Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Bioflavonoide

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Bioflavonoide

Super Mega 50
149.71 Ron
25 mg


Bioflavonoidele, sau vitamina P, se numare printre cele mai recente revelatii medicale alaturi de coenzima Q10 si carnitina. Aceste trei substante sunt cunoscute si sub numele de pseudovitamine si pot fi regasite in alimente accesibile oricarei persoane avand efecte benefice asupra sanatatii. Vitamina P are rol de protectie atat in corpul plantelor cat si in organismul uman. In coaja fructelor, de exemplu, lupta impotriva bacteriilor, insectelor, ciupercilor, parazitilor, lucru pe care il realizeaza si in corpul nostru. In prezent se cunosc aproximativ 7000 de flavonoide, cele mai multe fiind colorate, motiv pentru care pot fi rceunoscute in culoarea fructelor si legumelor. Cele mai cunoscute bioflavonoide sunt: quercetina, rutina, hesperidina, naringina, baicalina si picnogenolul. Clasa flavonoidelor cuprinde o serie larga de compusi, calcone, flavonone, aurone, flavone, flavononoli, antocianidoli, taninuri catehice. Principalele surse de bioflavonoide sunt: fructele (in special fructe rosii de padure), rosii, piper verde, broccoli, grau incoltit, ardei, salata verde, precum si ceaiul negru. In urma studiilor s-a demonstrat ca tratamentul cu flavonoide scade cu aproximativ 70% riscul de atac cerebral, avand de asemenea efecte miraculoase in vindecarea sangerarilor de col uterin. Un alt rol important il au in preintampinarea ridarii si imbatranirii pielii, mentinandu-i elasticitatea si tinereatea, in lupta impotriva anemiilor, alergiilor, varicelor, hipertensiunii, hemoroizilor, microcirculatiei defectuoase. Flavonoidele functioneaza ca antioxidanti si astfel neutralizeaza radicalii liberi din organism si previn efectele nocive ale acestor radicali asupra structurii celulare. Bioflavonoidele au un efecte antiinflamator si antialergic, mentin structura normala a colagenului, regleaza permeabilitatea vaselor sangvine, cresc rezistenta capilalelor si previn aparitia hemoragiilor capilare. De asemena pot inlocui vitamina E, datorita faptului ca aportul zilnic de flavonoide este mai mare decat cel de vitamina E (7-10 mg in cazul vitaminei E, 50-800 mg in cazul flavonoidelor). Vitamina P potenteaza actiunea vitaminei C prin doua mecanisme principale: permite o mai buna absorbtie digestiva a acidului ascorbic si alcatuieste un sistem redox complet impreuna cu vitamia C, cooperand in diferite procese redox. S-a demonstrat ca tianurile, un subgrup din clasa flavonoidelor, prezinta posibile efecte anticarcinogene. De asemenea ceaiul verde, prin constituentii sai majori (galatul de epigalocatechina (EGCG), epigalocatechina, epicatechina si epicatechin galat), prezinta activitate anticarcinogene in ceea ce priveste cancerul localizat la nivelul plamanilor, tractului gastro-intestinal si pielii. Un alt compus bioflavonoidic, quercetolul, ce se gaseste in diverse fructe si legume, prezinta potentiale efecte anticarcinogene. Toate bioflavonidele prezinta un efect antioxidant puternic, insa epigalocatechin galat si acidul galic, actioneaza si in cazul celulelor de natura canceroasa de la nivelul colonului. Atat pentru actiunea antioxidanta, cat si pentru cea antiproliferativa, este necesara structura galoil. Un alt lucru interesant este faptul ca quercetina inhiba atat revers-transcriptaza, telomeraza, cat si virusul imunodeficientei umane (HIV). Bioflavonoidele, alaturi de acidul ascorbic si tocoferoli, imbunatatesc sistemul de aparare antioxidant al corpului, luptand impotriva afectiunilor cardiovasculare, diabetului zaharat, maladiilor neurodegenerative si afectiunilor tumorale. Biflavonoidele pot fi consumate in cantitati importante, deoarece sunt compusi cu toxicitate extrem de redusa, datorita faptului ca cea mai mare parte din cele absorbite se metabolizeaza in cantitati destul de mari.