Enzime Digestive

Enzimele au rol important in trasnformarea alimentelor in substante primare necesare nutritie precum minerale, vitamine, aminoacizi. Sunt fermenti de natura proteica si structura coloidala complexa, specifici plantelor si animalelor. Ele pot fi distruse de diferiti factori, cum ar fi conditiile termice.

Consumarea enzimelor digestive duce la imbunatatirea procesului digestiv si la eliminarea toxinelor din organism, intr-un ritm mai alert. Absenta prelungita a enzimelor din corpul uman poate duce la obezitate, migrene, inflamatii cronice. Pe masura ce inaintam in varsta, organismul nostru produce din ce in ce mai putine enzime digestive. Insuficienta enzimatica este indicata de balonare, oboseala dupa odihna, indigestie, senzatie de greutate in stomac, diareea, pierderea apetitului etc. Prin urmare activitatea enzimatica este influentata de alimentatie neadecvata, consumul de medicamente, tabagism, cofeina, lipsa acidului clorhidric din stomac etc.

In corpul nostru actioneaza doua tipuri de enzime: endogene (fermenti secretati de glande digestive ce au rol de reglare a digestiei) si exogene (se procura prin consumul de alimente de origine vegetala sau animala). Printre rolurile diferitelor enzime mentionam: Proteaza digera proteine, Amilazele descompun carbohidrati, Lipazele descompun grasimile si Lactazele produsele lactate.

Totalitatea microorganismelor ce traiesc in intestinul gros reprezinta flora intestinala. Aceasta are nenumarate roluri si functii: sinteza substantelor esentiale, functie imunologica si antibacteriala, digestia carbohidratilor, prevenirea lergiilor si tratarea maladiilor.

Consumul de suplimente alimentare bogate in enzime digestive duce la o digestie mai buna si astfel nutrientii din macare ajung in proportie mare in sange si tesuturi.

Alimentele negatite sunt principalele surse de enzime digestive: galbenusul de ou de gaina (crud sau preparat moale), sucurile de legume, laptele de vaca crud, legumele si zarzavaturile tinere, afinele, germenii de grau, sala de orz verde, caise, cirese, visine, ceapa, coacaze negre, prune, rosii, salata verde, morcov, praz, ceapa, spanac, usturoi, miere, peste, carne, seminte de soia, lucerna (contine 8 enzime esentiale).

Absenta unei singure enzime din organism poate duce la imbolnavire. Cazurile de subponderalitate sunt determinate de absorbtia alimentelor si de deficite enzimatice.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Enzime Digestive
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.