Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Cata apa ar trebui sa bem


 

Consumand suficienta apa in fiecare zi nu este numai esential pentru viata, este deasemenea o cerinta pentru mentinerea unei sanatati optime. Cand socotim cantitatea de apa necesara consumului zilnic nu trebuie sa includem lichide cum ar fi: cafea, ceai, sucuri, alcool, supe, apa carbogazoasa. Aceste lichide in ultima instanta deshidrateaza corpul si cauzeaza o pierdere a rezervelor de apa ale corpului. Cantitatea de apa pe care fiecare persoana ar trebui sa o consume depinde de greutatea corpului, clima, activitate, regim alimentar si starea de sanatate. O regula buna este sa bem 2 – 2,5 litri pe zi. Conform recomandarilor d-nei dr. Sue Pollock, PGD.Nutr. D.Ay.M ar trebui sa consumam 1 litru de apa pentru fiecare 25 kg. greutate corporala, cantitate ce se dubleaza in cazuri de imbolnaviri. Este sanatos sa ne incepem ziua consumand un pahar de apa care sa spele tractul digestiv si sa ne rehidrateze corpul dupa odihna de noapte.

 

Pentru a putea determina daca un lichid este alcalin sau acid trebuie sa-i determinam pH-ul. pH -ul este un termen din chimie si inseamna “puterea hidrogenului” si reprezinta logaritmul negativ al concentratiei ionilor de hidrogen:

 

pH = 1/log[H+] = - log[H+]

 

Cand calculam pH-ul unui lichid noi masuram defapt numarul ionilor de hidroxil ( OH-) care sunt negativi si genereaza alcalinul in opozitie cu numarul ionilor de hidrogen (H+) care sunt pozitivi si genereaza acidul.

 

Pe o scara a pH-ului care porneste de la 0 (maxim de aciditate) si se termina cu 14 (maxim de alcalinitate), o solutie este neutra daca are pH 7. La pH egal cu 7, apa contine in mod egal ioni de H+ si OH-. Substantele cu un pH mai mic decat 7 sunt acide deoarece contin o concentratie mai mare de ioni de H+. Substantele cu un pH mai mare decat 7 sunt alcaline deoarece contin o concentratie mai mare de ioni OH- decat H+. Scara pH-ului este logaritmica asa ca schimbarea pH-ului cu o unitate inseamna schimbarea concentratiei ionilor de H+ de zece ori.

 

Valori ale pH-ului pentru cateva fluide din organism:

  • sange 7,35 – 7,45;
  • sucuri pancreatice 7,5 – 7,8;
  • saliva 6,4 – 7,5;
  • transpiratie 4,5 – 4,8;
  • urina 5,5 – 6,2;
  • secretie biliara 7,5 – 8,8;
  • sucuri gastrice din stomac 1,5 – 2,5.

 

Corpul omenesc are sisteme complexe pentru mentinerea balantei acid/baza. Plamanii elimina dioxidul de carbon (CO2) in exces. Cand CO2 este dizolvat formeaza acidul carbonic. Rinichii elimina acizii prin urina. Sangele are de asemenea un sistem complex pentru mentinerea pH-ului in jurul valorii de 7,35. Cand pH-ul sangelui ajunge la 6,95 intram in coma si putem muri.

 

Cand corpul este incapabil sa mentina un echilibru al pH-ului, devine prea acid. Acizii se acumuleaza si sunt depozitati in organism cauzand imbolnaviri.

 

De asemenea este posibil ca organismul sa devina prea alcalin, lucru destul de rar intalnit. Mediul in care traim, alimentatia neadecvata, poluarea, stresul, ne conduc spre acidoza.

 

Acidoza este unul din factorii care asigura conditiile dezvoltarii multor boli: guta, arsuri la stomac, dureri musculare, gastrita, osteoporoza, boli de piele, obezitate, hipertensiune, diabet, pietre la rinichi, boli de inima, cancer. Un corp aflat intr-o stare acida se imbolnaveste mai usor si imbatraneste mai repede.

