Aerofagii (eructatii)

Descriere Remediu Naturist

 

Aerofagia este definita ca o condiție in care o persoană inghite prea mult aer. Acest aer, de obicei, se duce la stomac. Persoanele cu aerofagie prezinta eructatii excesive (ragait) datorate aerului înghițit.

Cauzele aerofagiei

-Ești anxios / nervos. Da - sună destul de obișnuit. Acesta este cel mai des intalnit motiv pentru care apar eructatiile. Dacă râgâiti tot timpul - incearcati sa fiti atenti la dumneavoastra pentru 20 de minute și asigurați-vă că nu inghitit aer. Dacă acesta a fost motivul pentru care ragaiti la 3-5 minute ar trebui să scapati de el complet. Deși, avand in invedere faptul că unii oameni înghit aer inconștient, chiar și fără a se gândi la asta, poate fi destul de greu sa nu mai faceti acest lucru. Luați în considerare masuri de modificare in stilul de viata pentru a reduce simptomele.

- Consumul de lapte si produse lactate.Un mare procent din adulti au intoleranta la lactoza. Deci, încercați sa opriti consumul de lapte pentru o perioada și rezultatul ar putea să vă surprindă. Intoleranta la lactoza din lapte putea provoca balonare și gaze, precum si eructatii (râgâieli) frecvente.

- Carbohidratii. O mulțime de produse care conțin carbohidrati ar putea cauza râgâială. Aceast lucur nu înseamnă că trebuie să eliminati carbohidratii. Tot ce trebuie să faceti este să încercați să aflati care sunt produsele cu carbohidrati care determina simptomele manifestate. Încercați să le izolati unul cate unul, având mese în care sa consumati doar un produs carbohidratspecific și sa verificati dacă acesta crește simptomele sau nu.

- Băuturi caogrbazoase - Cauza foarte naturala de eructație. Este bine pentru majoritatea oamenilor să consume aceste bauturi , insa pentru persoanele cu eructatii cronice ar trebui sa se reduca pentru o vreme consumul lor, până când simptomele dispar.

Cum putem opri eructatiile excesive sau râgâiala

Ragaielile sau eructațiile sunt o reactie naturala a organismului nostru datorita unei acumulari excesive de aer în stomac. Dar, uneori, din motive cum ar fi stresul, alimentele grase, etc, aceste conditii pot deveni foarte frecvente și incomode. Mai jos sunt câteva sfaturi despre cum ar putea fi tinute sub control sau chiar eliminate.

  • Eliminati produsele alimentare care produc o mulțime de aer în stomac. Exemple sunt ceapa, laptele, inghetata, etc.

 

  • Incearcati să nu înghititi prea mult aer atunci când măncati. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când vorbiti prea mult in timpul meselor. De asemenea, unele persoane au tendința de a înghiți foarte frecvent atunci când mănâncă, cauzand acumularea de aer suplimentar în stomac.

 

  • Eliminati sucurile, berea și alte băuturi carbogazoase, care provoacă eructații excesive. Aceasta este o metoda simplă pentru a opri acest obicei.

 

  • Nu înghițiți aer atunci când vorbiti. Aceasta este o problemă foarte frecventa la mai multe persoane. Atunci când vorbim despre ceva avem tendinta de a înghiți aer inconștient. Puneti pe cineva din familie sa vă ajute să controlați acest obicei. Cereți-le să va observe atunci când vorbiți și sa va avertizeze de fiecare dată când înghiți aer.

 

  • Purtati haine lejere, confortabile. Hainele care sunt prea restrânse, mai ales la talie, pot provoca sentimente de disconfort abdominal, care pot declanșa râgâieli.

 

  • Beti ceai de musetel - lent - după mese. Aceasta planta are proprietati de reducere a gazelor intestinale. Alte ceaiuri din plante care atenueaza eructatiile includ zmeura si menta. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza ceaiuri de plante, deoarece unele pot avea efecte secundare si pot interfera cu medicamentele prescrise. Nu beti ceai de musetel, dacă sunteți alergici la margarete, crizanteme sau galbenele.

Cercetatorii au descoperit ca eructatiile repetitive și plicticoase provin dintr-un model distinct de râgâială, caracterizat prin aer care nu ajunge la stomac. Acestia suspectează că râgâială excesiva este un fel de comportament invatat, care este initial indus conștient. După un timp, cu toate acestea, acest control este pierdut. Recent s-a confirmat faptul că eructațiile pot fi comportamentale, mai degrabă decât să indice o problemă medicală gravă.

