Aloe Vera

Originara din Africa de Sud, raspandita si in Amrica de Nord, aloe vera face parte din familia Liliacee, avand o capacitate extraordinara de a retine apa, chiar si intr-o clima calda sau arida. Sucul de aloe este amar si sarat ca apa de mare, motiv pentru care aloe vera se aplica pe degetele copiilor pentru a-i impiedice sa le mai suga, sau femeile mayase o aplicau pe sani pentru a-si intarca copiii. Pe glob exista 250 de varietati de aloe vera, cele mai cunoscute pentru efectele sale terapeutice si cosmetice fiind: Aloe Barbadensis Miller sau aloe vera, Aloe Arborescens Miller, Aloe ferox, Aloe chinensis.

Aloe Barbadensis Miller este cea mai cunoscuta si utilizata specie de aloe vera. Are forma specifica de tufa, tulpina lemnoasa rigida din care cresc florile de aloe vera si care pot atinge inaltimea de un metru si jumatate. Ajunge la maturitate dupa 4 ani si traieste 12 ani. Frunzele ei cantaresc fiecare cate unul - doua kilograme si ca numar sunt cuprinse intre 10 si 30. Numele ei provine de la botanistul Miller din insulele Barbados. Componentele gelului de aloe au fost descoperite in ultimii 10 ani, dar nu in totalitate. Substantele cunoscute sunt: lignina, saponidele, antrachinonele (laxative), vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E, colina (vitamina B complex), substante minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier, sodiu, clor, mangan, magneziu, cupru, crom, zinc), mono si polizaharide, hormoni, acid salicilic, aminoacizi esentiali si neesentiali, enzime, steroizi.

Aloe vera se foloseste in diverse domenii, in produse pentru detoxifiere, pentru controlul greutatii, pentru igiena personala, produse cosmetice, suplimente nutritive si produse ale stupului de albine (miere, propolis, polen, laptisor de matca).

Gelul de aloe este recomandat in artroze, artrite cronice, dureri reumatismale, regenereaza tesuturile contaminate radioactiv, previne ulcerul gastro-duodenal, stimuleaza functionarea intestinului, functiile fiscale, combate efectele consumului excesiv de alcool. De asemenea are efect antiinflamator, analgezic si hemostatic, absoarbe radiatiile ultraviolete nocive si este folosit in interventiile chirurgicale cu laser, pentru protejarea ochilor.

Aloe vera este folosita in tratarea diferitelor afectiuni precum: alergie, astm, anemie, antihelmitic, analgezic, artrite, afectiuni ale prostatei, afectiuni ale unghiilor, abcese, boli carentiale, bronsita, colita intestinala, cefalee, cistite, crampe musculare, combaterea efectelor secundare în chimioterapie si radioterapie, cataracta, constipatie cronica, contuzii, colita cronicã, erizipel, flictene, foliculite, furunculoze, faringite, gingivite, hemoroizi, herpes, hepatita cronica, insomnie, inflamatii cutanate, infectii fungice, întinderi musculare, ligamente, întepaturi de insecte, keratoza, keratite, orgelet, pirozis, pancreatita cronica, psoriazis, piele uscatã, regade, scleroza multipla, unghie încarnata, urticarie, ulcere crurale, viroze, vergeturi, varice.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Aloe Vera

OrganiCare Body Lotion
90.00 Ron
-

OrganiCare Shampoo
69.00 Ron
-

OrganiCare Bath Shower
69.00 Ron
-
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.