Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Carbomer

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Carbomer

Aquabelle Cleanser
61.05 Ron
-

Aquabelle Regenerating
51.04 Ron
-

Aquabelle Nourishing
51.04 Ron
-


Ce este carbomerul?



Carbomer este un termen folosit pentru o serie de polimeri în principal realizati din acid acrilic. Carbomerii sunt prafuri albe, pufoase, dar sunt frecvent utilizate ca geluri in cosmetice și produse de îngrijire personală. Carbomerii pot fi găsiti într -o mare varietate de tipuri de produse, inclusiv in produse pentru piele, păr, unghii și produse de machiaj, precum și in produse pentru îngrijirea dinților.



De ce este folosit în produse cosmetice și produse de îngrijire personală?



Carbomerii ajută la difuzarea sau suspendarea unui solid insolubil într-un lichid. Acestia sunt, de asemenea, folositi pentru a impiedica separarea emulsiilor în componente uleioase și componente lichide. Carbomerii sunt adesea folositi pentru a controla coerența și fluxul produselor cosmetice și produselor de îngrijire personală.



Nu existaun număr foarte mare de materii prime elaborate în mod special pentru a îndeplini o nevoie de ingrijire personala. Cele mai multe componente care merg în produsele cosmetice și de toaletă au fost inițial destinate pentru alt scop. Dar carbomerii au fost întotdeauna destinati produselor pentru piele. Acestia au fost ulterior folositi de către alte industrii, dar industria cosmetica a fost cea de debut.



Carbomerul a fost lansat pentru prima data in anii cincizeci - nouăzeci, a devenit rapid un hit imens, și de la mijlocul anilor șaizeci nici un laborator cosmetic nu a lucrat fara acest ingredient. Si-a păstrat această poziție încă, în ciuda eforturilor depuse de compania care l-a creat pentru prima dată și toți concurenții lor de a încerca sa-l îmbunătățeasca.



Carbomercaul este o componenta  nu numai că oferă vâscozitatea dorita, insa stabilizeaza, de asemenea, compozitia și ii oferă o textură. Prin varierea nivelului și modului exact in care este folosit, carbomerul poate fi utilizat ca o bază pentru a crea orice, de la un gel de par rigid, care va sta exact acolo unde l-ați pus, la o lotiune de corp care curge ușor, sau o crema bogata, care deține o forma.



Neutralizarea carbomerului



Dacă ne uitam la o lista de ingrediente si observam ca exista carbomer, vom vedea aproape întotdeauna ca exista in compozitie si hidroxid de sodiu sau trietanolamina. Aceste sibstante sunt agenți de neutralizare utilizati pentru a neutraliza carbomerul. Carbomerul nu pare să aibă nici un efect asupra pielii, ci doar asupra texturii produsului cosmetic. Dacă frecam un gel de carbomer pe piele, după ce se  va usca, acesta nu va mai putea fi observat. Acest compus nu face pielea lipicioasa, nu o face sa se simta nicium; pur si simplu nu se observa. Acest ingredient nu este folosit pentru a oferi beneficii, ci doar pentru a face formularea eleganta și plăcută.



Motive de uz



Consistența și textura produselor cosmetice și produselor de îngrijire personală sunt de o importanță critică pentru consumator, și de obicei sunt adaugati diferiți agenți in aceste produse pentru a controla calitățile tactile. Au fost folosite extracte naturale de plante, dar acestea sunt de multe ori mai puțin decât ideale, deoarece acestea pot varia in calitate de la lot la lot. Ele pot provoc , de asemenea, reacții alergice la utilizatorii sensibile și sunt adesea supuse la atacul bacteriilor și alterare, necesitand adăugarea de antibacteriene.



Prin contrast, un carbomer este un excelent agent de îngroșare, este consecvent de la lot la lot, nu va sprijini dezvoltarea bacteriilor si este hipo - alergenic. De asemenea, produce texturi care ofera in sentiment de confort la atingere. Ca un stabilizator de emulsie, carbomerii păstreaza uleiuriel sau cremele suspendate în apă și previn separarea.



Dimensiunea acestor polimeri și modul în care acestia sunt lipiti le permite să servească drept structuri de rețea, cum ar fi în apă, permițându-le să sprijine particulele fine insolubile mai bine decat gelurile biologic derivate, și la concentrații mai scăzute. Din acest motiv, sunt folositi ca agenți de suspensie atunci când este nevoie sa se disperseze produse solide fine în creme sau loțiuni.



Efecte secundare



Carbomerul nu ridică probleme de siguranță. Riscul pentru piele este zero. Acest produs este menționat în mai multe formule farmaceutice naționale, deci este considerat suficient de bun si sigur pentru uz farmaceutic.