Eructatiile si Anxietatea

Anxietatea este o condiție comună care afectează fiecare domeniu al vieții, și se manifestă într-o varietate de simptome. Unele simptome sunt ușor atribuite anxietatii, cum ar fi agitatia, iritabilitatea si tremorul. Alte simptome pot fi mai puțin evidente, cum ar fi eructatiile. Ragaitul excesiv poate indica o afectiune care are nevoie de atenție, și e înțelept să se evalueze si alte potențiale simptome care pot sprijini diagnosticul de o tulburare de anxietate.

Legătura între eructatii și anxietate implică practica de înghițire a aerului în timpul situațiilor stresante. Atunci când se confruntă cu provocări care produc anxietate, unii oameni pot înghiți aer. Acest obicei nervos poate fi inconștient, și este o metodă de a face față stresului si anxietatii.

Sumele mari de aer care sunt înghițite de către o persoană nervoasă vor reveni în sus prin esofag la gură și vor producă o râgâială. Acest aer poate fi, de asemenea, trecut prin sistemul digestiv și eliminat sub formă de gaz. Ragaitul poate fi voluntar sau involuntar, și este normal în cantități mici, după mese.

Arsuril la stomac pot fi un alt factor legat de anxietate in care se experimenteaza eructatii excesive. Potrivit Universitatii din California, stresul este un factor important în producerea sau agravarea arsurilor la stomac. Arsurile la stomac apare atunci cand continutul stomacului intra în esofag, care este tubul dintre stomac și gura. Conținutul ridicat de acid în stomac arde tesutul esofagian, producand durere. Pentru a ajuta la conducerea materialului înapoi în stomac, o persoană poate ajunge sa inghita de multe ori, si mai mult aer.

Consecințele fizice ale înghițirii excesive de aer, care pot însoți eructatiile includ întreruperi în procesul digestiv, sughit, balonare si un nivel crescut de gaze. Acest lucru poate produce disconfort sau durere. Consecințele suplimentare implică implicațiile sociale ale eructatiilorfrecvente sau trecerii de gaze, precum și potențialele dificultăți sau situatii jenante la care poate duce acest lucru. Anxietatea este o cinditie serioasa care ne supune la un risc mai mare pentru alte afecțiuni, inclusiv depresie, insomnie, dureri de cap sau probleme digestive suplimentare.

Daca anxietatea este cauza pentru eructațiile excesive, acesta problema poate fi rezolvata sau ameliorata cu ajutorul unui terapeut profesionist, care sa prescrie un tratament adecvat. Tratarea anxietatii implică punerea în aplicare a unor ajustari in stilul de viață și găsirea unor modalități pozitive de a face față stresului. Unele dintre aceste metode sanatoase de adaptare includ exercitii, somn suficient si o dieta sanatoasa.

Probiotice pentru eructatiisi indigestie

Bacteriile probiotice susțin un sistem digestiv sanatos, care ajuta la probleme precum eructații și indigestie. Multe alimente comune contin in mod natural probiotice sau sunt îmbunătățite cu aceste microorganisme sănătoase. Va puteți îmbunătăți problemele digestive, eructațiile excesive și alte aspecte conexe, cum ar fi diareea sau constipația prin adăugarea de probiotice la dieta și consumul de alimente care să sprijine creșterea bacteriilor bune.

Eructații și indigestia sunt doua semne comune ale problemelor digestive, care pot indica un nivel ridicat de bacterii dăunătoare în colon. Alte simptome ale dezechilibrului bacterian includ digestie dureroasa, balonare, constipație și diaree. Problemele cu microorganismele intestinale pot avea loc fără un motiv aparent, cu toate că astfel de probleme sunt adesea declanșate prin luarea de antibiotice pentru a trata infectiile. Antibioticele ucid o parte din bacteriile bune.

