Grupele sanguine si alimentatia, grupa sanguina B (III), Vital B CaliVita

GRUPA B III


Pe lângă cele două grupe 0 şi A, care în multe privinţe sunt doi poli opuşi, există grupa B care parcă a împrumutat ce e mai bun de la cele două drupe, dar care are şi trăsături unice, uneori cameleonoce.


În ansamblu, persoanele cu grupa B sunt de obicei capabile să reziste la multe dintre cele mai severe boli caracteristice vieţii moderne, cum ar fi cardiopatia şi cancerul. Chiar şi atunci când contrctează aceste boli, ei le vor supravieţui aproape sigur.


Totuşi, deoarece persoanele cu grupa B sunt într-un fel neobişnuite, organismele lor par mai predispose la tulburări rare ale sistemului imunitar, cum ar fi scleroza multiplă, lupusul eritematos disiminat şi sindromul de oboseală cronică. Se spune că o persoană cu grupa B, dacă are grijă să urmeze dieta în funcţie de grupa sanguină, poate adesea să ocolească bolile cele mai severe şi să trăiască o viaţă lungă şi sănătoasă. La fel, respectând dieta adaptată grupei, îşi pot păstra greutatea corporală normală. Pentru că persoanele cu grupa B au un sistem digestive tolerant, problema lor trebuie să fie ce mănâncă şi nu neapărat momentul în care mănâncă. Există anumite alimente care le afectează eficienţa proceselor metabolice ducând la oboseală, retenţie hidrică şi hipoglicemie. Aceste alimente sunt: glutenul din germenii de grâu,produsele din grâu integral, arahidele, porumbul, seminţele de susan.


Persoanele cu grupa B nu au nici o barieră fiziologică naturală împotriva scăderii în greutate, cum ar fi problemele tiroidiene care îi stânjenesc pe cei cu grupa 0, nici nu suferă de tulburări digestive. Totul e să respecte dieta grupei şi-şi pot controla greutatea. Pare să existe o legătură directă între stres, tulburări auto-imune şi carnea roşie în organismul cu grupa B. Dacă sunteţi obosiţi sau suferiţi de deficienţe ale sistemului imunitar, ar trebui să consumaţi carne roşie, cum ar fi cea de miel sau de iepure, în loc de vită sau curcan. În mod special, ceea ce nu prieşte grupei B în ceea ce priveşte carnea, este carnea de pui. Carnea de pui conţine o lectină care aglutinează sângele grupei B. Există concepţia potrivit căreia carnea de pui este mai uşoară, mai sănătoasă. Nu şi pentru grupa B. Este vorba despre puterea unei lectine aglutinante cu posibilitatea de a cauza accidente vasculare cerebrale şi tulburări imune. Deci, deşi carnea de pui poate fi un aliment foarte agreat, ar fi mai bine să renunţaţi la ea.


Sunt benefice: Miel, oaie, iepure, vânat, cod, scrumbie, caviar, sturion, sardine, macrou, brânză de capră, lapte de capră, brânză feta, ulei de măsline, fasole cu bob mare, tărâţă de ovăz, făină de ovăz, orez, varză, sfeclă, vinete, morcovi,conopidă, ardei, cartofi dulci, ciuperci, pătrunjel, păstârnac, banana, ananas, struguri, prune, frunze de zmeură, ceai verde, măceşe


Sunt neutre: Vită, viţel, curcan, ficat, crap, unt, lapte bătut, lapte integral, castanet, nuci, migdale, fasole cu bob lat, fasole verde, mazăre verde castraveţi, usturoi, hrean, muştar, praz, gulii, ceapă, dovlecei, mere, caise, mure, afine, curmale, smochine, cireşe, lămâi, pepene, portocale, căpşuni, smeură, cimbru, maioneză, muşeţel, bere, cafea, vin.


Sunt de evitat: Pui, gâscă, raţă, porc, ţipar, creveţi, stridii, ulei de porumb, ulei de floarea soarelui, alune, arahide, seminţe de dovleac, secară, germeni de grâu, tărâţe de grâu, făină de porumb, pâine din grâu integral, anghinare, dovleac, roşii, măsline, ridichii, nucă de cocos, piper, scorţişoară, aloe, mătase de porumb, traita ciobanului, tei, băuturi distillate, cola, apă carbogazoasă, sifon


Alimentele marine – peştii oceanici de apă adâncă (codul, somonul) sunt surse de proteine de calitate, iar crustaceele (homarii, creveţii, melcii) trebuie evitaţi. Ele conţin lectine nocive pentru grupa B.


