Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Afine

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Afine

ZenThonic
198.50 Ron
0.045 mg


Descriere



Cu arome care variază de la ușor dulce (cultivate) la picant (sălbatice), afinele sunt bogate în elemente nutriționale și în același timp sunt foarte scăzute în calorii.



Afinele sunt fructele unui arbust care aparțin familiei Ericaceae si genului Vaccinium, ai cărei membri includ si merișorul azaleea si dafinul de munte. Afinele cresc în clustere și intr-o gamă care variaza in dimensiune de la cea a unui bob de mazare la o bila. Au o culoare profunda, variind de la albastru la violet-negru, și dispun de o floare alb-gri care acoperă suprafața boabelor și servește ca un strat protector. Pielea înconjoară o pulpa semi-transparenta care îmbracă semințele mici. Afinele sunt la cele mai bune din mai până în octombrie, atunci când sunt în sezon.



Istorie



Afinele dețin un loc special în produsele alimentare din America de Nord, deoarece mai multe specii de afine sunt native din America de Nord. În timp ce fructele de padure din arbusti scunzi sunt native în alte părți ale lumii - inclusiv Europa, Marea Mediterană și Asia - fructe de padure de arbusti inalti au fost inițial găsite aproape exclusiv în America de Nord. In prezent, se gasesc cultivate in multe zone din intreaga lume.



Cultivarea de afine a fost larg răspândită  în rândul triburilor de indieni din America de Nord. Colonistii europeni au aflat despre afine datorită acestor tradiții nativ americane și au adusunele specii de afine în Europa. Cu toate acestea, cultivarea comercială de afine din Europa a fost un fenomen relativ recent, care se limitează la secolele 20 și 21. Datorită cultivării în creștere din emisfera sudică - inclusiv țările din America de Sud, cum ar fi Chile, Argentina, Uruguay și Africa de Sud, Noua Zeelandă și Australia - afinele proaspete se gasesc de-a lungul anului pe multe dintre continentele lumii.



În ceea ce privește consumul de fructe SUA, afinele au fost pe locul al doilea dupa căpșuni în popularitatea printre fructele de padure. Afinele nu sunt doar populare, ci, de asemenea, introduse in dieta datorita capacităților antioxidante extraordinare. Antioxidantii sunt esențiali pentru optimizarea sănătății, contribuind la combaterea radicalilor liberi care pot afecta structurile celulare, precum și AND-ul.



Noutati si beneficii ale afinelor



• După mulți ani de cercetare asupra antioxidanților din afine și beneficiile potențiale ale acestora pentru sistemul nervos si pentru sanatatea creierului, există dovezi noi, interesante, care sa afirme ca afinele pot imbunatati memoria. Intr-un studiu care a implicat adulții mai în vârstă (cu o medie de vârstă de 76 de ani), 12 săptămâni de consum zilnic de afine a fost de ajuns pentru a imbunatati scorurile in două teste diferite ale functiei cognitive, inclusiv de memorie.. Autorii acestui studiu au fost incurajati de rezultatele obtinute si au sugerat ca afinele s-ar putea dovedi a fi benefice nu numai pentru imbunatatirea memoriei, ci si pentru încetinirea sau amânarea debutului altor probleme cognitive frecvent asociate cu inaintarea in varsta.



• Noi studii atesta clar că putem îngheța afine, fără a se produce vreo deteriorare a antioxidantilor antociani. După congelare la temperaturi de 0 ° F (-17 ° C) sau mai mici pentru perioade de timp între 3-6 luni, cercetatorii au descoperit ca nu exosta nici o scădere semnificativă a capacității antioxidante globale sau a concentrațiilor de antocianine. Antocianinele studiate au inclus malvidina, delfinidina, pelargonidina, cianidina și peonidina. Aceste constatari sunt o veste imbucuratoare pentru cei care cultiva, cumpără, sau aleg fructe de padure proaspete în sezon și vor să se bucurede ele pe tot parcursul anului.



• Fructe de padure, în general, sunt considerate a avea un nivel scazut în ceea ce privește indicele lor glicemic (IG). IG este un mod comun de a identifica potențialul impact al unui produs alimentar asupra nivelului de zahăr din sânge după ce l-am consumat și digerat. În general, alimentele cu un IG de 50 sau mai mici sunt considerate cu un nive "scazut", în ceea ce privește valoarea indicelui glicemic. Cu toate acestea, un studiu recent care a inclus afinele a constatat că acestea, impreuna cu alte fructe de padure, au în mod clar un impact favorabil privind reglementarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele deja diagnosticate cu diabet de tip 2. Participantii la studiu au vazut o imbunatatire semnificativa in reglementarea nivelului de zahar din sange pe o perioada de trei luni.