Puteți achiziționa ușor iaurt, branza de vaci si alte alimente îmbunătățite cu probiotice digestive, dareste nevoie sa sprijiniti cresterea acestora in colon prin a le manca impreuna cu alimente prebiotice. Prebioticele sunt alimentele care ajuta bacteriile bune intestinale sa se dezvolte și sa se stabileasca in colonii. Prebioticele comune includ ceapa, usturoiul, siropul de artar, mierea, fructele de padure si bananele. Puteți obține cu ușurință beneficiile pe care le combină prebioticele si probioticele prin adăugarea de fructe de padure, banane, miere sau sirop de artar in iaurt. Consumati alimente probiotice și prebiotice de trei-patru ori pe săptămână pentru a va menține sănătatea tractului digestiv. Prebioticele ajuta, chiar dacă nu luați suplimente probiotice, deoarece acestea sprijină bacteriile bune deja prezente în sistemul dumneavoastră.

Probioticele sunt utile pentru o varietate de simptome dincolo de eructații și indigestie. Aceste microorganisme pot ajuta la tratarea si prevenirea infectiilor tractului urinar, sindromului de colon iritabil, răceli lor, gripelor, infecțiilor vaginale fungice, eczemelor copilarie si a anumitor infectii intestinale.

Eructațiile și indigestia pot fi semne ale unei stări mai grave, mai degrabă decât doar un dezechilibru bacterian din colon. Consultați medicul dacă luați probiotice și simptomele nu dispar in cateva saptamani. Eructatiile și un stomac deranjat ar putea fi semne ale unei boli de reflux gastroesofagian sau de ulcer.

Suplimente naturiste Calivita care ajuta la eliminarea eructatiilor

- Enzimele digestive din papaya ajuta la procesul de digestie si elimina tulburile digestive, balobarea, gazele la stomac si eructatiile. Meal Time cu enzime digestive din papaya ajuta la descompunerea tuturor tipurillor de alimente, pentru o digestie eficienta.

- Substantele active din uleiul de oregano au un rol benefic si in tulburarile digestive, deoarece aduc o calmare gastrica, si, in aceelasi timp, ajuta digestia. Oregano Oil are de asemenea proprietati puternic antibacteriene si antiparazitare, care elimina bacteriile daunatoare si pastreaza sanatatea organismului.

