Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Accident vascular cerebral

Despre afectiune

Tulburare brusca a functiilor cerebrale , determinate de aparitia unui blocaj al aportului sangvin sau de ruptura unei artere.

 

Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebral este o leziunie a creierului care produce moartea subita a unor celule cauzata de o întrerupere a alimentării cu sânge si oxigen la nivelul unei părţi a creierului. Intreruperea alimentarii cu sange poate fi cauzata de un cheag de sange, sau de o artera rupta.

 

Acest lucru se poate datora ischemiei (lipsa fluxului sanguin) cauzată de blocaj (tromboză, embolie arterială) si hemoragiei (scurgere de sânge). Simptomele unui accident vascular cerebral depind de care parte a creierului este afectată.

 

Simptomele comune pot include paralizie pe o parte a corpului, pierderea totală sau parţială a vederii, sau pierderea capacităţii de a vorbi sau de a intelege vorbirea. Senzaţia de amorţeală sau furnicături este foarte frecventa.

 

Un accident vascular cerebral care implică baza creierului poate afecta echilibrul, vederea, inghitirea, respiratia si se poate ajunge chiar la pierderea conştienţei. Accidentul vascular cerebral ischemic se produce atunci cand o artera de la nivelul creierului se blocheaza. Celulele creierului (neuronii) nu pot produce suficienta energie şi se vor opri din lucru. În cazul în care artera rămâne blocata pentru mai mult de câteva minute, celulele creierului pot muri. De aceea tratamentul medical imediat este absolut necesar.

 

Atacul ischemic poate avea cauze multiple. Problema cea mai comună este ingustarea arterelor la nivelul gatului sau capului. O alta cauza de accident vascular cerebral este formarea cheagurilor de sânge în inimă, care poate apărea ca un rezultat al bataii neregulate ale inimii (de exemplu, fibrilatie atriala), atac de cord, sau anomalii ale valvelor cardiace. Alte cauze includ utilizarea de droguri, leziunile traumatice ale vaselor de sange ale gatului, sau tulburările de coagulare a sângelui. Accidentul vascular cerebral hemoragic apare atunci când un vas de sânge explodeaza in interiorul creierului. Creierul este foarte sensibil la sângerare şi daunele pot să apară foarte rapid. Sângerarea irita tesutul cerebral, cauzand umflarea. Sângele se colectează într-o masă numita hematom.

 

Accidentul vascular cerebral hemoragic se produce cel mai adesea din cauza tensiunii arteriale ridicate, care face presiune asupra peretilor arterelor până cand acestia cedeaza. Alte cauze ale producerii accidentului vascular cerebral hemoragic includ: anevrismele, care creează un punct slab într-un perete arterial, conexiunile anormale intre artere si vene, cum ar fi malfomaţiile arterio-venoase (AVM), cancerul, în special cancerul care se raspandeste la creier, cum ar fi de san, piele, si tiroida, unele medicamente (cum ar fi aspirina sau varfarina), care pot produce o sângerare excesiva, droguri ilicite, cum ar fi cocaina. Accidentul vascular cerebral este o urgenta medicala.

 

Oricare persoana suspectata de un accident vascular cerebral ar trebui să fie dusa imediat într-o instituţie medicală pentru diagnostic şi tratament. Printre factorii de risc care pot duce la un numar mai mare de accidente vasculare cerebrale pot fi : tensiunea arterială crescută (hipertensiune arterială), bolile cardiovasculare, fumatul sau diabetul zaharat. Tratament general. Utilizarea timpurie a anticoagulantelor pentru a reduce coagularea sângelui are efect la unii pacienţi.

 

Tratamentul tensiunii arteriale, care este prea mare sau prea mica poate fi necesar. Glucoză din sânge la diabetici este de multe ori destul de mare după un accident vascular cerebral, iar controlarea nivelul de glucoză poate reduce dimensiunea unui accident vascular cerebral. Medicamente care pot dizolva cheagurile de sange pot fi utile în tratamentul accidentului vascular cerebral. Se administreaza oxigen după cum este necesar.

 

Medicamente noi care pot ajuta la supravietuirea celulele creierului prin oxigenare in timp ce circulatia este restabilita sunt în curs de elaborare. Tratament naturist In cazul producerii unui atac ischemic cerebral tranzitoriu si de foarte multe ori dupa atacul ischemic cerebral constituit, se utilizeaza in prezent pe scara larga, in toate retelele de sanatate din lume, o terapie antitrombotica care are drept scop evitarea recurentelor, prin reducerea adezivitatii plachetare si prin diminuarea riscului de aparitie a trombosului.

