Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Gliceril stearat

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Gliceril stearat

Aquabelle Cleanser
58.74 Ron
-


Gliceril stearat, sau stearat de gloceril, este un acid gras folosit în produsele cosmetice ca un ingredient emulsifiant și stabilizator. Este, de asemenea, utilizat ca un parfum și ca un ingredient emolient. Acesta acționează ca un emuslsificator natural și lubrifiant pe suprafața pielii, oferindu-i un aspect moale și fin. Formează o barieră pe suprafața pielii, astfel  încetinind pierderea apei din piele, si prin urmare, mentinand pielea hidratată.



Surse



Materialele de bază utilizate pentru efectuarea comercială de stearat de gliceril ( un produs secundar normal al digestiei ) pot fi obținute din grăsimi animale și uleiuri vegetale, inclusiv de soia, sâmburi de palmier și de porumb. Stearatul de gliceril este, în general, preparat comercial din acizi grași și glicerină derivate din porumb sau ulei de soia hidrogenat.



În cosmetice și produsele de îngrijire personală, gliceril stearat este utilizat pe scară largă și poate fi găsit în loțiuni, creme, pudre, produse de curățare a pielii, baze de machiaj și fundații, rimel, fard de ochi, dermatograf, balsamuri pentru păr, produse de bronzare și de protecție solară.



Calitatile surfactante ale stearatului de gliceril permit uleiului și apei să se amestece. Efectul stabilizator al acestui ingredient înseamnă că produsul este bine amestecat și nu se va separa.



Cremele și loțiunile pe baza de apă și ulei sunt mentinute omogene cu ajutorul  materialelor numite emulgatori, care impiedica picăturile de ulei sa pluteasca pe partea de sus a apei. In formulele de creme si lotiuni se tine cont de nivelul de acizi grași din alte materiale ( cum ar fi untul de cacao si untul de shea).



Atunci când este utilizat într- o crema, acest ingredient formează o barieră de protecție pe suprafața pielii, care ajuta foarte mult la retenția de umiditate.



 



De ce este folosit în produse cosmetice și produsele de îngrijire personală?



Gliceril stearat acționează ca un lubrifiant pe suprafața pielii,lasand  in urma un aspect moale și neted. De asemenea, încetinește pierderea apei din piele prin formarea unei bariere pe suprafața pielii. Gliceril stearat  ajută la formarea emulsiilor prin reducerea tensiunii superficiale a substanțelor care trebuie emulsionat.



Utilizari



 



- util in eczeme



- are proprietati emoliente



- este un emulgator



- este un bun hidratant



- ofera stabilitate produsului



- provenienta vegetala



- este un agent de condiționare si ingrosare



APLICATII



• îngrijire a pielii



-           creme, lotiuni, tratamente cu ulei



• Îngrijirea corpului



-           creme, lotiuni, tratamente cu ulei, unguente, balsamuri



Caracteristici



O caracteristică interesantă a stearatului de gliceril este abilitatea de a face ca uleiurile care se combină în emulsie sa devina non grase, permițând cremelor și loțiunilor sa fie produse care transporta proprietățile uleiurilor fără a lasa urme de murdărie sau grasime in exces.



Funcții



Gliceril stearat este derivat din ulei de sâmbure de palmier sau ulei de soia și este, de asemenea, găsit în mod natural în corpul uman. Acesta acționează ca un lubrifiant pe suprafața pielii, oferindu-i un aspect moale si neted. Pătrunde cu ușurință pielea și încetinește pierderea apei prin formarea unei bariere de protectie. De asemenea, a demonstrat ca protejeaza pielea de atacul radicalilor liberi.



Chimic, gliceril stearat este folosit pentru a stabiliza produsele, pentru a reduce evaporarea apei, pentru a face produsele rezistente la inghet  și pentru a impiedica formarea de cruste de suprafata. Gliceril stearat reduce starea de grasime a uleiurilor utilizate în anumite produse cosmetice și produse de îngrijire personală.



Măsuri de siguranță / Efecte secundare



Gliceril stearat este aprobat de CIR(Cosmetic Ingredient Review) si a primit statutul de GRAS ( general recunoscut ca fiind sigur) de la FDA.