Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

De ce plang bebelusii și cum să-i alinam


 

Nu se intampla nimic deosebit in jur, insa bebelusul tot plange. E modul în care acestea isi comunică foamea, durerea, teama, nevoia de somn, și mai mult decat atat.

 

Deci, cum ar putea parintii sa afle ce inceraca sa le spuna bebelusii lor? Plansetele copiilor foarte mici pot fi dificil de interpretat, mai ales la început.

 

Mai jos va prezentam cele mai comune motive pentru care copiii plâng. Dacă micuțul tău plânge in continuu și nu ști de ce, in lista de mai jos poti gasi cateva explicatii posibile, care ar putea sa te ajute.

 

1. II e foame

 

Acesta este, probabil, primul lucru la care te gandesti atunci când copilul plânge.

 

Daca vei reusi sa recunosti semnele de foame ale copilului vei putea începe hrănirea înainte de etapa de plâns. Unele semne care pot fi observate la nou-nascuti cand le e foame: fâțâială, miscarea buzelor, un reflex de nou-născut care provoaca copiii sa-si intoarca capul spre mâna ta, atunci când ii mangai pe obraz, și ducerea mânutelorla gura.

 

2. Un scutec murdar

 

Unii copii va anunta imediat atunci când au nevoie să fie schimbati. Alții pot tolera un scutec murdar pentru un timp. Oricum, aceasta lucru este ușor de a verificat și de simplu de remediat.

 

3. Are nevoie de somn

 

Ce norocosi sunt copiii! Când sunt obositi pot merge pur și simplu la culcare - oricând, oriunde. Sau cel puțin așa le place adultilor sa creada. În realitate, pentru ei e mai greu decât am putea crede. În loc sa adorma, copii pot sa se agite si sa plânga, mai ales daca acestia sunt prea obositi.

 

4. Vor sa fie tinuti in brate

 

Bebelusii au nevoie de multa afectiune si giugiuleală. Le place să vadă fețele părinților lor, sa le auda vocile, și sa le asculte bataile inimii lor, si pot detecta chiar si mirosul lor unic. Plansul poate fi modul lor de a cere să fie ținuti aproape.

 

5. Probleme cu stomacul (gaze, colici)

 

Problemele cu stomacul asociate cu gaze sau colici pot duce la o mulțime de plâns. De fapt, starea destul de misterioasa numita colici este definita ca un plans necontrolat timp de cel puțin trei ore pe zi, cel puțin trei zile pe săptămână, cel puțin trei săptămâni la rând.

 

Daca bebelusul tau se fataie și plange imediat după a fost hrănit, el poate simți un fel de durere de burtă. Discutati cu medicul pentru a rezolva aceasta problema.

 

Chiar daca bebelusul nu are colici și nu a fost niciodată agitat după ce mănâncă, o repriza ocazionala de gaze intestinale poate să-l facă nefericit. Dacă bănuiți ca are gaze la stomac, incearcati ceva simplu de a le elimina, cum ar fi punerea bebelusului pe spate si deplasarea picioarelor într-o mișcare de bicicleta blânda.

 

Pot exista si cauze ale durerii abdominale, inclusiv reflux, intoleranta la lactoza, constipatie si blocaj intestinal.

 

6. Trebuie să ragaie

 

Eructatia nu este obligatorie. Dar, în cazul în care copilul dumneavoastră plânge după o hrănire, o eructatie buna poate fi tot ce are nevoie.

 

Bebelușii înghit aer când sunt alaptati sau sug dintr-o sticla, iar daca aerul nu este eliberat acesta poate provoca un oarecare disconfort. Unii copii sunt deranjati intens de aerul din burtica lor, în timp ce altii nu par să râgâie sau aiba nevoie sa ragaie aproape deloc.

 

7. Prea rece sau prea cald

 

Cand copilul tau simte temperatura rece, cum ar fi atunci când ii scoateți hainele pentru a schimba un scutec sau il curățați la fund cu un servetel umed rece, el poate protesta prin plans. Nou-nascutilor le place să fie ținuti la cald - dar nu prea cald.

 

9. Dentiția

 

Eruptia dintilor poate fi dureroasa deaorece pune presiune pe gingii. Unii copii suferă mai mult decât altii, dar toti sunt susceptibili de a fi agitati si de a plange la un moment dat de-a lungul perioadei de crestere a dintilor.

 

Daca bebelusul tau pare a fi în durere și nu sunteți sigur de ce, încercați să-i simțiți gingiile cu degetul. Ați putea fi surprinsi să descoperiti un dinte de lapte care urmeaza sa iasa.

 

În medie, primul dinte sparge intre 4 si 7 luni, dar se poate întâmpla si mai devreme. Aflați mai multe despre eruptia dintilor si cum se poate ușura durerea.