Grupa B este singura singura grupă care se poate bucura pe deplin de o varietate de produse lactate. Alimentele pe bază de soia pot înlocui produsele lactate, dar nu au multiplele efecte benefice pentru sănătate ca pentru persoanele cu grupa A.


Introducând în dieta dumneavoastră uleiul de măsline, favorizaţi o digestie adecvată şi o eliminare sănătoasă.


Evitaţi uleiul de floarea soarelui şi de porumb. Ele conţin lectine dăunătoare pentru tubul digestiv al grupei B.


Arahidele, seminţele de susan, seminţele de floarea soarelui, conţin lectine care interferează cu producerea de insulină la grupa B.


Persoanele cu grupa B pot consuma doar unele tipuri de fasole şi legume. Foarte bună este fasolea cu bob mare.


Cei cu grupa B ar trebui să evite secara. Ea conţine o lectină ce afectează sistemul vascular, determinând tulburări sanguine şi posibile accidente vasculare.


Porumbul, mai mult decât orice aliment, încetineşte metabolismul şi determină tulburări insulinice.


Orezul şi ovăzul sunt opţiuni excelente. Făina de ovăz şi de orez sunt deosebit de benefice.


Ar trebui să evitaţi doar câteva legume. Roşiile trebuie eliminate complet. Ca şi grupa A, grupa B prezintă iritaţii ale mucoasei gastrice la consumul de roşii. De asemeni evitaţi măslinele. Ele pot declanşa reacţii alergice.


Deoarece grupa B este mai vulnerabilă la viruşi şi la boli autoimmune, trebuie să consume din belşug legume cu frunze verzi, care conţin magneziu, un agent antiviral important. Magneziul este util şi copiilor cu grupa B care prezintă exeme.


Există multe legume nutritive benefice pentru grupa B. Aşa că profitaţi din plin. Putem spune că majoritatea legumelor sunt recomandate pentru grupa B. Spre deosebire de alţii, puteţi să vă bucuraţi din plin de: cartofi, varză, ciuperci.


Foarte puţine fructe trebuie să evitaţi. Şi din fericire ele sunt din cele mai rare: curmale japoneze, rodiile.


Ananasul,  pentru grupa B, e deosebit de bun pentru cei cu probleme de balonare.


Persoanele cu grupa B au sisteme digestive foarte echilibrate ca raport acid / bază, astfel că pot consuma şi fructe care sunt prea acide pentru alte grupe.


Deosebit de benefice: bananele, ananasul, papaia, strugurii, prunele.


Dintre mirodenii – pot fi consummate ca foarte benefice: hreanul, gimbirul, pătrunjelul, ardeiul roşu. Muştarul, usturoiul, tarhonul, oţetul: sunt neutre. De evitat: scorţişoara, piperul negru şi alb – care conţin lectine iritante.


Cei cu grupa B nu obţin beneficii extrem de mari din majoritatea ceaiurilor de plante. Şi doar câteva le sunt nocive. De evitat anghinarea. Ei rămân echilibraţi cu ceaiuri obişnuite.


Ginsengul este foarte recomandat pentru grupa B. El are efect pozitiv asupra sistemului nervos. Fiţi totuşi atenţi! El este şi un stimulent. Deci consumaţi-l în prima parte a zilei.


Lemnul dulce este în mod special benefic pentru grupa B. Are proprietăţi antivirale, inclusiv pentru virusul herpetic şi reduce susceptibilitatea pentru bolile autoimune. De asemenea, multe persoane cu grupa B prezintă o scădere bruscă a glicemiei după mese, iar lemnul dulce ajută la reglarea nivelului glicemiei. (Atenţie! Nu folosiţi fără permisiunea medicului.)


