Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Cetearil alcool

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Cetearil alcool

Aquabelle Regenerating
48.95 Ron
-


Cetearil alcoolul este o necesitate pentru orice uz cosmetic. Inițial descoperita  în 1817, aceasta substanta ceroasa este un agent emolient, emulgator și de îngroșare. Cetearil alcoolul este liniștitor pentru piele și este unul dintre cele mai non-toxice ingrediente disponibile in cosmetica.



Știm cu toții ce este grăsimea. Și știm cu toții ce este alcoolul. Dar ce este un alcool gras?



Din punct de vedere chimic nu este prea mare diferență între o grăsime și un ulei. Definiția este, în principiu că, dacă substanta este solida, este o grăsime, iar în cazul în care este lichida, este un ulei. Dar toate sunt trigliceride, formate din lanțuri grase sau uleioase lungi, trei dintre care sunt legate de o glicerină. Dacă descompunem o grasime obtinem glicerină și acizi grași. Este ușor de separat acesti compusi deoarece glicerina este solubila în apă si poate fi spalata. Raman apoi doar acizii grași. Există o mulțime de diferite tipuri de acizi grași, dar toate au aceeași structură de bază - un lanț lung de grăsime cu o grupare de acid reactivă la sfârșit. Acidul stearic este un exemplu tipic.



O grupare de acid poate fi o pacoste din cauza reactivității sale, insa poate fi transformata într -un alcool mult mai puțin reactive. Și astfel obtinem un alcool gras. De fapt,conversia într-un alcool o face un material ceros foarte interesant. Lanțurile de alcool gras vin în toate formele și mărimile și prin asocierea cu diferite proporții de diferiti alcooli se poate obține destul de mult control asupra texturii produsului.



Cetearil alcoolul este un amestec de alcool cetilic și stearic și este popular in randul producatorilor de produse de frumusete, pentru că este o alegere foarte versatila. Acesta este utilizat într-o mulțime de diferite tipuri de produse, de la uleiuri pentru copii la șampoane, dar este foarte util în creme pentru ingrjirea pielii.



Caracteristici



Cetearil alcoolul este o componenta majora a multor produse de îngrijire a pielii, datorită capacității lor de a lega o emulsie; acestaacționează ca o substanta de legatura pentru a impiedica separarea uleiurile de alte lichide. Cetearil alcoolul este, de asemenea, utilizat ca un agent de îngroșare în preparatele lichide și, de asemenea, ca un stabilizator in produsele lichide spumoase.



Cetearil alcoolul este unul dintre ingredientele cheie ale produselor de îngrijire personală și fără el, preparatele pentru îngrijirea pielii s-ar separa și ar fi în imposibilitatea de a spuma atunci când acestea sunt utilizate.



Utilizari



În timpurile de astăzi mai moderne, cetearil alcoolul este folosit pentru a ajuta la conservarea soluțiilor și emulsiilor. Acesta a fost initial derivat din surse vegetale și legume, dar ulterior a fost produs sintetic în laborator. În primul rând, acesta este un stabilizator de emulsii care impiedica separarea ingredientelor lichide și ingredientelor pe bază de ulei. Aceasca proprietate face ca produsele de îngrijire a pielii sa fie ușor de utilizat, precum și ușor de absorbit in piele. Acest lucru este esențial pentru lotiuni, produse hidratante și tratamente de îngrijire a pielii create special pentru pielea uscata.



Cetearil alcoolul este, de asemenea, un surfactant care stimuleaza capacitate de spumare a unui produs. Această proprietate este importanta în săpunuri, sampoane, geluri de dus  si multe alte produse de îngrijire personală. Poate, de asemenea crește viscozitatea unei soluții. Această proprietate poate fi utila în ingrosarea produselor de îngrijire a pielii pentru o aplicare ușoară pe orice tip de piele. Cetearil alcoolul este, de asemenea, un ingredient principal în produsele cosmetice, cum ar fi fonduri de ten, corectoare, rujuri lichide și rimeluri, pentru a stabiliza o soluție și pentru a preveni separarea emulsiilor.



Efecte secundare



Cetearil alcoolul este considerat sigur de către Food and Drug Administration ( FDA ) pentru utilizare ca aditiv alimentar de stabilizare, îngroșare și conservare a alimentelor preparate comercial. Acest alcool poate fi, de asemenea, folosit în condiții de siguranță ca aditiv alimentar indirect pentru a îmbunătăți gustul alimentelor.



Cetearil alcoolul este, de asemenea, considerat sigur de către grupul de experți Cosmetic Ingredient Review ( CIR ). Acesta poate fi folosit ca aditiv pentru cosmetice fără a cauza prejudicii sau iritare. Deși este evaluat ca fiind sigur pentru a fi utilizat ca ingredient în produse de îngrijire a pielii pot exista încă un număr mic de persoane care sunt sensibile la produsele care conțin cetearil alcool. Daca aveti pielea foarte sensibila, consultati un dermatolog pentru a va recomanda produsul de ingrijire a pielii cel mai adecvat.