Recomandări si utilizari



Înntr-un pland de dieta sanatoase se încurajeaza consumul de 5 porții de fructe si legume (combinate) în fiecare zi. echilibrul între fructe și legume poate varia de la o zi la alta, în funcție de factorii de sănătate cu caracter personal, preferințele personale, și gusturile de combinare a alimentelor în rețete, precum și la mese. Nu ar fi cu siguranta o greșeală includerea unei portii de fructe de padure în planul de dieta de zi cu zi! Sănătate Beneficii



În presa populară, afinele au ajuns la statutul de superstar în ceea ce privește avantajele lor unice pentru de sănătate. Cele mai multe cercetări privind eficienta afinelor implică conținutul lor de fitonutrienti. Antocianinele - pigmenții de colorare cu proprietati antioxidante care dau multor alimente nuantele lor minunate de albastru, violet și roșu - sunt, de obicei, fitonutrientitii care trebuie sa fie menționate în descrierile proprietatilor uimitoare ale afinelor de susținere a sanatatii. Pe langa antocianine, există de fapt in plus, o mare varietate de fitonutrienti gasiti in afine care sprijina sănătatea. Lista de mai jos denota o parte din studiile mai aprofundate ale acestor fitonutrienti din afine:



Profilul nutrițional



Afinele contin fitonutrienți care au devenit superstaruri. Aceste fructe contin cantitati semnificative de antocianidine, compusi antioxidanti care dau culorile albastru, violet si rosu pentru fructe și legume. În plus față de aceste substante, afineleconțin, de asemenea acizi hidroxicinamici (inclusiv acidul cafeic, ferulic si cumaric), acizi hidroxibenzoici (inclusiv acidul galic și procatechuic), și flavonol. Afinele contin, de asemenea, doi atioxidanti unici, resveratrolul si pterostilbenele.



Afinele sunt o sursa excelenta vitamina K și o sursă  foarte bună de vitamina C si mangan. Afinele sunt, de asemenea, o sursa buna de fibre pentru o inima sanatoasa.



Practic, toti fitonutrienții numiți mai sus funcționează atât ca antioxidanti cat si ca compusi anti-inflamatori in organism, si sunt responsabili pentru multe din beneficiile pentru sănătate bine documentate pe care le obtinem dintr-un consum regulat de afine.



Suport  antioxidant



Având în vedere larga varietate de nutrienți antioxidanți prezenți în afine, nu este surprinzător să auzim de studii de cercetare care sa arate o apărare antioxidanta în sistemele corpului care au nevoie de o protecție specială din cauza stresului oxidativ, cum ar fi sistemul cardiovascular. Insa nu doar sistemul cardiovascular este protejat, ci intreg corpul, inclusiv muschii, creirul, etc.



Beneficii cardiovasculare



Protectia antioxidanta a afinelor a fost deosebit de bine documentata cu privire la sistemul cardiovascular. Actioneaza prin mai multe cai diferite pentru susținerea cardio. În studii repetate ale compoziției sângelui, aportul de afine (de obicei, 1-2 cani pe zi și pe parcursul a 1-3 luni) s-a demonstrat ca a imbunatatit nivelul grăsimilor din sânge, inclusiv reducerea colesterolului total, ridicarea colesterolului HDL și reducerea trigliceridelor. În același timp, consumul de afine a demonstrat ca ajuta la protejarea componentelor sanguine (cum ar fi colesterolul LDL) impotriva daunelor provocate de oxigen care ar putea duce la infundarea eventuala a vaselor de sânge. O protecție a fost de asemenea demonstrata pentru celulele mucoasei din peretii vaselor de sange.



Ar fi greșit să se încheie cu o discuție despre rolul afinelor in sănătatea cardiovasculară fără a vorbi despre rolul lor in regmelentarea tensiunii arteriale. Atat la bărbații cat și la femeile participante la studiu, de vârste diferite, aportul de afine a demonstrat o sprijinirea a tensiunii arteriale sanatoase. La persoanele cu tensiune arteriala crescuta, aportul de afine a redus în mod semnificativ atât tensiunea arteriala sistolica cat și pe cea diastolica.



