Lecitina

Lecitina este o substanta extrem de populara in zilele noastre, cu multiple efecte benefice. Este o substanta naturala care poate fi gasita si in organismul uman. Printre altele, intra in compozitia membranei celulare si a proteinelor, joaca un rol important in functionarea sistemului nervos si ajuta la mentinerea unui nivel normal de colesterol. Lecitina contribuie la functionarea adecvata a proceselor vitale si ne sprijina sanatatea.


Efectele curative ale lecitinei (substanta naturala) sunt foarte putin cunoscute. Colina si Inozitolul sunt principalele sale componente.


Colina se intalneste sub forma combinata cu diverse vitamine si intra in structura membranelor celulare.


Inozitolul se gaseste in structura creierului in proportie mare. Ambele, colina si inozitolul contribuie la arderea si descompunerea grasimilor contribuind astfel la impiedicarea depuneri acestora in ficat.


Lecitina converteste colesterolul si alte lipide in substante hidrosolubile si reduce nivelul sanguin al colesterolului. Prin aceasta contribuie la eliminarea lor din organism. Fortifica musculatura cardiaca si impiedica formarea placilor de aterom de pe peretii arteriali. Ajuta in mare masura la reducerea si chiar eliminarea durerilor articulare. Persoanele care sufera de artropatii pot ca in urma unui consum sistematic de lecitina sa isi desfasoare activitatile zilnice obisnuite.


Lecitina este de un real ajutor si persoanelor meteorosensibile. Ofera un suport si pentru ameliorarea durerilor articulare sportivilor. Ofera o culoare sanatoasa pielii, combate caderea parului, preintampina aparitia diverselor eczeme, intensifica capacitatea de memorare si poate avea un usor efect sedativ.


Contribuie la intensificarea functiilor cerebrale prin administrarea in combinatie cu mierea de albine. Pentru persoanele in varsta, apatice sau care si-au pierdut apetitul reprezinta un excelent tonic. Previne balonarea si accelereaza tranzitul intestinal. Litiaza colesterolica poate fi oprita sau incetinita prin consumul delecitina timp indelungat.


Incercati Super Soya Lecithin pentru a beneficia de efectele pozitive ale lecitinei.