Dintre băuturi, grupa B se simte bine când îşi limitează consumul la ceaiuri de plante şi ceaiul verde. Băuturi precum: cafeaua, ceaiul obişnuit, vinul – nu au efecte cu adevărat nocive. Este de preferat ceaiul verde pentru că el conţine şi cofeină, dar are şi efecte antioxidante. Berea, cafeaua obişnuită, vinul roşu, vinul alb: sunt neuter. De evitat: băuturile distillate, cola, apa carbogazoasă, sifonul.


Dieta grupei sanguine conţine informaţii care vă permit să faceţi alegeri cu privire la ce puteţi să mâncaţi şi să beţi.


Toate aceste opţiuni pot avea un effect profund asupra sănătăţii şi calităţii vieţii dumneavoastră.


În cadrul grupei B rolul suplimentelor alimentare, fie ele vitamine, minerale sau plante, este: de a completa substanţele nutritive care lipsesc din alimentaţie, să furnizeze protecţie suplimentară acolo unde aveţi nevoie, să amelioreze eficienţa insulinei, să întărească imunitatea antivirală şi să amelioreze concentrarea mentală.


CaliVita Internaţional oferă cel mai bun produs care îndeplineşte aceste condiţii şi este adaptat grupei sanguine – produsul Vital B. Aş vrea să remarc că în compoziţia acestui produs se găseşte ciuperca Shiitake, pe lângă vitaminele, mineralele şi extractele din plante necesare grupei. Această ciupercă este folosită în Japonia de mai multe sute de ani împotriva tumorilor, bolilor de inimă, hipertensiunii, răcelii, îngrăşării, problemelor sexuale şi ale bătrâneţii. Japonezii o consideră elicsirul vieţii, ce împrospătează trupul şi sufletul. În ţările dezvoltate este folosită împotriva bolilor civilizaţiei: cancer, SIDA, boli cardiace şi vasculare. Ciuperca Shiitake e o proteină ideală pentru că ea conţine cei zece aminoacizi esenţiali, indispensabili organismului pe lângă vitamine şi enzime, dar şi polizaharide care întăresc sistemul imunitar. Ea scade tensiunea mare, scade colesterolul, întârzie procesul de îmbătrânire, este de folos în caz de calculi biliari, ulcer, diabet, lipsă de vitamine şi anemie, împiedică înmulţirea bacteriilor şi viruşilor. Este folosită pe lângă chimioterapie pentru a micşora efectul toxic al medicamentelor asupra ţesuturilor şi al sistemului imunitar, împiedică formarea şi creşterea tumorilor. Cele mai noi analize de laborator, relevă faptul că Shiitake opreşte înmulţirea virusului HIV şi frânează acţiunea distructivă a acestui virus asupra celulelor.


Atrage atenţia asupra magneziului. În timp ce alte grupe riscă un deficit de calciu, grupa B riscă deficitul de magneziu. Magneziul este un catalizator metabolic la grupa B. Persoanele cu grupa B sunt eficiente în a asimila calciul, dar pentru a nu perturba echilibrul Ca-Mg, trebuie să fim atenţi la Mg. Mg le asigură protecţia împotriva virusurilor, a oboselii, a depresiei, a tulburărilor nervoase. Mulţi copii cu grupa B pot prezenta exeme. Şi în cazul lor, suplimentarea cu Mg poate fi foarte benefică.


Dacă sunt persoane cu grupa B care au probleme cu consumul cărnii sau al produselor lactate (au oarecare probleme digestive), pot pentru un timp folosi cu succes la mesele principale o enzimă digestivă.


Pentru a creşte capacitatea de concentrare şi de memorie – care constituie uneori probleme pentru cei cu grupa B, cu tulburări nervoase sau afecţiuni virale – sunt foarte bune: Ginsengul siberian şi Ginkgo biloba (care îmbunătăţeşte circulaţia microcerebrală – de aceea este adesea prescris la vârstnici, ca stimulator cerebral).


Soia, care pentru alte grupe este deosebit de benefică, este bună şi pentru grupa B. Dar şi mai bună e lecitina – un excelent stimulent care se găseşte în soia, dar care, la grupa B, e bine să fie folosită sub forma ei mai concentrată (granule de lecitină).


Copiii cu grupa B prezintă uneori reacţii neurologice severe la vaccinuri (atenţie la orice modificare care ar putea indica o complicaţie – modificarea mersului sau a personalităţii). De asemeni aceşti copii prezintă un risc sporit de a dezvolta forme severe de oreion. Fiţi atenţi la semnele neurologice de afectare, în special tulburările de auz.


