Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prevenirea cancerului pulmonar


În lupta continuă pentru a găsi în viitor un remediu pentru cancer pulmonar, nu putem pierde din vedere faptul că trebuie să fim constanti în căutarea de modalităţi de a lupta cu aceasta boala in prezent.

 

Sunt atât de multe lucruri care va pot ajuta in lupta cu cancerul, incepand cu diagnostice adecvate şi în timp util, opţiunile adecvate de tratament, dieta, vitaminele, exercitiile fizice, medicina alternativă şi, probabil, cel mai important lucru voinţa de a trăi şi de a lupta pentru viata.

 

Cauza numar unu a cancerului pulmonar este expunerea la fumul de tutun. Şansele cresc cu cantitatea de tutun consumata şi numărul de ani in care se fumeaza. Cu cat mai mult o persoana fumeaza sau este expusa la fumul de tigara de la altii (fumatul pasiv), cu atat mai mari sunt sansele de a dezvolta cancer pulmonar. Oamenii care nu au fumat pot si ei dezvolta cancer pulmonar, dar sansa lor este mult mai mica decât a celor care fumeaza sau care au fumat.

 

Ce puteti face pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer pulmonar?

 

Cel mai bun mod de a reduce riscul  de cancer la plamani este de a evita fumul de tigara. Nu este niciodată prea târziu să renunţati la fumat, insa cu cat mai devreme va opriti, cu atat mai bine. Chiar daca nu puteti renunta complet, reducerea numărului de ţigări fumate poate ajuta, insa efectul nu este acelasi ca in cazul renuntatului complet.

 

Exista multe strategii pentru a vă ajuta să renunţati la fumat, inclusiv consiliere, metode de  înlocuire a nicotinei şi medicamente. Adesea este nevoie de mai multe incercari înainte de a renunta pentru totdeauna, asa ca nu trebuie sa va descurajati. Daca inca nu ati reusit, mai încearcati!

 

Există multi factori care au raportat o reducere a riscului. Acestia includ:

 

• consumul de multe fructe şi legume. Fructele si legumele sunt bogate în antioxidanţi şi flavonoide. Antioxidantii si flavonoidele ajuta la protejarea ADN-ulului şi la repararea celulelor deteriorate.

 

• exercitarea

• medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (cum ar fi ibuprofenul)

• corticosteroizi inhalatori (folositi pentru astm şi emfizem)

• medicamente cu statine (utilizate pentru colesterol ridicat)

• cunoaşterea expunerilor  la locul de muncă. Dacă sunteti expusi la gaze, praf, produse chimice, etc, la locul de muncă, aveţi dreptul să ştie la ce sunteti expusi . Benzina, motorina, arsenicul, beriliul, clorura de vinil, cromaţii de nichel, produsele de cărbune, gazul si eteri clormetilul sunt toate substanţe cancerigene şi pot fi găsite în unele medii de lucru. Discutaţi cu angajatorul despre limitarea expunerii.

 

• testele pentru radon. Radonul este rezultatul defalcarii uraniului. Acesta este un gaz radioactiv, care nu poate fi vazut, simtit, mirosit sau gustat. Uraniul se gaseste în mod natural în sol, iar faptul că locuinţele sunt construite peste depozite naturale si creaza niveluri ridicate de expunere la radon in interior, poate duce la cancer pulmonar.

 

Există lucruri care cresc şansele de a face cancer pulmonar?

 

Există mai multe lucruri despre care ştim că ar putea creşte riscul de a face cancer pulmonar, si anume :

 

• fumul de tutun

• azbestul

• radonul

• doze mari de suplimente de beta-caroten (se gaseste in unele vitamine)

• suplimente cu doze mari de vitamina E

• terapie de substituţie hormonală (estrogen plus progesteron)

• consumul excesiv de alcool

 

Păstraţi-va departe de fumatul pasiv

 

Fumatul pasiv este fumul expirat de la un fumator sau de la o tigara aprinsa sau trabuc. Acest fum de ţigară conţine peste 60 de substanţe cancerigene cunoscute (agenţi cauzatori de cancer). Aceste substanţe cancerigene produc  întreruperea dezvoltarii normale a celulelor. Această interferenţă de dezvoltare a celulelor este ceea ce începe procesul de cancer.

 

Despre cancerul de prostata si tratament naturist