Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Acufene (zgomote in urechi)

Despre afectiune

Acufena sau tinitusul este perceperea de sunete în cadrul urechii umane, sau asa-zisele tiuituri in urechi, care se produc în absenţa sunetelor externe corespunzătoare. 

Reteta naturista recomandata in remedii pentru Acufene (zgomote in urechi)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Mega Protect 4Life 110.55 Ron 1-1-0 90 tablete = 88.2 g Detalii Produs
Mega Protect 4Life este un antioxindat puternic cu proprietati benefice in mentinerea unei bune circulatii, a unei transmisii nervoase sanatoase si in protejarea organismlului de factorii externi, care produc deteriorare si imbatranire prematura.
2. Super Soya Lecithin - 100 caps 51.48 Ron 1-1-0 100 capsule = 166 g Detalii Produs
Super Soya Lecithin ofera o buna structura a membranelor celulare, contribuie la intensificarea functiilor cerebrale, poate avea un efect usor sedativ, fiind utila persoanelor cu diverse probleme de adaptare precum si celor cu tiuit in urechi.
3. Power Mins 51.48 Ron 0-1-1 100 tablete = 139 g Detalii Produs
Power Mins ofera toate minerale importante de care organismul are nevoie pentru a functiona corect. Mentine buna functionare a sistemului nervos, sustine o tensiune arteriala normala, imbunateste metabolismul, oxigeneaza sangele.
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

 

Acufene cauze

Acufena nu este o boala, ci un simptom, care poate rezulta dintr-o gamă largă de cauze care stau la baza: sunete anormal de tari în canalul urechii chiar şi pentru o perioadă scurta, infectii ale urechii, obiecte straine in ureche, alergii nazale care previn (sau induc) scurgerea de lichide, sau dopurile de ceară. Retragerea de la dependenţa de benzodiazepine poate provoca acufenele, de asemenea. Căştile intra auriculare, al căror sunet intră direct în canalul urechii, fără nici o oportunitate de a fi deviat sau absorbit în altă parte, sunt o cauza comuna de tinitus atunci când volumul este setat dincolo de nivelurile modeste sau moderate.

Acufenele pot fi, de asemenea, cauzate de afectarea naturala a auzului (ca in imbatranire), ca un efect secundar al unor medicamente, şi ca un efect secundar al pierderii auzului din cauze genetice (congenitale). Cu toate acestea, cea mai comuna cauza care duce la pierderea auzului este zgomotul. Cauzele pot fi si de natura psihologica (anxietate, depresie, insomnie) .

Acufene simptome

Tinitus poate fi perceput într-una sau ambele urechi sau în cap. Acesta este de obicei descris ca un zgomot in urechi, dar la unii pacienţi ia forma unui zumzet electric, sâsâit, fluierat sau un sunet hohotitor, de greieri sau broaste, tonuri, cântece, bipuri, sau chiar un simplu ton ca cel auzit în timpul unui test auditiv. De asemenea, a fost descris ca fiind un sunet ca cel produs de vânt sau valuri. Acufenele pot fi intermitente, sau pot fi continue. În cazul unor persoane, intensitatea poate fi modificata de miscarea umărului, capului, limbii, maxilarului, sau de miscarile oculare.

 Majoritatea persoanelor cu tinitus au un anumit grad de pierdere a auzului, si sunt adesea în imposibilitatea de a auzi sunetele externe în mod clar, care apar în aceeaşi gamă de frecventa ca sunetul lor “fantomă".

Acufenele pulsative

Sunt produse de obicei din cauza unor vase de sânge si au legatura cu circulatia sangvina. De obicei nu sunt grave sau netratabile. Rar pot fi cauzate de probleme mai grave - anevrisme, creşterea presiunii în cap (hidrocefalie) şi rigidizarea arterelor.

Există unele vase de sange foarte mari - artera carotida si vena jugulara - care sunt foarte aproape de urechea internă. Zgomotul acestor vasele de sange poate ajunge în urechea internă. În consecinţă, alte posibilităţi de tinitus vascular includ dehiscenta (lipsă osului) din bulbul jugular - un domeniu în craniu care contine vena jugulara, precum şi o artera carotida situata necorespunzator.