Datorită sensibilităţii la antibiotice a grupei B, trebuie să evitaţi dacă puteţi antibioticele din clasa chinolonelor, cum ar fi Ciprofloxacin. Dacă trebuie să le luaţi, luaţi-le în doze cât mai mici şi fiţi atenţi la orice semn care arată o tulburare a sistemului nervos: vedere înceţoşată, confuzie, ameţeală, insomnie.


Precauţii chirurgicale la grupa B: sunt mai puţin predispuşi la complicaţii postoperatorii. Înainte de operaţie pot folosi ceaiuri întăritoare ale sistemului imunitar: rădăcina de brusture, echinaceea.


Scleroza multiplă, poliomielita, pielonefrita şi litiaza biliară, sunt mai des întâlnite la grupa B.


Răspunsul persoanelor cu grupa B la stres, reprezintă un echilibru între activitatea mental a grupei A şi reacţiile mai agresive din punct de vedere fizic ale grupei 0. Grupa B temperează fiecare dintre aceste calităţi şi răspunde prin armonie şi echilibru. Ca personae cu grupa B, rezistaţi în cea mai mare parte foarte bine stresului, deoarece vă adaptaţi mai uşor unor situaţii nefamiliare. Sunteţi mai puţin combativi decât cei din grupa 0, dar mai încărcat fizic decât cei din grupa A. persoanele din grupa B se simt bine cu: exerciţii aerobice, plimbări în grup, excursii cu bicicleta, tenis, yoga. Nu le prieşte sportul competitv: fotbal, baschet.


Ca personalitate, persoanele cu grupa B sunt flexibile, în general cuprinse de armonie, mai puţin înclinate la provocări şi confruntări şi înţeleg punctele de vedere ale altora.


Din punct de vedere biologic, sunt mai puţin vulnerabili la boli.


Cei cu grupa B, sunt un caz special, norocos, care dacă respectă dieta, pot să evite afecţiunile majore. Persoanele cu grupa B care au o viaţă armonioasă, care muncesc, fac exerciţii fizice şi se hrănesc într-un mod echilibrat, reprezintă esenţa supravieţuitorului. Echilibrul este cheia.


Vital B


O tableta contine:


1.  Beta Carotene                       1,2 mg

2.  Vitamina E                                10 UI

3.  Vitamina C                              60 mg

4.  Vitamina B1                           1,4 mg

5.  Vitamina B2                           1,6 mg

6.  Vitamina B6                              2 mg

7.  Vitamina B12                          1 mcg

8.  Niacinamide                           18 mg

9.  Choline                                    20 mg

10.  Inozitol                                    20 mg

11.  PABA                                          5 mg

12.  Biotin                                     40 mcg

13.  Acid pantothenic                      5mg

14.  Acid Folic                               50 mcg

15.  Rutin                                          4 mg

16.  Citrus Bioflavonoid Complex 4 mg

17.  Hesperidin Complex               5 mg

18.  Betaine HCL                            10 mg

19.  Iod                                          50 mcg

20.  Calciu                                     100 mg

21.  Magnesium                               3 mg

22.  Fier                                         100 mg

23.  Cupru                                      0,5 mg

24.  Zinc                                             5 mg

25.  Chromium                             20 mcg


26.  Selenium                                                  15 mcg

27.  Mangan                                                        1 mg

28.  Potasiu                                                       20 mg

29.  Molybden                                                 80 mcg

30.  Bor                                                             50 mcg

31.  Vanadium                                                 10 mcg

32.  Nickel                                                        30 mcg

33.  Siliciu                                                             1 mg

34.  L Glutathione Complex                              5 mg

35.  L Cyisteine                                                 20 mg

36.  Bromelain                                                100 mg

37.  Lecithin                                                       25 mg

38.  Rădăcină de lemn dulce                          10 mg

39.  Fruză de pătrunjel                                    50 mg

40.  Broccoli                                                      50 mg

41.  Boabe de soc (Std. 5% Flav)                   10 mg

42.  Ciuperci Reishi (Std. 4% Tri, 10% Poly) 10 mg

43.  Ciuperci Shiitake (Std. 302% Len)          10 mg