- Extractul natural din lucerna din compozitia Green Care aduce multe beneficii sitemului digestiv prin calmarea si reducera tulburarilor digestive, precum ulcerul, anorexia, balonarea sau aerofagia. De asemenea, pe langa reducerea problemelor digestive, contribuie cu un aport mare de nutrienti esentiali pentru o sanatate optima.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Aerofagii (eructatii)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Meal Time130.90 Ron1-1-1100 tablete masticabile = 67 gDetalii Produs
Meal Time contine enzime digestive din papaya, cu rol in buna functionare a sistemului digestiv. Aceste enzime descompun eficient mancarea in substante nutritive si elimina simptomele neplacute, precum balonarea sau eructatiile dese.
2. Oregano Oil120.00 Ron4-0-4 picaturi cu putina apa30 mlDetalii Produs
Oregano Oil este un bun antiseptic ce elimina bacteriile si parazitii de la nivelul tractului digestiv, responsabile pentru tulburari digestive si simptome neplacute. De asemenea, actioneaza ca un calmant gastric si ajuta digestia.
3. Green Care99.00 Ron1-1-1 cu 30 min. inainte de masa240 tablete = 178 gDetalii Produs
Green Care contine extract de lucerna, ce amelioreaza tulburarile digestive precum ulcerul, balonarea sau eructatiile si este o sursa importanta de nutrienti esentiali pentru sanatate.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Aerofagia este definita ca o condiție in care o persoană inghite prea mult aer. Acest aer, de obicei, se duce la stomac. Persoanele cu aerofagie prezinta eructatii excesive datorate aerului înghițit.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
durere abdominalaIn unele cazuri apar dureri stomacale pe fondul distensiei peretelui gastric.
varsaturi
flatulenta
balonare
senzatia de stomac umflatOri senzatia de prea plin.
gaze abdominale
senzatia de greata
regurgitatiile
refluxul gastroesofagian
Aparat digestivDetalii Afectiune
Aparatul digestiv este compus dintr-o serie de organe care incep de la gura si parcurg tot traseul pana la anus. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse in sistemul digestiv.
Boala CrohnDetalii Afectiune
Afectiune inflamatorie cronica nespecifica transmurala, care afecteaza cel mai frecvent ileonul distal si colonul, dar care poate fi localizata la orice nivel al tubului digestiv.
Cancer de colonDetalii Afectiune
Bolile legate de colon şi obiceiurile alimentare incorecte cresc riscul de cancer de colon. Acest tip de cancer este, în general, găsit la persoanele în vârstă de peste 50 de ani. 
Colecistita (fara pietre) - inflamatie vezica biliaraDetalii Afectiune
Inflamatie acuta sau cronica a veziculei biliare asociata frecvent cu litiaza.
Digestie bunaDetalii Afectiune
Digestia ar trebui să fie procesul natural al unui sistem complex care transformă alimentele in materiale necesare pentru viaţă: vitamine, minerale, grasimi, aminoacizi (proteine) şi zaharuri (glucide).
Dischinezie biliaraDetalii Afectiune
Dischinezia biliara este o boala destul de comună a vezicii biliare. Vezica biliara stochează bila, care este eliberata de către ficat. Bila ajunge la intestinul subtire unde se digera grasimea din alimente. Pentru a ajunge la intestinul subtire, bila trebuie să treacă prin canalul biliar comun şi, dacă bila nu poate fi secretata de vezica biliara sau nu poate curge prin canalul biliar comun, atunci ea se va întoarce în vezica biliara, ceea ce duce la dischinezie biliara.
Hemoragie digestiva (hematemeza, melena)Detalii Afectiune
Hematemeza este vomitarea de sange rosu aprins sau de un material precum "zatul de cafea". Melena este scaunul negru ca pacura si lucios care miroase foarte urat din cauza prezenței de produse din sânge parțial digerate. 
IndigestieDetalii Afectiune
Indigestia - numita, de asemenea, dispepsie sau stomac deranjat - este un termen general care descrie disconfortul de la nivelul abdomenului superior. Indigestia nu este o boala, ci mai degraba o colectie de simptome pe care le puteti experimenta, inclusiv balonare, eructatii si greata. 
LaxativDetalii Afectiune
Laxativele sunt alimente, compusi, sau medicamente care au efectul de slabire a unui scaun. Doze suficient de mari de laxative pot provoca diaree exploziva. Laxativele lucreaza pentru a creşte circulaţia de fecale de-a lungul colonului şi, în general, sunt luate in caz de constipatie.
Malabsorbtie intestinalaDetalii Afectiune
Malabsorbtia este asimilarea inadecvata a substantelor nutritive din cauza unor defecte de digestie, absorbtie, sau de transport. Malabsorbtia poate afecta macronutrientii (de exemplu, proteine, carbohidrati, grasimi), micronutrientii (de exemplu, vitamine, minerale), sau ambele, cauzand excretie excesiva de fecale, deficiente nutritionale si simptome gastro-intestinale. Malabsorbtia poate fi globala, cu absorbtie alterata pentru aproape toti nutrientii, sau partiala (izolata), cu o malabsorbtie de nutrienti specifici.
Esofagita de refluxDetalii Afectiune
Esofagita de reflux este frecvent caracterizata ca o iritare, umflare si inflamatie la nivelul esofagului. Simptomul predominant prezentat de reflux este senzatia de arsura si durere in piept (arsuri la stomac). Cauzele tipice ale esofagitei de reflux sunt acele probleme care rezulta in expunerea de acid persistent sau repetitiv spre mucoasa esofagului.
Boala de relux gastroesofagianDetalii Afectiune
Este un ansamblu de simptome care rezulta din existenta refluxului gastroesofagian. Prezenta refluxului gastro-esofagian indica incompetenta sfincterului esofagian inferior. Factorii care contribuie la functionarea normala a jonctiunii gastroesofagiene cuprind tonusul sfinterian intrinsec, unghiul jonctiunii cardioesofagiene, actiunea diafragmului si gravitatia ( ortostatismul).
Abces hepaticDetalii Afectiune
Abcesul hepatic este o acumulare de puroi la nivelul ficatului, care determina o crestere a presiunii din aceasta zona si, in cele din urma, distrugerea tesutului hepatic sanatos. 
FlatulentaDetalii Afectiune
Cunoscuta si sub numele de gaze, flatulenta este un termen medical care denumeste eliminarea gazelor din sistemul digestiv prin anus si intervine atunci cand o cantitate semnificativa de gaze se aduna in interiorul intestinelor. 
AnismDetalii Afectiune
Anismul, cunoscut si sub numele de anismus este o boala caracterizata de contractarea sfincterului si muschilor puborectali in incercarea de a elimina fecalele.

0 recenzii pentru Aerofagii (eructatii)

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 6 + 3

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.