Orice factor care creste fluxul de sange sau turbulenţa, cum ar fi hipertiroidismul sau vascozitatea arterială scăzută (de exemplu, anemia) poate provoca tinitus pulsatil.

Acufene tratament

Pentru tratarea acufenelor exista numeroase metode de tratament in functie de cauza:

 • Chirurgia
 • Acupunctura
 • Reducerea stresului
 • Protezele auditive
 • Terapia cranio-sacrala
 • Stimularea electrica
 • Secţionarea chirurgicala a nervilor auditivi
 • Terapiea cu oxigen hiperbaric
 • Terapiea prin sunete
 • Hipnoterapia
 • Remediile homeopate

Acufene tratament naturist

Unele remedii comune si simple, cum ar fi următoarele pot fi benefice pentru unele persoane.

 • Reducerea sau evitarea cafeinei şi aportului de sare, si renuntarea la fumat poate ajuta la ameliorarea simptomelor de acufene.
 • Suplimentarea cu zinc in cazul pacientilor cu niveluri scazute de zinc.
 • Un studiu a aratat ca melatonina poate ajuta suferinzii de acufene, în special pe cei cu tulburări de somn.
 •  Anasonul, cătina, cimbrul, spanacul, susanul, coada calului, floarea soarelui, gălbenelele, ginko-biloba, ghimberul, măslinele,  ceapa, păducelul, roiniţa, schinduful, soia, ţelina, urechelniţa si vâscul pot fi un remediu natural pentru tinitus.
 • Există unele terapii comportamentale si cognitive care au avut succes in tratarea acufenelor. Un program multidisciplinar poate imbunatati sansele de tratament. Tipurile de terapii includ terapia de recalificare şi terapia comportamentală.
 • Suplimentarea cu combinatii de vitamine (lipoflavonoide)
 • Bitterul suedez si tinctura de propolis in amestec cu ulei puse in urechi zilnic
 • Suplimentarea cu niacina , lecitina si magneziul
 • O alimentaţie bogată în vitamine, săruri minerale şi oligoelemente este indicata in cazul acufenelor si nu numai.

Tratament naturist cu produse Calivita

Consultati lista cu produse Calivita de mai sus, pentru a vedea cum actioneaza substantele active si cum puteti sa eliminati aceste manifestari neplacute int-run mod natural!

Afectiuni ORL - Tratamente si remedii naturiste

Alte tratamente din categoria Afectiuni ORL

Amigdalita (pusee recurente) Detalii Afectiune
Inflamatia acuta a amigdalelor palatine datorita infectiei streptococice, sau mai putin frecvent, datorita infectiei virale. Epidemia de amigdalita virala apare frecvent in randul recrutilor militari. Amigdalita se caracterizeaza prin gat inflamat si dureri accentuate la deglutitie, ce frecvent iradiata spre urechi. Copiii foarte mici pot sa nu acuze dureri, dar vor refuza sa manance. Sunt frecvente febra inalta, alterarea starii generale, durerea de cap si varsaturile.
Cataracta Detalii Afectiune
Afectiune oculara care consta in opacifierea progresiva a cristalinului cu diminuarea acuitatii vizuale. Cataracta juvenila sau a adultului poate fi cauzata de procesul de imbatranire, expunerea la radiatii X, caldura prin expunerea la infrarosii, boli sistemice (de ex. diabetul zaharat), uveita sau medicatia sistemica (de ex. corticoterapia), sau posibil expunerea cronica la ultraviolete.
Dureri de gat (amigdalita) Detalii Afectiune
Abces Detalii Afectiune
Un abces este o colectie de puroi care formeaza o cavitate in tesut si este inconjurat de un tesutul inflamat, format ca urmare a unei infectii localizate sau a prezentei unor corpuri straine. 
Adenoidita Detalii Afectiune
Adenoidita este o afectiune intalnita cu precadere la sugari si copii cu varsta de pana la 7 ani si reprezinta o infectie de tip microbian sau virotic a tesutului adenoidian.