• Romtelecom: 0251 212 222
  • Orange: 0744 575 906
  • Vodafone: 0720 037 291
  • RDS: 0351 458 808
  • Program: L - V | 09:00 - 17:30
Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON
Calivita

Calivita

Beta Carotene

Beta Carotene

Pret: 42.35 RON

(Pretul include TVA)
Ai gasit mai ieftin?

Cod Produs : PN0018 . Supliment alimentar cu Beta-caroten, o sursa naturala de Vit A. Amelioreaza tulburarile de vedere, reduce efectele imbatranirii, benefic pielii, are proprietati antioxidante, proteja celule de efectele devastatoare ale radicaliulor liberi.

Aviz produs Cumpara cu reducere de 10%

Transport GRATUIT - posta romana sau curier rapid - mai adaugati in cos produse de 400 Ron
Produs GRATUIT - Protect 4 life - mai adaugati in cos produse de 400 Ron
Produs GRATUIT - Protect 4 life + Ocean 21 - mai adaugati in cos produse de 600 Ron

Organismul uman sintetizeaza vitamina A din beta-caroten. Precursorul vitaminic beta-caroten joaca un rol important, protejand acizii grasi polinesaturati impotriva actiunii radicalilor liberi, si ajuta la mentinerea functionarii normale a celulelor.

 

Unul din cei 600 de reprezentanti ai familiei carotinelor vegetale, cunoscut si sub denumirea de provitamina A deoarece beta-carotenul ajuns in organism prin intermediul alimentelor consumate este transformat, in functie de necesitatile organismului, in vitamina A care imbunatateste vederea, stimuleaza sistemul imunitar, contribuie la mentinerea sanatatii pielii.

 

Ce legume si fructe contin beta-caroten?

 

Carotenele sunt responsabile pentru culoarea portocalie a multor fructe si legume. Cele mai bune surse de beta-caroten sunt legumele de culoare verde inchis si portocaliu-galben, cum ar fi morcovii, cartofii dulci, dovleacul, spanacul, broccoli, salata verde şi ardeiul verde. Morcovii sunt eroii nutriţionali; acestia sunt o sursa bogata de nutrienti, in cazul in care culturile sunt ecologice. Nicio alta leguma sau niciun alt fruct nu contin beta caroten la fel de mult ca si morcovii, pe care organismul il transforma apoi in vitamina A. Tomatele, varza, napii verzi, sfecla de zahar, caisele, pepenele galben si portocalele sunt alte fructe şi legume care furnizeaza cantitati mari de carotenoide. Alimentele cu o intensitate mai mare de pigment conţin de obicei cantitati mai mari de beta caroten.

 

Cele mai valoroase surse de beta-caroten sunt: rubarba, morcovii, spanacul, varza creata, pepenele galben si caisele, insa acesta se regaseste in toate plantele verzi intr-o cantitate mai mare sau mai mica.

 

La popoarele care au o dieta bogata in beta-caroten prin traditie (japonezii, norvegienii), rata imbolnavirilor de cancer pulmonar, de colon, de prostata, de col uterin si de san, este mult mai scazuta.

 

Beta-carotenul are un rol deosebit in prevenirea cancerului deoarece transforma metabolitii cancerigeni formati in organism sau alte substante canceroase provenite din mediul extern ajunse in organism in substante mai putin nocive, mai solubile mai usor de eliminat din organism. De asemenea joaca un rol important in combaterea aterosclerozei (ingustarea arterelor ca urmare a depunerii placilor atero-matoase pe peretii arterelor), deoarece impiedica oxidarea lipoproteinelor de mica densitate (colesterolul LDL) reducand riscul aparitiei acestei boli si in consecinta al producerii infarctului miocardic.

 

Cercetarile efectuate de specialisti in Statele Unite ale Americii pe o perioada de 10 ani au concluzionat ca numarul cazurilor de afectiuni cardiace si de cancer de prostata a fost de doua ori mai mic in cazul subiectilor barbati care au consumat sistematic beta-caroten, in comparatie cu subiectii care nu au consumat aceasta substanta.

