Sucul de capsuni


Descriere



Căpșunile sunt fruncte de culoare rosie care, de asemenea, sunt disponibile si în sălbăticie. Cele pe care le mananca sunt soiul sălbatic cultivat. Aceste fructe au fost cultivate de către romani chiar înainte de apariția erei creștine. Cu toate acestea, după căderea Imperiului Roman, și-au pierdut importanța. Si-au recâștigat importanța atunci când au reapărut în Europa. Capsuna aparține familiei trandafirului și este singurul fruct al căror semințe se afla pe exterior. Este, de asemenea, un fruct foarte versatil, care poate fi folosit într-un număr divers de moduri. Capsunile sunt folosite în salate, iaurt, sucuri de fructe, deserturi, creme de gheață, băuturi alcoolice și nealcoolice, etc.



Beneficiile consumului de suc de căpșuni



Căpșunile au un aspect ideal, un gust excelent și se afla printre fructele și legumele cu cea mai mare putere anti-oxidanta, astfel conducand la promovarea sănătatii! Anti-oxidanti ajuta la combaterea activitatii toxice asupra componentelor celulare și ADN-ului. Beneficiile consumului de suc de capsuni sunt cel mai bine documentate pentru cancerele de san, col uterin, de colon și esofagiene. Căpșunile sunt încărcate cu vitamina C și acid folic . Dacă aveți probleme cu cosurile, constipația, depozitarea de lichide, gută sau probleme renale, sucul de capsuni este ideal.



Căpșunile sunt bogate in fitonutrienti



Căpșunile sunt încărcate cu fitonutrienți, substanțe chimice dine plante care ofera protecție si previn bolile. Compușii fenolici sunt molecule organice complexe, care produc o instalație de protecție împotriva bolilor și a elementelor de mediu. Sunt, de asemenea, responsabili pentru culoarea si aroma unui unui fruct.



Flavonoizii sunt un tip de fenoli cunoscuti ca puternici antioxidanti. De asemenea, s-a demonstrat în studii ca acestia reduc riscul de boli cardiovasculare prin inhibarea oxidarii lipoproteinelor cu densitate mică (LDL), sau a "colesterolului rau", imbunatatirea functiei vaselor de sânge, precum și scăderea tendinței de coagulare a sângelui. În plus, studiile au aratat ca flavonoidele reduc procesul inflamator în organism, care ajuta la protejarea inimii.



Care sunt beneficiile pentru sanatate aduse de consumul de suc de capsuni?



Capsunile sunt delicioase și oferă o varietate de beneficii pentru sanatate, inclusiv ajuta la scăderea colesterolului și a nivelulrilor de glucoză din sânge, la stimularea sistemului imunitar, menținerea tractului digestiv regulat și chiar la prevenirea anumitor boli, cum ar fi diverticulita.



• Bogat in antioxidanti



Conform ultimelor cercetări, se dovedește că  sucul de căpșuni conține cantități mari de antioxidanti, care ajuta organismul în neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi. Ajuta, de asemenea, organismul sa repare țesuturile deteriorate în organism. Acesti antioxidanti au proprietati anti-inflamatorii. Prin urmare, pacienții care suferă de artrită reumatoidă și osteoartrită ar trebui să includa sucul de capsuni in dieta zilnica. Împreună cu proprietatile anti-inflamatorii, consumul regulat de căpșuni scade riscul de cancer. Capsunile se afla in primele 8 alimentele cunoscute pentru a reduce riscul de cancer.



Stimulent al sistemului imunitar



Capsunile sunt o sursa bogata de vitamina C si zinc. Vitamina C ajuta la stimularea sistemului imunitar, prin proprietatile sale antioxidante, mentine integritatea celulelor si ajuta la modularea rezistentei la infectii. Vitamina C, de asemenea, ajută la reducerea duratei de infecții, cum ar fi raceala sau gripa. Vitamina C și zincul combinate ajuta la lupta impotriva bolilor infectioase, cum ar fi malaria, pneumonia și diareea, prevenirea sau ameliorarea evoluției bolii, în conformitate cu un articol publicat in 2006. O cana de capsuni are 89 mg de vitamina C, adica cu 14 mg peste doza zilnică recomandată de vitamina C.



Tratarea anemiei



Vitamina Cdin căpșuni ajută organismul sa absoarba fierul din alte alimente, cum ar fi carnea si legumele. Consumul de un pahar de suc de capsuni va contribui la creșterea nivelului de vitamine si fier, care ar putea ajuta la prevenirea anemiei.



Ajutor digestiv



O cana de capsuni contine 3,4 g de fibre, care ajuta digestia, imbunatatesc toleranta la glucoza, reduc colesterolul si simptomele de constipatie sau diaree. Sucul de capsuni include fibre, care poate ajuta, de asemenea, la controlul cresterii in greutate, reducând nevoia de a consuma alimente bogate in calorii.



Poate preveni cancerul



Consumul de un pahar de suc de capsuni in fiecare zi ar putea reduce riscul de cancer. Sucul de capsuni - plin cu antioxidanti, cum ar fi vitamina C, vitamina A, alfa și beta-caroten - ar putea ajuta la incetinirea sau prevenirea dezvoltarii cancerului, potrivit Institutului National al Cancerului.



Protecție împotriva atacului de cord, accidentului vascular cerebral și bolii Alzheimer



Potasiul reglementează electroliții. Potasiul combinat cu antioxidantii prezenti in căpșuni ajută la protejarea impotriva atacurilor de inima si a accidentului vascular cerebral. Acidul folic prezent în căpșuni creste productia de celule rosii din sange si întârzie debutul bolii Alzheimer.



Protecție împotriva degenerării maculei



Trei sau mai multe portii de căpșuni sunt recomandate pentru a reduce riscul de degenerescenta maculara legata de varsta. Dacă credeți că trei portii este dificil de inclus, atunci se pot consuma dub forma de suc.



Bogat în vitamine și minerale



Căpșunile sunt bogate într-o serie de vitamine, cupru si mangan, precum și acizi grasi esentiali Omega 3. Acestea ajuta la absorbirea nutrientilor si inhiba productia de colesterol in ficat. De asemenea, sunt benefice in stabilizarea nivelului de glucoza din sange. Sucul de capsuni este bogat în vitamina E, fiind o modalitate alternativa de a obține o piele mai sanatoasa. Puteți bea, de asemenea, suc de capsuni pentru a avea o piele sanatoasa - 2 pahar de suc de capsuni intr-o zi.



Contine cantitati semnificative de vitamina K, care joaca un rol important in formarea unui sistem circulator bun si inchiderea ranilor. Deficitul de aceasta vitamina poate duce la sângerări în interiorul corpului ori ls rani cu dificultate in coagulare.



Proprietăți anti-imbatranire



Cercetările au arătat că sucul de căpșuni aduce beneficii anti-imbatranire. Substanțele nutritive prezente în capsuni hranesc celulele creierului și ii sporesc sanatatea si funcțiile. Intârziere pierderea de abilități cognitive și motorii, legate de vârstă.



Eliminarea tartrului



Prea putina lume stie ca aceste fructe ajuta, de asemenea, la eliminarea tartrului. Acidul prezent în ele este foarte eficient în eliminarea tartrului. Împreună cu eliminarea tartrului, ele ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stării de sănătate a gingiilor.



dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Sucul de capsuni

ZenThonic
239.19 Ron
0,45 mg
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.