 

Cateva simptome ale acidozei includ: lipsa de energie, constipatie, probleme digestive cum ar fi indigestia si balonarile, guta, dureri ale incheieturilor, alergii, hipertensiune, urticarie, cresterea in greutate, slabirea sistemului imunitar.

 

Cauze care conduc la acidoza: alimentatie neadecvata, consum insuficient de apa, stres, sedentarism.

 

Consumul de alimente acide este principala cauza a declansarii acidozei in corp. Anumite alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, prajelile, conservele sau combinarea gresita a acestora (cum ar fi: carne+cartofi; branza+paine, etc) determina crearea conditiilor pentru acidoza. Lichidele cum sunt: cafeaua, bauturile alcoolice sau acidulate creaza deasemenea aciditate in corp. Conform experimentelor facute de Sang Whang, autorul cartii "Inversarea procesului de îmbătrânire", pentru a neutraliza efectul unui singur pahar de cola (pH 2,5) sunt necesare 32 pahare de apă obişnuită (măsuratoarea a fost făcută cu apă de la robinet din Florida). Acelaşi efect se poate obţine cu un pahar de apă alcalină ionizată cu un pH de 11,5.

 

Consumul insuficient de apa este o alta cauza a acidozei deoarece apa este necesara pentru a spala reziduurile acide din corp.

 

Stresul, atat cel mental cat si cel fizic, duce la acidoza. Cand suntem supusi stresului sistemele corpului produc acizi ca o reactie naturala. Glandele suprarenale maresc secretia de hormoni de stres (cortizon si adrenalina) ceea ce duce la accelerarea metabolismului si cresterea nivelurilor de acid in corp.

 

Sedentarismul contribuie deasemenea la acumularea de acizi in corp. Cand facem exercitii fizice moderate corpul este stimulat sa arda acizii grasi, creste circulatia sangelui si deci eliminarea reziduurilor acide. Pe de alta parte exercitiile fizice in exces pot avea ca rezultat cresterea nivelului de acid lactic in muschi.

 

In alcatuirea unui program care sa reduca aciditatea in corp vom avea in vedere indepartarea cauzelor directe care conduc la acidoza si promovarea alcalinitatii. Consumati alimente alcaline cum ar fi legume proaspete, salata verde, fructe precum bananele coapte si pepenele galben si reduceti alimentele acide. Reduceti stresul pe cat posibil si faceti exercitii fizice moderate pentru dezvoltarea sistemului aerobic.

 

Cantitatea si tipul de apa consumata poate ajuta foarte mult la eliminarea acidozei.

 

Apa alcalina ionizata este produsa cu ajutorul unui aparat numit ionizator de apa. Ionizatorul de apa, putin mai inalt si mai gros decat un dictionar, este un aparat electric care se conecteaza la robinetul din bucatarie pentru a efectua electroliza apei inainte de a fi bauta sau utilizata in bucatarie pentru gatit sau curatat.

 

Un adaptor special redirectioneaza apa de la robinet catre ionizatorul de apa. In interiorul ionizatorului apa este prima data filtrata pentru a elimina clorul, pesticidele si alte substante toxice din apa, apoi apa filtrata intra in camera de electroliza echipata cu electrozi de

 

platina placati cu titan unde are loc electroliza. Camera de electroliza are doua compartimente, despartite de o membrana semipermeabila, cu electrozi pozitivi si negativi. Obtinem doua tipuri de apa, apa alcalina la electrodul negativ si apa acida la electrodul pozitiv. Procesul de ionizare are loc in timp ce apa filtrata trece prin camera de electroliza. Aproximativ 70% din apa produsa este alcalina si 30% este acida.

 

Ionizatoarele moderne asigura un debit maxim de 3 litrii pe minut (apa alcalina + apa acida) si pH-ul poate fi reglat in orice moment la ce valoare dorim, intre 7,5 si 12 pentru apa alcalina si intre 1,8 si 6,5 pentru apa acida.

Recomandarile noastre

Produse naturale recomandate

Aquarion 11500.00 Ron