 

Beta caroten pentru bolnavii de cancer

 

Numeroase studii au demonstrat potentialul beta-carotenului ca o arma impotriva cancerului. Acest lucru este posibil datorita functiei  sale generale antioxidante şi datorita rolului sau dovedit in menţinerea legaturii dintre celule, care este necesara pentru a permite sistemului imunitar sa distruga celulele canceroase in stadiile incipiente ale bolii.

 

Carotenoidele sub forma de compuşi naturali s-au dovedit a avea multiple beneficii anti-cancer, atat in tratamentul cat si in prevenirea acestuia. Exista  o serie de rapoarte puternice cu privire la beneficiile anti-cancer ale vitaminei A. Cu toate acestea vitamina A este toxica pentru ficat in doze mari. De aceea este indicat sa se creasca nivelul de beta caroten iar organismul sa-l transfome in cantitatea necesara. Beta carotenul in sine este non-toxic.

 

In Lin Xian, o regiune muntoasa din China, incidenta cancerului gastric si esofagian este cea mai mare din lume, de aceea s-a efectuat o cercetare comuna chinezo-americana in aceasta zona geografica . In cadrul ei s-au administrat unui grup de subiecti sanatosi cu varsta cuprinsa intre 40 si 69 de ani diverse combinatii de vitamine (A, B, C si E) si unele substante minerale, in acelasi timp un alt lot de control a primit substante placebo.

 

Rezultatele : la lotul caruia i-au fost administrate deopotriva vitamina A si zinc, numarul imbolnavirilor de cancer gastric a scazut cu doua treimi, in timp ce la celelalte grupe nu s-au constatat diferente semnificative, concluzionandu-se ca vitamina A reduce riscul aparitiei cancerului, deoarece sprijina diferentierea celulara si, astfel, poate controla inmultirea nelimitata si nediferentiata a celulelor cancerigene, iar zincul regleaza circuitul vitaminei A in celule.

 

Proprietati anti-imbatranire

 

Carotenoizii sunt antioxidanti cu puternice prorpietati anti-imbatranire, care protejeaza celulele organismului impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Carotenoidele nu funcţioneaza in izolare, insa efectelor lor sunt extraordinare in combinaţie cu alte elemente şi anumiti antioxidanti, inclusiv vitaminele C si E, acidul alfa-lipoic  şi enzimele antioxidante fabricate de catre organismul uman. Beta carotenul este una dintre carotenoidele care ajuta la imbunataţirea funcţiilor sistemului imunitar si are proprietati anti-imbatranire.

 

Beta-carotenul - catalizator al procesului de bronzare

 

Acest ingredient activ este un pigment natural, care da culoarea multor fructe şi legume - cum ar fi morcovii si dovlecii. Atunci cand consumam alimente care contin beta-caroten organismul il transforma in vitamina A (retinol). Retinolul – comercializat pe scara larga in cremele antirid - grabeste procesele de vindecare a pielii, mentine sanatatea pielii si a mucoaselor, stimuleaza cresterea celulelor pielii si contruieste colagenul, care este esenţial pentru mentinerea elasticitatii pielii.

 

Cercetatorii germani au indicat faptul ca utilizarea unei creme cu protectie solara, plus suplimentarea  pe cale orala cu beta-caroten sau caroteniode mixte ajuta la cresterea protecţiei solare in comparaţie doar cu folosirea cremei. Unii cercetatori afirma ca beta carotenul poate proteja pielea impotriva  luminii ultraviolete, pe care o reflecta inainte ca aceasta sa penetreze straturile profunde ale pielii. Deoarece este un pigment natural, doze ridicate de beta caroten pot adauga pielii un pigment de culoare galbena sau portocalie.

 

O mare problema a societatii actuale este ca frecvent alimentele consumate contin chimicale si substante nocive din mediul inconjurator pierzandu-si astfel rolul de sursa ideala de vitamine.