 

Calivita va pune la dispozitie o schema detaliata de tratament natural pentru accidentul vascuar cerebral. Reabilitarea post accident vascular cerebral Când un pacient nu mai este bolnav acut după un accident vascular cerebral, obiectivul se transformă in recuperare, adica maximizarea abilitatilor functionale ale pacientului.

 

Procesul de reabilitare poate implica logopedie pentru a reinvata sa vorbeasca şi sa înghita, terapie ocupaţională pentru redobandirea dexteritatii braţelor şi mâinilor, terapie fizica pentru îmbunătăţirea puterii si mersului pe jos, gimnastica etc. Scopul este ca pacientul sa-si reia pe cat posibil activitatile normale de inainte de accident.

Produse naturiste recomandate in remediu naturist pentru Accident vascular cerebral

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
Noni Lichid 197.01 Ron 1-1-1 linguri de sirop 946 ml Comanda Produs
Rhodiolin 129.47 Ron 1-1-1 120 capsule = 54 g Comanda Produs
Omega 3 80.96 Ron 1-1-1 100 capsule gelatinoase = 152 g Comanda Produs
Mega Protect 4Life 125.73 Ron 1-1-1 90 tablete = 88.2 g Comanda Produs
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Pe langa cancer si boli de inima, accidentul vascular cerebral (AVC) este a treia cauza de deces in intreaga lume. Aproximativ 1/4 din toate victimele accidentului vascular cerebral mor ca un rezultat direct al acestuia sau al complicatiilor sale. Accident vascular cerebral este cauzat de dieta necontrolata, bogata in grasimi saturate si trans care rezultă în depunerea de colesterol in artere si hipertensiune arteriala. Cu alte cuvinte, atunci cand colesterolul formeaza placi în artere duce la blocarea circulației sângelui intr-o parte a corpului care priveaza creierul de oxigen. In astfel de conditii, unele celule din creier mor și nu mai sunt în măsură sa se reproduca ; acesta este un accident vascular cerebral. Alte accidente vasculare cerebrale se întâmpla atunci când un vas de sânge în creier se rupe cauzand blocarea de oxigen la nivelul celulelor din creier si moartea acestora.

 

Cauzele accidentului vascular cerebral

 

Accidentul vascular cerebral are cauze comune cu cele ale bolilor de inima, insa in AVC rezultatul este mult mai sever. Orice întârziere in salvare va duce la moartea victimei. Câteva cauze de accident vascular cerebral:

 

- Dieta nesanatoasa - O dieta bogata in grasimi saturate si trans provoacă construirea de colesterol rau în vasele de sânge din creier, blocand astfelalimentarea cu oxigen necesar pentru celule si crescand astfel riscul de accident vascular cerebral. De asemenea, dieta nesanatoasa determina cresterea tensiunii arteriale si face ca inima sa lucreze mai greu in urma bolilor de inima. Tensiunea arteriala provoacă, de asemenea, intarirea si subtierea vaselor de sange din creier, crescând riscul de accident vascular cerebral.

 

- Fumat - Nu are un efect devastator numai asupra sănătății fumătorului, ci și pentru oricine care inhaleaza fumul sau toxic. Tigarile contin niveluri ridicate de cadmiu care cauzeaza formarea de cheaguri de sange, blocarea fluxului de sange si deteriorarea vaselor de sânge din creier.

 

- Consumul excesiv de alcool - Consumul moderat de alcool este bun pentru inima, insa consumul excesiv poate crește nivelul de grăsimi în in sânge, cauzand depunerea acestora in artere si vasele de sange din creier si ducand la creșterea riscului de accident vascular cerebral.

 

- Diabetul - Persoanele cu diabet zaharat au tendința de a dezvolta boli de inima sau accident vascular cerebral la o varsta mai timpurie decat alte persoane. Diabetul zaharat, impreuna cu o dieta nesanatoasa determină nivelurile ridicate de glucoza din sange, care afecteaza nervii si vasele de sange, ducand la complicatii precum bolile de inima si accidentul vascular cerebral, cauzele principale de deces in randul persoanelor cu diabet zaharat.

 

- Obezitatea - indicele de masa corporala 30 sau mai mare. Studiile arată că, chiar și după ajustarea altor factori de risc pentru AVG, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, colesterolul ridicat, fumatul, bolile cardiace, consumul moderat de alcool si activitatea fizică, obezitatea este încă asociata cu un risc mai mare de accident vascular cerebral la ambele sexe.

