce colici. Nu există nici o regulă universală. Mai mult decât atât, unele culturi preferă alimentele pe care altele le consideră a fi "rele" pentru mamele care alăptează. Fiecare copil reacționează diferit la produsele alimentare consumate de mama. Daca bebelusul tau este deosebit de deranjat intr- o zi, încercați să vă amintiți ce ați mâncat în ultimele douăzeci și patru de ore. În cazul în care un aliment pare suspect, eliminati-l din dieta pentru o vreme.

Beneficiileunei diete sanatoase in timpul alaptarii

Există numeroase beneficiiale unei diete sanatoase in perioada de alapatare, care susțin obiceiurile alimentare echilibrate. Unele beneficii sunt pentru mama, iar altele sunt pentru micutul lor:

  • O dieta echilibrata nutritional, va fi capabila să sporeasca productia de lapte care va evolua în mod activ pentru a se potrivi nevoilor copilului. 
  • Un altbeneficiu pe care il aduce o dieta sanatoase este faptul ca mama se va simti mai bine. Daca aceasta consuma o dieta prea bogata în grăsimi, sare sau zahăr, atunci va incepe sa se simtita slabita si letargica. În plus, copilul nu va putea obține ceea ce are nevoie pentru a se dezvolta corespunzator. 
  • Mama va beneficia de o pierdere in greutate treptata, deoarece pe măsură ce alăptează se ard calorii și, astfel, revenirea la o greutate normala se va produce in timp. Puteți pierde în greutate natural prin intermediul alăptării.
  • Atatmama cat si copilul vor fi mai putin sensibili la boli, deoarece alăptarea construiește un scut figurativ care menține daunatorii la distanta pentru amandoi. Cu toate acestea, dacă mama nu are un regim alimentar corect, atunci va putea observa o sensibilitate la boli.

Suplimente Calivita de ajutor intr-o alaptare deficitara

- Necesarul de vitamine, minerale si oligoelemente al femeilor gravide sau al mamelor care alapteaza poate fi completat prin suplimentarea cu New Life, un produs 100% natural. Contine cantitati optime de nutrienti pentru o creste si o dezvoltare normala a bebelusului, dar nu in ultimul timp, pentru sanatatea mamei.

- Uleiul de primula Evening Primrose Oil contine acizi grasi esentiali si are un rol pozitiv in buna functionare a glandei tiroide, raspunzatoare in mare masura pentru productia de lapte matern.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Alaptare deficitara

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. New Life95.00 Ron1-1-0120 tablete = 180 gDetalii Produs
New Life este un supliment alimentar destinat femeilor insarcinate, pentru buna dezvoltare a bebelusului, sau mamelor care alapteaza, pentru imbunatirea lactatiei si consistentei nutritive a laptelui matern.
2. Evening Primrose Oil97.00 Ron0-0-1100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
Evening Primrose Oil contine ulei de primula, cu rol benefic in reglarea secretiei hormonale care contribuie la sanatatea tesutului mamar si o secretie lactata corespunzatoare.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Calitatea laptelui matern este destul de rar afectata, insa se afla in stransa legatura cu calitatea hranei pe care mama o primeste. Pentru ca bebelusul sa primeasca o hrana corespunzatoare la san, mama trebuie sa aiba in prim plan o alimentatie diversificata si cat mai sanatoasa. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Alaptare deficitara

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 9 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.