Nopalul


Cactusul Nopal(Opuntia ficus-indica), de asemenea, cunoscut sub numele de "para cu tepi", este o planta originara din muntii din Mexic. Acesta a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, atât ca aliment, cât și ca medicament pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este popular în Mexic și în alte țări din America Centrală, in unele părți ale Europei, Orientul Mijlociu, India, Africa de Nord și Australia.



Nopalul are două secțiuni diferite: suportul plantei, care poate fi tratat ca o legumă și para, care poate fi tratata ca un fruct. Cactusul nopal crește sălbatic în întreaga America de sud-vest, în America de Sud și până în Canada.



Cu o textura moale, dar de asemenea crocanta, care devine un pic lipicioasa atunci când este gătită, nopalul are un gust similar cu fasolea verde, sparanghelul, sau piperul verde.



Studiile au demonstrat că pectina conținută  în cactusul nopal scade nivelul de colesterol "rau", lăsând nivelul de colesterol "bun" neschimbat.



Alt studiu a constatat ca pectina fibroasa din cactusul nopal poate reduce nevoia de insulina pentru diabetici. Atat fructele cat si suportul de cactus nopal sunt bogate in fibre solubile, care se absorb lent si ajuta la mentinerea zahărului din sânge stabil.



Fibre inseamna control. Acest lucru înseamnă că veți avea mai putine pofte si va veti simti mai plini, deoarece Nopalul este extrem de bogata in fibre. Contine, de asemenea, o proteina vegetală valoroasa care diminueaza celulita si retentia de apa in organism.



Nopal conține fibre dietetice, atât solubile cat și insolubile. Fibrele dietetice insolubile din Nopal absorb apa, grăbesc ușor produsele alimentare prin sistemul digestiv și contribuie la miscarile intestinale regulate. În plus, prezența de fibre insolubile în colon ajuta la diluarea concentrației de agenți cancerigeni care pot fi prezenti. Fibrele solubile, de asemenea, contribuie la regularitate.



Nopalul este, de asemenea, bogat in vitamine in special vitamina A, vitamina C, vitamina K, B6, riboflavină și minerale.



Nopalul conține aproximativ 13 la suta din valoarea zilnica de vitamina A si vitamina C. contine, de asemenea, 14 la sută din valoarea zilnică de calciu, 11 la sută din valoarea zilnică de magneziu și 5 la sută din valoarea zilnică de vitamina B-6.



Bogat in aminoacizi, vitamine și minerale, Nopal devine un aliment eficient și hrănitor, dar scazut in calorii. Continutul de 17 aminoacizi, din care 8 sunt esențiali, vă oferă mai multă energie și mai puțină oboseală. Nu numai ca este bun pentru prevenirea bolilor, dar are, de asemenea, un element nutritiv unic, care este foarte hrănitor.



Nopalul - unic printre plante



 



Nopal - unul din primele plante domesticite - este un superfruct unic. Beneficiile de sănătate au fost cunoscute de mii de ani de catre indigenii din desertul Sonoran din Arizona, California si Mexic, unde creste intr-unul din cele mai ostile climate de pe pământ. Nopal a fost intens studiat, iar efectele sale terapeutice au fost validate.



Nopal este singura planta, printre zeci de mii de specii botanice, care conține toate cele 24 de betalaine cunoscute, care sunt puternic anti-inflamatoare si antioxidante. Betalainwlw sunt compuși polifenolici de pigment găsiti în sfecla si alte cateva plante. Acestea dau culoarea de rosu-violet si galben portocaliu pentru fructul de Nopal.



Nopalul - Știința



Cercetatorii de la Universitatea din Palermo au raportat în in editia din august, 2004, a Jurnalului American de Nutritie Clinica, ca acei oameni care au consumat Nopal a avut un efect pozitiv și complet cu privire la echilibrul redox (oxidanți / antioxidanți) al organismului: "Descoperirile noastre referitoare la imbunatirea  echilibrului redox in organism sugerează beneficii majore care pot reduce riscul de boli legate de varsta si degenerative, în care nivelul de stres oxidativ in organism poate juca un rol patogen. "



O privire de ansamblu asupra studiilor clinice efectuatepe Nopal in diabetul zaharat a fost raportată de Institutul National de Sanatate. Acaesta "meta-analiză" puternica a sugerat că ingestia de Nopal are un efect metabolic asupra persoanele cu diabet zaharat si reduce nivelul seric de glucoza.



După cum s-a raportat în editia din luna martie, 2001, a jurnalului Fitoterapia, dedicat produselor de plante medicinale si bioactive, cercetatorii de la Colegiul de Farmacie, Universitatea Sookmyung, Seul, Coreea, au constatat ca extractul de Nopal au arătat o actiune puternic anti-inflamatoare.



Într-un articol din 06 noiembrie 2002,  publicat in Jurnalul de Chimie Agricola si Alimentară, cercetatorii au raportat ca betalainele din fructele de Nopal contribuie la activitățile antioxidante care blocheaza actiunea radicalilor liberi.



Nopalul normalizeaza nivelul de zahar, tratează diabetul, stimulează sensibilitatea la insulina



• CapacitateaNopalului de a normaliza nivelul de zahăr din sânge a fost bine documentată prin numeroase studii. In medicina traditionala mexicana, nopalul este utilizat pentru tratarea diabetului de tip 2.



• Cercetatorii mexicani au descoperit ca persoanele cudiabet zaharat non-insulino-dependent carora li s-a nopal au înregistrat o scădere mare a nivelului de zahar din sange.



• S-a demonstrat ca un consum zilnic de 250 mg de aceasta planta va scădea colesterolul total și colesterolul LDL, potrivit unui studiu recent. Colesterolul HDL și trigliceridele nu au fost afectate.



• În India, Nopalul a fost utilizat pentru a trata tusea convulsivă și astmul.



Fructele de Nopal și alte elemente ale cactusului sunt comestibile sub forma de jeleu sau gem, ca un fruct sau ca un fel de mancare gatita.



Ce trebuie să știți - Declarații și opinii



• Pentru multi diabetici sau prediabetici, Nopalul este un înlocuitor complet pentru medicamentele prescrise in scopul de a scadea zahărul din sânge. Acesta regleaza zaharul din sange, fara efecte secundare negative și nici leziuni hepatice (care este unul dintre efectele secundare principale ale ale medicamentelor de acest gen). Notă de siguranță: Nu stopeaza consumul de medicamente baza de prescriptie medicala, cu excepția supravegherii directe a unui medic naturist.



• Nopalul este un ingredient cheie extrem de eficient si sigur al multor suplimente nutritive eficiente in reglarea nivelului de zahăr din sânge.



• Medicina convențională, inclusiv companiile de medicamente și FDA, nu vor ca publicul să afle pre multe despre nopal, deoarece in acest fel pot  apare scaderi de milioane de dolari in profituri anuale din vanzarile de medicamente pentru diabet zaharat. Publicul este în mod intenționat mentinut in necunoștință despre tratamentele naturale pentru diabet zaharat ca o modalitate de a maximiza profiturile corporative.



• Majoritatea medicilor nu au auzit niciodata de nopal, nici de efectele sale de normalizare a zahărului din sânge, deoarece utilizarea de plante medicinale nu este pur și simplu predata în școala medicală.



• Pulberea de Nopal este disponibila sub formă de capsule ca un supliment nutrițional.



• Nopalul este, de asemenea, utilizat pentru a purifica apa.



dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Nopalul

Slim Formula
134.00 Ron
100 mg
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.