Beneficii cognitive



Unul dintre domeniile noi cele mai interesante de cercetare pe afine este zona cognitiva. Într-un studiu la care au participat adulti in varsta (cu o medie de vârstă de 76 de ani), 12 săptămâni de consum zilnic de afine a fost de ajuns pentru a imbunatati scorurile a două teste diferite ale functiei cognitive, inclusiv de memorie. Autorii acestui studiu au fost incurajati de rezultatele obtinute si au sugerat ca afinele s-ar putea dovedi a fi benefice nu numai pentru imbunatatirea memoriei, ci si pentru încetinirea sau amânarea debutului altor probleme cognitive frecvent asociate cu inaintarea in varsta.



Studiile si cercetarile de laborator privind consumul de afine pe animale sugerează faptul că o mare parte din această protecție cognitiva este cel mai probabil datorata protecției celulelor nervoase impotriva daunelor produse de oxigen datorita unei compozitii vaste de substante nutritive antioxidante. Celulele nervoase au un risc natural ridicat de deteriorare și au nevoie de protecție antioxidantă specială, în orice moment din viață. Abilitatea lor de a transmite informații in tot corpul depinde de prezența unui echilibru al metabolismului de oxigen, iar acest echilibru nu poate fi atins fără aportul de nutrienti antioxidanti. Prin scăderea riscului de stres oxidativ in celulele nervoase, afinele ajuta la mentinerea sanatatii celulelelor nervoase și a funcției cognitive.



Beneficii asupra nivelului de zahar din sange



Persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2, sindrom metabolic si rezistenta la insulina au o provocare specială în ceea ce privește echilibrul de zahăr din sânge. În multe cazuri, persoanele diagnosticate cu obezitate au, de asemenea o provocare specială in menținerea unui echilibru al nivelului de zahăr din sânge. Cercetări privind echilibrul de zahăr din sânge și aportul de afine a fost realizat pe persoane care au fost diagnosticate cu diabet de tip 2, sindrom metabolic si rezistenta la insulina, iar rezultatele acestei cercetări au fost consecvente. S-a demostrat că afinele (impreuna cu alte fructe de padure) au un impact favorabil privind reglementarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele deja diagnosticate cu astfel de probleme.



Sanatatea ochilor



Retina ochiului este un loc unic în corpul nostru și este, de asemenea, o zona care este supusa unui risc mai mare decat normal de stres oxidativ. Alimentele bogate in fitonutrienti antioxidanti sunt adesea cercetate pentru capacitatea lor de a ajuta la protejarea retinei impotriva daunelor produse de oxigen, și afinele nu fac excepție! În studiile preliminare pe animale de laborator, s-a demostrat ca antocianinele din afine protejeaza împotriva deteriorării retinei. Interesant, se crede ca aceste substante contribuie si la protejarea retinei impotriva daunelor produse de lumina soarelui.



Beneficii anti-cancer



Un procent tot mai mare de cercetari asupra afinelor este axat pe beneficiile anti-cancer. Tipurile de cancer studiate deja în ceea ce privește aportul de afine includ cancerul de san, cancerul de colon, cancerul esofagian, precum și cazurile de cancer de intestin subtire. Asteptam cu nerabdare sa aflam rezultatele pe scară largă ale studiilor umane in ceea ce proveste capacitatea potențială a consumului de afine in a reduce riscul de aceste tipuri de cancer.



Preocupări individuale - Afinele și oxalatii



Afinele sunt printre un număr mic de alimente care contin cantitati masurabile de oxalati, substante care se gasesc in mod natural in plante, animale și ființe umane. Când oxalații devin prea concentrati în fluidele corpului, acestia se pot cristaliza și cauzează probleme de sănătate. Din acest motiv, persoanele cu probleme de rinichi deja existente și netratate sau probleme ale vezicii biliare ar trebui sa evite consumul de afine. Studiile de laborator au arătat că oxalații pot de asemenea interfera cu absorbtia de calciu din organism. Cu toate acestea, în fiecare studiu de cercetare revizuit, capacitatea oxalatilor de a impiedica absorbtia de calciu este relativ mica și in siguranță. În cazul în care tractul digestiv este sănătos, veți obține beneficii semnificative, inclusiv absorbtia de calciu din alimentele bogate in calciu care contin, de asemenea, si acid oxalic.