 

Morcovii pot contine din pacate o cantitate mai mare de cadmiu si nitrati decat de beta-caroten. Exceptie fac culturile ecologice, prin urmare recomandandu-se folosirea unor suplimente alimentare preparate din materii prime naturale deoarece organismului ii este necesar un aport de betacaroten pur. De asemenea se recomanda consumul produselor alimentare care contin beta-caroten in combinatie cu altele care contin acizi grasi nesaturati pentru o mai buna absorbtie si transformare a substantei in organism.

 

Sunt necesare cateva atentionari :

 

- pielea palmelor si a talpilor poate capata o culoare galbuie (pielea "coaja de portocala" -Aurantiasis cutis) datorita consumului mai indelungat de aceea dupa fiecare 5 zile de consum se recomanda doua zile pauza, totusi acest fapt nu trebuie confundat cu icterul deoarece consumul excesiv de beta-caroten nu are efect negativ asupra starii generale de sanatate si nici nu duce Ia ingalbenirea sclerelor.

 

- bolnavii de diabet nu pot asimila decat o cantitate mai mica de beta-caroten, de aceea nu li se recomanda administrarea in doze mari.

 

- consumul de vitamina E duce la un necesar mai mare al organismului de vitamina A sau beta-caroten;

 

- anumite produse folosite pentru reducerea nivelului colesterolului, extrasul de soia, de usturoi duc la cresterea necesarului organismului de vitamina A deoarece scad capacitatea intestinului de absorbtie a acesteia.

 

- femeile insarcinate sau care alapteaza au un necesar zilnic de beta-caroten marit de aceea li se recomanda consumul de produse multivitaminice.

 

- lipsa vitaminei A din organism poate favoriza formarea calculilor biliari sau renali, deoarece celulele epiteliale veziculare descuamate pot constitui nuclee de precipitare a sarurilor minerale.

Prezentare text Beta caroteanul, vitamina A si rujeola

Conform New England Journal of Medicine nr 323 din 1990, Vitamina A a injumatatit complicatiile rujeolei la copii. Conform statisticilor 2 milioane de copii din intreaga lume mor anual din cauza rujeolei, iar un numar foarte mare sufera de leziuni pulmonare sau isi pierd vederea. Inca din ... detalii

Prezentare text Beta Carotenul si necesarul zilnic de Vitamina A

Conform recomandărilor facute de Societatea Germană de Nutritie (Deutschen Gesellschaft für Ernährung D.G.E)  necesarul zilnic de Vitamina A la bărbaţi este 1 mg, 0,8 mg pentru femei, iar pentru gravide si femei care alapteaza, o usoara crestere la 1,1 mg sau chiar 1,8. Aceleas ... detalii

Opinii de la clienti

  • Cosmin R.
    Beta Carotene Aveam o mica problema de vedere. Nu vroiam sa port ochelari doar pentru atat, asa ca am incercat suplimentul alimentar cu beta carotene de la Calivita si dupa 3 luni de folosire mi s-a imbunatatit vederea. Nu ma asteptam sa aiba efect, dar m-am inselat.

Adauga opinia ta despre acest produs

*   = 9 + 5
Toate campurile sunt obligatorii.

Prezentare ambalaj

100 capsule gelatinoase = 23 g

Compozitie

Nutrient
Cantitate
Beta-caroten
5,5 mg
Provitamina A
9000 UI

Promotie cumparator fidel CaliVita - 10 % REDUCERE PERMANENTA LA TOATE CUMPARATURILE

La efectuarea unei comenzi de minim 100 de lei (pret afisat site) puteti beneficia de 10% reducere la comanda si transport gratuit (posta sau curier rapid), daca solicitati efectuarea cardului de fidelitate Membru CaliVita.

Prin solicitarea cardului NU va asumati obligativitati financiare sau de efectuare periodica de comenzi CaliVita.

Acest card este o solutie de a va multumi ca sunteti clienti fideli.

Ce trebuie sa faceti ca sa va bucurati de reduceri permanente ?   click aici

Produse Similare