 

- Folosirea pilulelor contraceptive -  Anticonceptionalele contin estrogen și unul din cei doi alti hormoni, linestrenol sau noretisteron care cresc riscul de coagulare a sângelui, ceea ce poate duce la accident vascular cerebral ischemic in special la femeie care fumează și care sunt mai în vârstă de 35 de ani.

 

Există multe alte cauze de accident vascular cerebral, cum ar fi bolile de inima.

Simptome de accident vascular cerebral:

 

- Problemele bruste de stabilitate in picioare sunt un simptom precoce de accident vascular cerebral, ca urmare a intreruperii bruste a circulației sângelui care transporta oxigenul, cauzata de ingustarea arterelor si hipertensiunea arteriala.

 

- Amețeala și pierderea echilibrului - Creierul coordoneaza informatiile din ochi, urechea interna, si simtul organismului de a menține echilibrul. În cazul în care celulele din acea parte a creierului se deteriorează în urma oxigenul sărăcit, aceasta conditie va provoca amețeli și pierderea echilibrului.

 

- Confuzie brusca - Un debut brusc de confuzie înseamnă că ceva nu este în neregulă cu potentialul creierului. Aproape toate condițiile care afectează creierul pun viața în pericol. Acestea ar putea fi cauzate de un nivel scăzut de oxigen sau o tumora în celulele din cortexul cerebral, care afectează capacitatea de a gândi. Acestea ar putea fi, de asemenea, cauzate de un nivel reduc de zahar in sange, cum este cazul diabetului.

 

Probleme de vorbire și înțelegere - apar atunci cand anumite celule ale creierului încep să moară, pentru că nu mai primesc oxigen si substante nutritive, de care au nevoie pentru a funcționa.

 

- Dureri de cap severe si bruste – Durerile de cap se situeaza printre cele mai frecvente plangeri de durere locală și pot fi frecvente pentru mulți oameni, dar atunci cand sunt bruste si severe, pot fi cauzate de un simptom precoce al unor bolide inima, prin ruperea unui vas de sange in creier sau epuizarea de oxigen în unele părți ale creierului.

 

- Probleme bruste de vedere – pot fi un indiciu precoce de accident vascular cerebral, atunci când oxigenul din aportului de sange la o parte a creierului este brusc întrerupt sau când un vas de sânge în creier se rupe, deversând sânge în celule care controleaza vederea in cortexul cerebral în creier.

 

Factorii de risc

 

- Vârsta - Îmbătrânirea umană este un proces biologic inevitabil, dar controlabil. Începând de la vârsta de 40 de ani, celulele din corpul nostru încep acest proces care cauzează deteriorarea unor functii ale corpului. Cei mai mulți oameni din acest grup de vârstă au deja o anumita forma de colesterol depusa in artere si hipertensiune arteriala, care reprezinta un risc crescut de accident vascular.-

 

- Ereditatea- Persoanele cu un istoric familial de accident vascular cerebral au o sansa mai mare de accident vascular cerebral decat cei care nu au o astfel de istorie in familie.

 

- Hipertensiunea arterială - Tensiunea arteriala mare cauzeaza intarirea si subtierea peretilor arteriali și face ca inima sa lucreze mai greu in pomparea de sange in tot corpul, ducand astfel la boli de inima, precum și la creșterea riscului de accident vascular cerebral.

 

- Fumatul - Fumatorii sunt expuși la substante toxice precum cadmiul, care cauzeaza hipertensiune arteriala si boli de inima, precum și contribuie la un risc mai mare de accident vascular cerebral.

 

- Consumul excesiv de alcool – Un pahar de vin pentru femei și 2 pahare de vin pentru bărbați ar putea contribui la creșterea circulației sângelui, precum și la furnizarea de mai mult oxigen pentru celule. Cu toate acestea, consumul excesiv prouce daune ficatului si crește tensiunea arterială, crescând riscul de accident vascular cerebral.

 

- Barbatii au un risc cu 20% mai mare de accident vascular cerebral decât femelele.

 

Prevenire și tratament

 

Prin alimentatie

 

- Pestii de apa rece, cum ar fi somonul si tonul, conțin cantități mari de omega 3 si 6, acizi grasi care pot ajuta la reducerea colesterolului din artere și vasele de sânge din creier, rezultand in scăderea tensiunii arteriale și a riscului de accident vascular cerebral.

 

- Migdalele contin cantitati mari de vitamina E si alte minerale care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău și menține un flux sanguin sanatos in organism.

 

- Afinele contin cea mai mare capacitate antioxidantă, din cauza concentratiei mare de antocianina, care ajută la prevenirea bolilor de inima si accident vascular cerebral, prin reducerea acumularii de colesterol rau.

 

- Merele sunt bogate in quercetină, care protejeaza creierul. Aceste fructe conțin, de asemenea, cantitati mari de antioxidanti si substante chimice care ajuta la protejarea celulelor din intreg corpul, în special din creier și inima.

 

- Caisele - Fitochimicalele din caisele, pot ajuta la protejarea inimii și a ochilor și previn accidentul vascular cerebral. Beta-carotenul anterior poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău în artere, reducând astfel riscul bolilor de inima si accidentului vascular cerebral.

 

- Fructul de kiwi contine cantitati mari de vitamina C, potasiu, magneziu si antioxidanti, ssubstante bune pentru inima si sistemul imunitar, precum și pemtru prevenirea accidentului vascular cerebral.

 

- Taratele de orez contin cantitati mari de omega 3 si 6, de acizi grași și de fibre dietetice nutritive care contribuie la niveluri mai scăzute de colesterol în artere și reduc riscul de boli cardiace și accident vascular cerebral.

 

Prin consumul de suplimente nutritive

 

- B-complex: acidul folic, B-6 și B-12 pot reduce homocisteina, un aminoacid care se gaseste in mod natural in organism ; studiile arata ca, cu cat este mai mare nivelul de homocisteina in sange,cu atat este mai mare riscul de accident vascular cerebral.

 

- Beta-carotenul este un antioxidant care poate reduce stresul oxidativ in celulele creierului.

 

- Vitamina E este un antioxidant care ajută la reducerea coagularii arteriale.

 

- Seleniul este un agent puternic, care ajută la menținerea țesuturilor și arterelor elastice. de asemenea, ajută la reducerea viscozitatii sângelui și scade riscul de coagulare, la rândul său, reducanda riscul de atac de cord si accident vascular cerebral. Seleniul creste nivelul de colesterol bun.

 

- Coenzima Q10 este un antioxidant puternic care nu numai ca protejeaza lipoproteinele cu densitate mică in fata oxidanților, dar ajută, de asemenea, la obtinerea de oxigen in celule.

 

- Lecitina este o substanță care ajuta la eliminarea colesterolului rau si a altor lipide din organism. Acesta protejează, de asemenea, arterele si organele impotriva acumularii de tesut gras, care poate duce la accident vascular cerebral sau atac de cord.

 

- Melatonina este neurohormonul din corpul nostru secret de glanda pineală. Acesta este un antioxidant puternic, care pătrunde cu ușurință bariera hemato-encefalică și este utilizat pentru a trata un accident vascular cerebral trombotic.

 

- Vitamina C ajută la consolidarea peretelui arterial, scaderea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral.

 

- Ginkgo biloba are capacitatea de a crește conținutul de oxigen la creier si alte tesuturi ale corpului, îmbunătățind circulația sângelui și toleranța la hipoxie cerebrală.

 

- Usturoiul contine cantitati mari de antioxidanti si elemente care ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui.

 

- Scoarta de salcie, sau aspirina naturala, reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic cu aproximativ 18 la sută.

 

Suplimente naturiste Calivita

 

- Siropul din fructul Noni are capacitatea de reglare a somnului si tensiunii arteriale, diminueaza efectele nocive ale alcoolului si tutunului si previne aparitia multor boli cauzate de o imunitate slaba sau de stresul cotidian.

 

- Rhodiola rosea este o planta adaptogenica, cu efecte benefice in reducerea stresului si imbunatirea functiei imunitare a organismului. Rhodiolin reduce efectul nociv al stresului asupra inimii, regleaza aritmiile si prezinta un efect betablocant, care reducere riscul de infarct.

 

- Acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste au efecte benefice asupra sanatatii deaorece reduc colesterolul si trigliceridele, au rol antidepreziv, antiinflamator si de protectie a sistemului cardiovascular.

 

- Coenzima Q10, Ginko Biloba si alti antioxidanti din copozitia Mega Protect 4Life au efecte multiple asupra sanatatii organismului : imbunatesc circulatia sanguina, intaresc membrana celualara, ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange, previn formarea aterosclerozei datorita beta-carotenului si impiedica oxidarea lipoproteinelor de mica densitate, astfel prevenind aparitia infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.